Elbertina

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 14/12/2012 - 15:34

Lid sinds 06 okt 2010

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

Ik heb me wederom aangemeld bij het ik stop forum.. Ik ken het forum nu al zo'n 4 jaar en nog ben ik niet gestopt.

Nu ja,  Ik ben nu sinds 10 december gestopt en vindt 't op dit moment het een beetje moeilijk.... Ik ben een vrouw van 43 jaar en rook dus al zo'n 30 jaar 1 pakje sigaretten per dag. Ik schaam me voor mijn rookgedrag/verslaving, maar ondanks mijn diepe schaamte rook ik dus nog steeds. Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en kom veel rokersgerelateerde ziektes  tegen, maar ondanks dat.....  Ik ben super stiekum als het op roken aankomt. Je snapt wel dat veel collegae dit niet van mij weten. Alhoewel ik dondersgoed weet dat het zo af en toe wel te ruiken is. Afijn net op vakantie geweest, nog 2 dichte sloffen tax free boven  in de kast... maar gestopt is gestopt....

De tricker om nu echt te stoppen was omdat mijn schoonzus van 68 goed voor een doos sigaren per dag is gestopt... Als die het nu toch red moet ik het zeker redden... haha schoonzus heeft nog 70 dozen sigaren liggen... 700 sigaren yes vandaag loopt daarvan het water in mijn mond... maar we roken niet. Neem nog maar een bak koffie..

succes iedereen groetjes Elbertinawink

afbeelding van krekeltje

Geplaatst door krekeltje op 15/12/2012 - 08:53

Lid sinds 04 jul 2011

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

als eerste gefeliciteerd dat je gestopt bent!

en als ik jou was gooide ik die overgebleven peuken weg, is wel heel verlijdelijk als je ze in huis hebt zou ik vooral in het begin niet trekken.

ik hang hier ook al een mooie poos rond en na de nodige struikelpartijen gaat het nu echt goedkomen met me

 

groetjes

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 16/12/2012 - 10:00

Lid sinds 31 jan 2012

Welkom Elbertina,

 

Die 2 sloffen gaan toch wel heel snel uit huis he want dit gaat niet goed hoor. Je collega's weten het niet of wil je dat denken? Zij weten dat wel hoor als jij een week gestopt bent moet jij is ruiken wat je ruikt.....echt ik ga er nog steeds zowat van over me  nek...natuurlijk had ik dat wel eens gehoord van mensen maar dat het zo erg was had ik niet verwacht.

 

Ik was ook al een jarenlange meelezer hier hoor kon ook de knop niet vinden tot het goed mis ging en met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht toen was ineens de knop wel om.........laat het bij jou niet zover komen. 

 

Succes en zet hem op.

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 16/12/2012 - 14:42

Lid sinds 06 okt 2010

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

O, Mariejan en Krekeltje jullie hebben helemaal gelijk hoor wat betreft die 2 sloffen weggooien. Maar op de een of andere manier vind ik het wel erg moeilijk om ze weg te gooien.... Het voordeel is wel dat ze nog dicht zijn in cellofaan. Dit geeft ook al een drempel. Met een open pakje sigaretten  had ik het gister niet gered. Mijn man ging even naar de kroeg en ik was wat aan het zappen. Beland ik in een documentaire over de Stones. Op de een of andere manier is het dan toch weer heel moeilijk om niet ook te willen roken... Je ziet hun natuurlijk niet anders doen in die docu. (en denkt mijn zieke brein dan, nog veel meer verslavende middelen en die leven toch ook nog)..

Afijn we hebben een week in de pocket op naar de volgende week.. En Mariejan het is effe een goede eye-opener voor mij dat er meer mensen kapot gaan aan roken dan het overleven hoor. Dank je wel, het is echter meestal dat je dat niet zien wil.. Je bent er nu al 11 maanden af, geweldig!!!

Reactie toevoegen