Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/11/2013 - 18:17

Lid sinds

Na 2 weken champix ben ik nu 7 dagen van het roken af. Jammer genoeg voel ik me depri - en heb een hoog irritatiegehalte. Nix aan. Stop daarom met de tabletten en hoop op karakter verder te kunnen.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 21/11/2013 - 16:05

Lid sinds

Ik ben 4 weken geleden begonnen met champix en 3 weken geleden gestopt met roken. Op de dosis van 2 x 1 mg reageerde ik heel slecht. Dag en nacht misselijk, tot 5 uur 's nachts wakker liggen, overal pijn en een ontzettend vieze smaak. Na 2 weken ben ik gaan minderen naar 2 x  halfje per dag en toen 1 x halfje. Ben nu 4 dagen zonder champix maar de misselijkheid blijft en de vieze smaak ook. Slapen gaat weer gewoon. Wel heel moe. Oh ja, ben nu 3 weken geheel rookvrij.

anoniem

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 21/11/2013 - 09:00

Lid sinds

Hoi hoi,

 

ik ben nu 6 weken Champix in aan het nemen, dus al 4  weken een NIETROKER! 

Ik word er ook misselijk van, heb lamme armen, winderigheid en zo nog veel meer, maar ik Rook niet!

Heb er dit allemaal wel voor over, om nooit meer te roken....(en ik vind het ook nog steeds lekker hoor)

Heb nog af en toe zin in een sigaret, maar binnen een seconde ben je het weer vergeten. Vind het een TOP product, je hoeft er zelf weinig voor te doen, om niet te roken. Ik raad het iedereen aan om Champix te gebruiken en de bijwerkingen, pffff die neem je maar voor lief.

Ben alleen heel erg benieuwd hoe het de laatste 2 weken moet met de pillen, krijg je dan weer 0,5 mg, net als de 1ste week?

 

Groetjes Wileke

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/11/2013 - 18:20

Lid sinds

Ik ben afgelopen juli begonnen met Champix. Alles ging goed. Dromen maar niet al te eng. Niet misselijk (kon op nuchtere maag innemen) niet al te veel aangekomen. In totaal was ik 6 weken aan de Champix, zoals je het moest doen. Toen dacht ik dat ik het wel alleen af kon en ging minderen. 1 per dag voor een week. toen om de dag voor een week en toen stoppen.

Een week later rookte ik weer. Dus mensen. Maak de kuur af.

Deze keer ben ik ook weer begonnen met champix, maar ik zal hoe dan ook de kuur afmaken.

allemaal succes

Geplaatst door Kimmmm36 op 04/11/2013 - 09:57

Lid sinds 14 jan 2013

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Ik ben benieuwd hoe het verlopen is, want juist vanaf dag 8 smaakte bij mij de peuken voor geen meter meer en vergat ik te roken.

Groetjes Kim

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 02/11/2013 - 12:36

Lid sinds

Hallo beste stoppers.

Ik ben op 4 September met Shampix begonnen, nog een week gerookt (wel minder want smaakte meteen al niet meer) en op 11 September gestopt. Het gaat goed maar inderdaad wel bijwerkingen. De eerste week hevige hoofdpijn, misselijk tot braken toe, slecht slapen en elke middag rond 15.00uur begin ik met gapen en ben erg moe. Ook wel veel dromen maar gelukkig geen enge dromen. Na de 2e week ben ik begonnen om s,avonds maar een halve pil te nemen dat hielp al voor die rare hoofdpijn. Nu s,morgens nog steeds misselijk en af en toe braken maar durf nog niet zo goed maar een halve te nemen. Het gaat nu zo goed en wil dat graag zo houden. Vond ook al rookte ikzelf het wel stinken maar heb  nu zelfs een afkeer van die lucht, dat vind ik eigenlijk ook niet echt fijn want er zijn mensen in mijn omgeving die roken. Maar ja het gaat erom dat ik er geen meer opsteek. Rook nu 7 weken niet meer en heb €350,00 in mijn potje zitten en dat is ook lekker!!! Mijn gewicht is wel wat toegenomen tot nu toe maar twee en halve kilo maar voor mij alleen maar goed want woog maar 52kg. Ga over 2 weken toch proberen de Shampix wat af te bouwen(zal kijken wat mijn coach daar van vindt) daar heb ik op aanraden van mijn arts wel een afspraak mee gemaakt, en nu belt ze over 4 weken weer. Zij heeft me toch wel enige handvaten gegeven waar ik wat mee kon en daardoor wordt ook nog eens de Shampix vergoed door de zorgverzekeraar. Niet dat ik het anders niet gedaan had want NIET roken levert zoveel meer op. Ik lees dat sommige mensen nog zo,n verlangen hebben om te roken ondanks dat ze Shampix gebruiken, maar DAT is het stukje wat we zelf zullen moeten doen. Ikzelf ben ook een ontzettende emotieroker maar op het moment dat ik wel zou willen roken(heb wel 50x een pakje willen gaan halen)zeg ik tegen mijzelf dat het verdriet, blijdschap,boosheid,frustratie,eenzaamheid er niet door veranderd als ik er EEN opsteek. Ik zal me alleen nog veel slechter voelen omdat ik dat dan heb gedaan. En er is niemand die zegt dat ik niet mag roken, die keuze ligt bij mijzelf. Dus ja Shampix blijft voor mij een zwaar medicijn en zeker niet geschikt voor mensen met psygische problemen(raadpleeg dan altijd een arts)en gebruik het dan alleen onder toezicht van een deskundige. Het is géén wondermiddel maar het helpt je wel ontzettend goed door de eerste weken. Ik ken geen ander medicijn wat doet wat Shampix doet.........dus voor mij was het een uitkomst!

Allemaal heel veel succes en het gaat je lukken dat weet ik zeker. Geloof in jezelf!!!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/10/2013 - 08:43

Lid sinds

Ben op dinsdag 15 oktober begonnen met de champix. Bedoeling was een week later, maar was zo klaar met het roken dat ik heb besloten eerder te beginnen. De eerste dag viel me reuze mee met bijwerkingen. Vanaf de tweede dag, druk op de borst, stonie tonie gevoel en duizelig en beetje misselijk en extreem moe!!. Ik heb dit tot aan de vijfde dag gehouden. In weekend borreltje gedronken ook geen succes, had daarna volledige black out. Normaal rook ik dik 27 sigaretten per dag. Vanaf de derde dag ben ik drastisch gaan minderen en waar ik normaal dik 1 pakje per dag rook, heb ik vanaf de vrijdag tot aan de zondag met 1 pakje gedaan. Smaakte me niet meer zoals ervoor en tevens gevoel dat mijn longen het niet meer kon vedragen. Zondagavond om half 9 heb ik mijn laaste sigaret gerookt, symbolisch 1 (tevens laatste van dat pakje) in het pakje gelaten.. en afscheid genomen van mijn grootste vriend en vijand! Er zijn momenten dat de gewoonte de kop opsteekt en automatisch iets wil pakken, maar direct het besef dat ik dat niet meer wil. Vanaf vandaag ga ik over op de 1 mg, heb vanmorgen eerste genomen en direct de bijwerkingen terug die ik zondag en maandag niet meer had. Misschien dat ik toch ga proberen om een halve te nemen. Dit ook om mijn werk normaal te kunnen doen. Tot nu toe ben ik super trots en ervan overtuigd dat ik vanaf gisteren een NIET ROKER ben, na 30 jaar !!!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 17/10/2013 - 19:53

Lid sinds

hoi, ik ben 10 oktober begonnen met champix, inmiddels zit ik op dag 8. De pillen zelf geven me een moe gevoel. Ik zou de hele dag kunnen slapen waar ik zit of sta! Totaal geen zin om iets te doen, precies of de energie is uit mijn lijf gezogen. Slapen doe ik snachts ook als een paard! Verder, de behoefte in een sigaret blijft. Soms durft er wel eentje minder goed smaken, maar de volgende smaakt me al terug en ik rook misschien om die reden wel iets minder , maar de behoefte om te roken blijft wel enorm! Ik rook inmiddels al 30 jaar een pakje per dag en ik wil echt wel stoppen, maar misschien verwacht ik te veel van de champix? Wie kan me zeggen wat ik nu eigenlijk moet voelen? Ik zit precies te wachten op iets dat me doet stoppen met roken, terwijl ik wel goed weet dat ik het zelf moet doen. Maar iedereen vertelt hier maar hoe makkelijk het wel niet is en wat een wondermiddel het wel niet is... Nu ja, ik merk er maar weinig van! Moet ik meer geduld hebben? Oja, mijn stopdatum is vastgelegd op 20 oktober, aanstaande zondag dus

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 15/10/2013 - 19:34

Lid sinds

Gebruik nu ongeveer 4 weken Champix en heb dus al 3 weken niet gerookt. De eerste paar dagen een beetje misselijk, maar al gauw ging dat over als ik ze innam na het ochtend- en avondeten.

Wel kreeg ik last van mijn  schouderblad en schouder en de pijn straalde door mijn linkerarm tot net voorbij mijn elleboog.

Volgens de bijsluiter kun je last krijgen van je gewrichten, spierspanning hebben en spierpijn krijgen. 's Nachts kon ik niet in bed op allebei mijn zijden liggen, want de pijn werd dan te erg. Naar de huisarts gegaan, die me naar de fysio stuurde. Massage en geluidsgolven daar gehad en thuis om het uur allerlei oefeningen doen.

Volgens de praktijkassistent zou deze gewrichtspijn de hele kuur kunnen blijven duren, hetgeen ik niet hoop.

Door warmtekussens, hete douches, fysio en oefeningen gaat het nu wel beter, maar is nog niet over. Ik hoop dat het niet terugkomt in die mate die ik al heb meegemaakt, want dan moet ik toch gaan beslissen of ik ondanks de pijn doorga met de pillen of juist ermee zal stoppen.

Wie heeft dergelijke klachten aan bijwerkingen ook gehad?

Zo ja, graag je reactie.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 11/10/2013 - 23:14

Lid sinds

Zijn deze reacties geschreven door Champix zelf ?

Het onlineprogramma dat bij de Champix hoort is een absolute aanrader! Liferewards heet het.
Hier heb ik heel veel baat bij gehad. Het neemt je dag voor dag mee door je stopproces en zorgt dat je gewoon doorgaat en het niet 'zwaarder' maakt dan het is. Complimenten voor dit programma

De code die op de doosjes staan , starters pakje of pak met 140 tabletten , worden niet aangenomen.

Telefoon ! bellen niet terug  Mail wordt niet beantwoord

 

 

Reactie toevoegen