Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 21/01/2014 - 21:43

Lid sinds

hoi allemaal,

Ik heb 20 jaar behoorlijk stevig gerookt en was er nu helemaal klaar mee. Champix gehaald en was erg benieuwd of dit zou helpen. Al meerder pogingen gedaan waaronder lasertherapie. voordat ik begon een datum geprikt( 13 dagen verder) ik vond de sigaretten echt wel minder lekker maar dacht dat ik nog wel afhankelijk was. De dag voor de stopdatum nog lekker veel gerookt(nu het nog kon) en niet het  idee dat ik mijn eerste lekkere ochtend sigaret de volgende dag zou kunnen missen. Ik weet niet hoe het kan, maar ik miste hem niet eens de volgende morgen. Ik ben nu nog maar 4 dagen ver, maar weet dat ik het zonder kan. ik voel me super actief en heb slechts minimale momenten van het gemis. deze momenten ga ik gewoon wat doen om mezelf af te leiden. De bijwerkingen neem ik voor lief, het enige waar ik last van heb is slechter slapen(dromen) en obstipatie, maar daar kun je wat aan doen. Ik raad het iedereen aan om te stoppen met champix, het maakt het allemaal vele malen makkelijker.

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 15/01/2014 - 16:15

Lid sinds

Beste Lezer,

Graag wil ik mijn ervaring mbt champix met u delen. Dit medicijn heeft bij mij zeer slecht gewerkt. Sterker nog het werkte averechts. Na drie dagen te hebben gebruikt moest de ambulance bij mij thuis langs komen omdat ik zware maagbloedingen had gekregen. Of dit aan champix lag was onduidelijk. In die drie dagen is de lust om te stoppen met roken maar een beetje afgenomen. Nadat de behandelend arts mij had onderzocht adviseerde hij me direct te stoppen met dit champix. Daar zat ik dan, pijn in mijn buik met een peuk in mijn hand op de bank. Ik dacht dat ik er nooit meer van het roken af zou komen.

Maanden gingen voorbij en ik kreeg steeds meer geluiden om mij heen die aangaven dat het een verschrikkelijk medicijn is, die niet het stoppen met roken zou doen afnemen maar alleen je portemonnee. Want duur is het zeker. Ik ben maar eens op onderzoek uitgegaan en vond de volgende informaite. Ik kwam erachter dat de werkzame stof in champix de chemische variant van cytisine is. Deze chemische variant is gepatenteerd op de Nederlandse markt verschenen. Toen gingen er bij mij lichtjes branden. Chemische variant? Gepatenteerd? Ik zag daar direct een link. Natuurlijke variant is na mijn weten namelijk niet te patenteren.

Toen kwam ik het wondermiddel TABEX tegen. Niet in de drogist te koop in Nederland. Tabex wordt als merknaam gebruikt van cytisine, de natuurlijke versie is van varenicline. De werking kan vergeleken worden met het gebruik van Champix, maar dan met als voordeel dat stoppen met roken door Tabex te gebruiken goedkoper is. Bovendien geeft Tabex geen ongewenste bijwerkingen, maar wordt alleen de lust tot roken ontnomen.

Dus direct gekocht op het internet, netjes save 32 euro betaald met paypal, en drie weken later lag mijn doosje uit Bulgarije op de deurmat. Het is inmiddels 8 maanden gelden dat ik hiermee ben begonnen. En ik ben gestopt! Geen bijwerkingen, geen zin meer om te roken. En dat terwijl ik Tabex maar 27 dagen heb hoeven te slikken. De eerste drie dagen nog wel gerookt, maar die peuken waren zo smerig dat de lol er snel af is.

Mensen kijk verder, en stop met roken. Ik heb het ook gedaan. En alleen Tabex heeft mij van deze verschrikkelijke verslaving kunnen afhelpen. PS. een motivatie voor de mannen: Ja je gaat beter presteren, en de omvang ervan zal astronomisch gaan toenemen nadat je bent gestopt met roken. Als je daar aan denkt dan weet je dat je nooit meer zal beginnen met roken!

Ps, deze informatie heb ik veelal gekregen van derde en voel mezelf hiervoor niet aansprakelijk. Champix zal misschien voor sommige wel zijn werking hebben. Maar voor mij en vele andere zeker niet!!!

Succes met stoppen, Ronald

 

Geplaatst door john3b op 07/01/2014 - 20:09

Lid sinds 09 aug 2013

6 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal,

Ben nu 5 maanden geleden gestopt met Champix en moet zeggen dat ik het een superproduct vind.

Ik was een stugge roker met zo'n 2 pakjes per dag en ben na 14 dagen met roken gestopt gestopt en een week later gewoon gestopt met de tabletten en dat zonder enige moeite. Mijn bijwerkingen tijdens het slikken waren emotioneel worden bij willekeurige tv programma's en heftige dromen 's nachts. Hoewel de huisarts zegt dat dat geen bekende bijwerkingen zijn ben ik ze sinds het stoppen met de tabletten wel weer kwijt. In ieder geval zijn de bijwerkingen het hogere doel zeker waard. Ik werd niet chagerijnig, niet rusteloos en ging ook niet meer eten.

Nu, een paarmaanden later, zijn de kilo's er alsnog bijgekomen en die moeten er nu dus weer af.

Laat je niet demotiveren door mensen die over mogelijke bijwerkingen klagen. Als je ze al krijgt zijn ze vaak veel minder erg dan bijwerkingen bij een cold-turkey methode. 

Ik had een aparte bankrekening voor mijn sigaretten en andere kleine uitgaven. Dit is nu een spaarrekening geworden (reken maar uit 2 pakjes per dag) en koop nu leuke dingen voor mezelf die ik anders niet zou kopen, elk weekend weer :)

Succes met stoppen aan wie het nog niet gelukt is. Wees niet bang, stel het moment niet uit, je kunt alleen maar winnen!

Groeten, John

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 07/01/2014 - 14:34

Lid sinds

HoI Allemaal,

Ik ben vorig jaar gestopt mbv Champix, werkte echt top, mijn valkluil zat hm erin dat ik op een bepaald moment dacht wel een cigaret te kunnen roken (met een paar biertje te hebben gedronken). helaas ben ik as ik weer begonnen, lang niet meer zoveel als ervoor. Maar nu weer begonnen aan de Champix en het werkt echt! Misselijkheid kan je tegen gaan door tijdens het eten  het pilletje in te nemen, werkt bij mij, ik nam het ook wel eens op een nuchtere maag, dan wordt het idd erg misselijk. En down voelen heb ik de eerste keer wel iets gehad, maar nu niet meer om dat ik weet hoe bevrijdend stoppen met roken is! Roken is lekker, maar zorgt ook voor veel stress. Ik kan me beter concentreren tijdens mijn werk, hoef geen rekening meer te houden met het feit dat "me peuken op zijn" en me conditie ging echt super vooruit. Kortom; aan stoppen zitten er echt veel meer voordelen! Vandaar dat ik wederom stop, maar nu weet waar mijn valkuil zit.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 30/12/2013 - 22:42

Lid sinds

Hallo Lara77,

Ik zit nu op dag 8 en die bijwerkingen die jij noemt wprden wel minder hoor.Vandaag ook voor het eerst het idee dat mn sigaret echt heel vies smaakt.En eigenlijk niet de behoefte heb.

Alleen heb ik wel de pech dat mijn tandvlees,tong en lippen heel zeer doen.Krijg aften in mijn mond,erg vervelend.Ik probeer toch nog even vol te houden.

Succes allemaal!

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/12/2013 - 22:36

Lid sinds

Hallo allemaal!
 

Ik zit op dag 11, dus 4 rookvrije dagen achter de rug. Gelukkig is het mij niet overgekomen wat de meeste vertelde over de eventuele bijwerkingen namelijk ; enorme misselijkheid, braken, hoofdpijn, duizeligheid.
Het voelt wel heel eventjes raar in mn maag maar dat verdwijnt alweer na een half uurtje.
Ik moet wel zeggen dat voornamelijk 's avonds meer het idee krijg om te willen roken. Dan ga ik even opstaan en probeer me met iets bezig te houden. En ook dat duurt maar enkele minuten en verdwijnt vanzelf. Opzich is het best goed vol te houden met Champix, Ik raad het mensen zeker aan, ik rookte 10 jaar en gem. 1 pakje per dag en soms meer.

Succes allemaal!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/12/2013 - 10:28

Lid sinds

Hallo,

Ik ben ook gisteren begonnen met champix en had gelijk veel last van misselijkheid en moe. Maar ik merkte ook dat de sigaret anders smaakte gewoon vies  of ik een asbak had leeg gelikt brrr.Vandaag 22-12-13 de tweede en weer een misselijk gevoel en de sigaret is vies,maar toch stevig doorroken. Ik zit ook al van hoe gaat dat straks bij de dubbele dossering.En als je de  verhalen leest is het voor ieder verschillend. Ik zit in het zelfde schuitje als jij. Wie kan ons hierover iets vertellen.dnk.

Geplaatst door Lara77 op 21/12/2013 - 16:04

Lid sinds 19 dec 2013

5 jaar 10 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal,

 

Ik slik nu voor de derde dag champix en ik weet niet goed wat ik er van moet vinden. Ik ben heel erg moe en erg down. Vanaf morgen moet ik er twee per dag slikken en ben beetje bang dat de moeheid en depri zijn dan ook nog sterker worden. Ik twijfel erg of ik wel door moet gaan met de pillen. Tot nog toe merk ik niet dat ik minder zin heb in een sigaret maar dat kan ook komen omdat ik net 3 dagen bezig ben. Moet ik doorgaan met de pillen of toch proberen cold turkey te stoppen?

Heeft een van jullie gemerkt dat de bijwerkingen erger worden als je overgaat op twee pillen per dag?

Geplaatst door Elvan op 13/12/2013 - 20:06

Lid sinds 13 dec 2013

Hallo beste leden,

ik gebruik Champix nu al 10 dagen vandaag was mijn stopdag,  heb vanochtend een paar sigaretten gerookt en had nog 6 in het pakje maar uiteindelijk dacht ik waarom moet ik roken totdat ze op zijn??? Ik heb de laatste sigaretten uit het pakje gehaald, stuk gemaakt en weggegooid. Tot nu toe gaat het goed en hoop dat het beter zal gaan smiley

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/12/2013 - 08:54

Lid sinds

Hallo mede lotgenoten,

Ben  op dit moment aan de 12dag bezig met de inname van Champix.

Ben op dag 7 gestopt met roken,en ik moet zeggen het gaat buiten verwachting goed,alleen had ik last van misselijkheid! 

Ik neem nu eerst een maagbeschermer en ik moet zeggen het helpt!

en slapen gaat prima ,alleen droom ik vaak,maar dat is niet storend.

voel me na 12 dagen goed ,vooral omdat ik last van astma heb is het dom om te roken,en dan te bedenken dat ik pas 2 jaar

Hoe dom kun je zijn??

Ik ga er voor,ook al valt het soms niet mee!

gr JP

 

 

Reactie toevoegen