En NU ga ik stoppen

Geplaatst door Jomo1989 op 12/02/2017 - 16:19

Lid sinds 12 feb 2017

Hallo,

Na het drie keer cold turkey zonder enige voorbereiding te proberen te stoppen ga ik vanavond om 22:00 mijn laatste sigaret roken. Hierom schrijf ik mij nu ook alvast in op het forum. Heb ik een app op mijn telefoon geinstalleerd en heb ik voordelen benoemd wat het mij oplevert om te stoppen met roken. 

Ik ben nu 27 Jaar en heb vanaf mijn 16e constant gerookt. Rookte 15/20 sigaretten per dag. Het ergste waar ik bang voor ben wat ik ga missen is tijdens spannende momenten (Voetbalwedstrijd) of wanneer je ergens op moet wachten. Ik heb mij op het forum ingeschreven omdat ik hoop hier positieve signalen, tips en dergelijke uit te kunnen halen zodat ik het deze keer wel door zet. Het kan ook niet anders, het moet gebeuren. 

Wat mijn twijfel is, red ik het alleen? Als ik het 3 keer niet heb gered (waaronder ik de laatste keer nicotinekauwgom heb geprobeerd) red ik het dan nu wel alleen? Daarom mijn vraag al direct, hoe is jullie ervaring met telefonische hulp of persoonlijke coaching? Wanneer dit positief is wat adviseren jullie als organisatie om mee aan te gaan. Heb zelf al bijvoorbeeld smokefree gevonden. 

Alvast bedankt.

Groet Jomo.

 

Geplaatst door Mien op 12/02/2017 - 23:42

Lid sinds 02 sep 2016

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo Jomo,

Goed besluit en ook goed om alle voordelen op een rijtje te zetten. Ik vind het flink dat je cold turkey gaat. Heb je je wel eens verdiept in mogelijke hulpmiddelen? Zonder nicotine dan. Ikzelf ben gestopt met Tabex. Zonder zou ik het niet gered hebben. Maar iedereen doet het anders. De motivatie is natuurlijk het belangrijkst. Je moet even (enige weken of maanden) doorzetten en dan wordt het steeds makkelijker. 

Ik wens je veel sterkte! Hou vol!

Als je wat meer aanspraak wilt kun je je aansluiten bij een maandclub (februari). (via forums kom je daar).

 

Reactie toevoegen