en nu nooit meer!

Geplaatst door Fresh2020 op 02/04/2019 - 14:58

Lid sinds 02 jan 2018

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jup, helaas na 3 maanden gestopt te zijn weer aan het roken. 

Dat is er natuurlijk langzaam ingeslopen, dat stemmetje dat steeds zegt: Ahjoohh nu is het weekend, je hebt al zo lang niet gerookt, dan kun je der heus wel 1tje opsteken toch?! Ja, niet dus. Dus vrolijk begon ik weer in de weekenden te roken. Dat liep uit tot alleen op het werk en weekenden, tot weer fulltime roken. En dit ook allemaal nog is stiekem, zodat niemand wist dat ik weer rooktte. Zielig eigenlijk he? Dat ik dan zo moet doen, zodat ik maar kan roken. 

Maar goed, BALEN! kan ik weer helemaal opnieuw beginnen. Eigen schuld dikke bult.

Duss zojuist in de pauze, om 12:45 m'n laatste peuk gerookt. Kwam nog een collega voor bij die zei: rook jij weer? slechte gewoonte hoor! Schaamde me daardoor. Wel weer een steuntje in de rug om der echt echt klaar mee te zijn!

Ik ben alleen zo bang weer voor die afkickverschijnselen, pfff. Sta ik daar straks weer te vloeken en te schelden bij de prullenbak, omdat de vuilniszak niet uit de emmer wilt. lekker agressief worden om de kleinste dingetjes. Of juist extreem verdrietig zijn om niks of zelfs een beetje depri! Weet niet goed hoe ik die moet aanpakken... Iemand wat tips hier voor?

Één ding weet ik zeker. IK ROOK NOOIT MEER EEN SIGARET!! NIET ÉÉN (en ook geen meerdere). Ik moet me er hoe dan ook doorheen slaan!

Veel Liefs 

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 02/04/2019 - 23:48

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

 

Hi Pine apple

Goed dat je een doorstart maakt.  Je kent nu je valkuilen. Dat heb je gewonnen. Gefeliciteerd.  Je vraag is nu hoe ga ik mezelf opvangen? Eerlijk zijn helpt. Misschien heb je wel meer nodig dan je denkt. Wat kan je leren van je vorige pogingen?  Zoek al die dingen uit voor je echt stopt. Door je zelf goed voor te bereiden laat je zien dat je het heel serieus neemt. (ook door je ticker op  0 te zetten ;-)

1 Je kan stoppen met nicostine pleisters ( oid) dan gaat het al te rauwe eraf, het is al moeilijk genoeg, al zijn het groeipijntjes vergeken met de ziektes en de pijn die je kan krijgen als je doorrookt. Er zit een verdovend middeltje in sigaretten/ sjag waardoor mensen soms copd hebben zonder dat ze het weten. 

2. Je kan een cursus te doen, deze duurt meestal 6 weken. ( luchtalarm bv) Of 1:1 begeleiding als je dat ligt.

3. Je kan hier van je afschrijven, ervaringen uitwisselen ( er is al lentegroep ' maartstoppers)

4. Je kan ervoor kiezen om je gevoelens te voelen, te accepteren, maar er niet in mee te gaan ipv je gevoelens te verdoven door te roken. De nicotine regelde je dopamineniveau en je receptoren zullen nu zelf weer aan het werk moeten. Dat vinden ze niet leuk! En somsis het beter om gewoon afleiding te zoeken. 

Ik hoop in de lenteclub ( maart ) te horen hoe het verder gaat!

Veel succes!

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 04/04/2019 - 14:49

Lid sinds 27 feb 2018

5 jaar 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Pineapple,

Wat je schrijft over boosheid herken ik heel erg. Vroeger rookte ik elke frustratie of tegenvaller weg met een sigaretje en dan kon ik er weer even tegen. Maar toen ik stopte, had ik geen idee hoe ik met de boosheid om moest gaan of met tegenslagen. Dit heb ik helemaal opnieuw moeten leren, niets aan te doen. Nu na een jaar durf ik te zeggen dat ik er inmiddels een stuk beter tegen kan. Het komt dus goed allemaal, maar het heeft wel even geduurd. Gun jezelf die tijd, want het is de moeite waard!

 

Geplaatst door Pineapple-pen op 04/04/2019 - 15:46

Lid sinds 02 jan 2018

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hi Philippa,

Thanks voor de tips! Ik ben erover gaan nadenken hoe ik mijzelf inderdaad ga opvangen, mocht het toch fout gaan. Het helpt mij heel erg, om mezelf heel goed te realiseren dat die éne sigaret niet bestaat. Ik beschouw deze sigaret als ''het einde van de wereld'' haha. Ik weet dat zodra ik die rook, ik weer helemaal op nieuw kan gaan beginnen en daar heb ik dus echt geen trek in. 

Ik kon geen lenteclub vinden? Alleen Stoppers 2019 maart. Dus heb me daar maar bij gevoegd... 

smiley 

 

Geplaatst door Pineapple-pen op 04/04/2019 - 15:54

Lid sinds 02 jan 2018

2 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hi Jelka,

Het is eigenlijk dus ook gewoon jezelf een stukje heruitvinden, qua emoties. Ik denk dat ik het moeilijk vind om dat maar allemaal bewust over me heen te laten komen. Ik ben meer iemand die z'n emoties zo ver mogelijk weg stopt en er niet meer naar wilt om kijken. Misschien is dat ook wel één van mijn valkuilen, dat dit op een gegeven moment er gewoon echt uit moet en ik dan zo veel prikkels heb dat ik het roken niet kan laten.. Wellicht.. 

Maar goed. Ik blijf lezen ik blijf leren van anderen/mezelf en probeer niet dezelfde fouten te maken.

Dan moet het goed komen toch? smiley

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 05/04/2019 - 08:46

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hee Pineapple dat lijkt me een goed inzicht. Je hullen in een rookgordijn omdat je het lastig vindt met je emoties om te gaan. Je gevoelens komen inderdaad meer bloot te liggen als je stopt met roken. Dat is wennen, maar voelt uiteindelijk wel beter. Het stoppen maakt ook dat je je zelfverzekerder kunt voelen. Het heeft mij een flinke mentale opkikker gegeven.

Kijk niet te ver vooruit: Vandaag rook ik niet! 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 05/04/2019 - 15:22

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

.

Geplaatst door Dina op 06/04/2019 - 11:49

Lid sinds 26 mei 2009

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Tabex.

Bij alle goede adviezen hierboven in de reacties, misschien deze nog: ik heb hulp gehad van de praktijk begeleidster van de huisarts. Later (omdat ik net als jij veel moeite had met het omgaan van frustraties e.d.) via de huisarts verwijzing gehad naar psycholoog. Ik heb daar mijn verhaal kwijt gekund. Ben daar nu mee gestopt. Je hebt recht op een aantal sessies. Het heeft mij in ieder geval op weg geholpen! Zet m op, je kan het, want als ik kan stoppen, kan iedereen het! Hahaha. Heel veel succes!

Reactie toevoegen