Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Mari8 op 09/09/2013 - 17:58

Lid sinds 30 jul 2013

Ik ben op 17 juli begonnen met champix, eerste week gerookt daarna vanaf 24 juli gestopt. Heb op 24 juli om 8.30 uur mijn laatste peuk gerookt.

Inmiddels neem ik al bijna 4 weken geen enkele tablet meer in, het lukt me ontzettend goed zonder de pillen. 1 x heb ik gezondigd, ik heb een halve peuk gerookt en dat smaakte niet, pakje compleet vernield en weg gegooid. Dit was de tweede week van mijn stoppen.

Bijwerkingen van champix waren maagpijn en misselijk. Geprobeerd met halve dosis maar dat hielp niet.

Dit is mijn 7e week dat ik niet meer rook ( op die halve na dan) en ik vindt mezelf erg goed smileysmiley

WE GAAN HET REDDEN !!!!

Het geld wat ik eerst rookte, zo'n 92 euro per maand zet ik nu automatisch op een rekening, na een jaartje wil ik daar zonnepanelen van aanschaffen. Heb er nu ook maar wil uitbreiden. Dus het is een goed doel om niet meer te roken. Regelmatig klop ik mezelf op de schouders en zeg goed zo jonge, goed gedaan.

Dat was het weer, tot ziens

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/09/2013 - 16:59

Lid sinds

Neem geen pillen meer, op 17 juli gestart met champix en op 24 juli de laatste peuk gerookt.

Nu inmiddels een week of 4 geen enkele tablet meer. Het lukt me gelukkig zo ook.

Op woensdag 11 september rook ik inmiddels 7 weken niet meer, met 1x een stomme zet tussendoor. Heb een halve peuk gerookt maar vlug weer alles weg gegooid. 

Wel veel last van jeuk en oververmoeide armen. Weet niet of dat afkick verschijnselen zijn.

Al met al bevalt het niet roken me zeer goed. En de champix, nee bedankt.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 09/09/2013 - 16:44

Lid sinds

Ik wil even een update geven.

Ben op 17 juli gestart met Champix, de eerste week halve mg, tweede week 1 mg.

Voor mezelf het ultimatum gsteld dat ik 24 juli zou stoppen, heb inderdaad 24 juli de laatste peuk gerookt om half 9 in de ochtend. Alles weg gegooid.

1 keer kon ik het niet weerstaan en ben een pakje cigaretten gaan halen, heb een halve gerookt en brrrrrr wat vond ik het vies. Pakje helemaal vernield en in container gegooid. Dat nooi meer dacht ik bij mezelf. En tot nu toe is dat ook zo.

Champix heeft me wel behoorlijk wat duizeligheid en maagpijn bezorgd. Zo'n fijn middel is het niet. Toch heeft het me wel geholpen. Inmiddels neem ik al meer dan 3 weken geen enkele tablet meer in.

Woensdag 11 september rook ik al 7 weken niet meer, en het gaat me goed af moet ik zeggen, ook zonder de Champix. 

Tuurlijk heb ik ook wel eens een minuutje zin in een peuk, maar dat verdwijnt razendsnel weer. Komt hooguit 2 keer per dag voor, dus daar ga ik echt geen tabletten voor innemen.

Wat me wel opvalt is de enorme jeuk die ik kreeg na het stoppen met roken, alsof al het vuil uit je lichaam gaat. Ook heb ik last van mijn armen, deze voelen alsof ze over vermoeid zijn. Zou dit te maken kunnen hebben met sneller doorstromen van het bloed ????

Al een paar kilo aangekomen, en daar ben ik trots op, woog maar een kilo of 60 - 61 en dat voor een man van 1,87m. Nu weeg ik er inmiddels 66 - 67, schommelt een beetje. De rest komt vanzelf denk ik maar.

Al met al ben ik bijzonder trots op mezelf en geef me ook regelmatig een compliment. Ik tik me op mijn schouder en zeg "goed zo jonge dat doe je goed" Klinkt stom maar helpt wel. 

 

Voor nu wil ik tegen de stoppers zeggen HOU VOL !!!!!! het voelt veel beter

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 28/08/2013 - 10:56

Lid sinds

Champix hielp mij van het roken af. Het is wat dat betreft een wondermiddel want de drang om te roken is vele malen kleiner en eigenlijk wel hanteerbaar.

Er waren bij mij wel veel bijwerkingen. De misselijkheid inderdaad, maar dat is op te lossen door eerst te eten en dan de pil in te nemen met een vol glas water. De slapeloosheid, je ligt heel moe in bed maar kan maar niet in slaap komen, vreselijk frustrerend. Verder een bijwerking die je zelf in de hand hebt: als ik iets gedronken had, niet eens overdreven veel, kreeg ik een blackout. Dit laatste vond ik erg eng en heb dan ook de alcohol laten staan.

Ik heb ook wel eens pogingen gedaan om zonder hulpmiddelen te stoppen met roken en toen waren de neveneffecten eigenlijk ook wel: slapeloosheid en een depressief gevoel. Dus of die slapeloosheid nu specifiek van de Champix komt kan ik niet met 100 procent zekerheid zeggen.

 

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 27/08/2013 - 19:56

Lid sinds

Ik heb champix 12 weken geslikt. Laatste 2 weken 0,5mg om af te bouwen. Totaal geen last van bijwerkingen. Wel 1 keer op lege maag pil gegeten. Niet doen! Hondsberoerd, wel van korte duur gelukkig. Neem de pil ongeveer een half uur na je maaltijd, op volle maag. Ook zorgde ik ervoor dat ik niet te laat aan het avondeten zat. Ondanks geen bijwerkingen wilde ik toch minimaal 3 uur tussen pil en slapen gaan. Nu sinds 3 dagen pilloos en merk weinig verschil. Nog steeds af en toen zin in sigaret. Heerlijk! Maar weet nu dat het het slechts een psychische verslaving is. En dat was juist mijn reden om te stoppen. Ik was er helemaal klaar mee afhankelijk te zijn. Afhankelijk van die psychische verslaving. Wat een verademing om dat niet meer te hebben. Want als ik nu wil roken mag dat. Maar de wil om niet meer verslaafd te zijn aan afhankelijkheid wint het. 

Geplaatst door Fiebbie op 20/08/2013 - 13:48

Lid sinds 20 aug 2013

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Het is nu iets meer dan een week geleden dat ik gestopt ben met roken en het is 2,5 week geleden dat ik met de champix begonnen ben.

Helaas heb ik ook alle bijwerkingen, misselijkheid in mindere mate, die beschreven worden. Maar alhoewel ik pas een week verder ben neem ik alle bijwerkingen voor lief omdat ik nu weer lucht in mijn longen voel. Het hoesten, piepen en rochelen is ook minder en het kan alleen maar beter gaan. Begrijp me niet verkeerd het is een lijdensweg met hele diepe dalen en nog weinig ups en tijdelijke bijwerkingen is altijd nog beter dan over een paar jaar in een rolstoel met een zuurstoffles. Ik hoop dat ik het nu zelf nog in de hand heb. 

 

Geplaatst door tiff op 31/05/2013 - 21:28

Lid sinds 31 mei 2013

6 jaar 8 maanden geleden gestopt

ik ben met champix begonnen omda ik wou stoppen met roken niet alleen voor mijn eige maar voor mijn vriend dus ik ben nu al een paar weken sigarette vrij maar heb het heel moeilijk mzt de bijwerkingen zoals misselijkheid.. maagklachten..stemmingswisseling..bijkomen ..enorm rare dromen..slecht kunnen concentreren ..slecht slapen en nu de top punt van al een depressie zo voelt het toch al even . niks meer willen doen niet weten hoe je moet reageren . wenen om de kleinste dingens.. alles negatief zien . ik leed er onder maar mijn vriend heeft het ook moeilijk doordat ik gwn raar doe dat ik niet het persoon ben voor ik aan champix begon. dus deze middag de dokter gebeld hem gevraagd wat ik moest doen .. dat het echt niet meer ging dat ik alles zwart zag in plaats van wit . hij vertelde mij dat ik beter moest stoppen en terug afbouwde naar 1 week 1 pil en daarna 1 week een halve pil .. men vriend vraagt zich af als het wel gaat lukken zonder die pillzn ik vraag mij dat ook af maar om zo verder negatief door het leven gaan zie ik niet zittten dat is het niet waard dan probeer ik nu liever zo en met de steun van mijn vriend dan met pillen die mij dit aan doen .

Geplaatst door wilma1961 op 19/03/2013 - 10:36

Lid sinds 19 Mar 2013

ik had champix in 2011 ook gehad . 3 maanden was ik er door mee gestopt was zo trots maar liep ook op me tenen . ook vele bij verschijnsels . na 3 maanden gebeurde er iets hup ging zo weer roken ..in die tussen tijd gebeurde veel in mijn fam omtrent die rot ziekte en mijn gezondheid ging ook achter uit . liep de puffen met ventolin en maar roken dus ben 23 januari dit jaar  weer begonnen met begeleiding van verpleegkundiger van me huisarts  met champix . en 30 jan me laatste peuk op gestoken nu bijna 7 weken verder . is van alles weer gebeurd maar ik ben nu sterkter als de vorige keer ..laat me niet meer klein krijgen zeg ik hard op door zo n viese stink stok. ik had ook misselijk heid waardoor ik al  meer als 3 weken op twee keer halve blauw zit . gaat me goed af . rookte wel al buiten meer als een jaar en dat scheelde echt ..nu als ik een momentje het zwaar heb pak ik een zwart wit lolly .of een stokje in me mond . maar ik zit gewoon tussen de rokers en het doet me niks ..vind het stinken ,maar ben oohh zo blij dat ik niet meer hoest .me ribben blijven heel . ... ik ga er voor om te blijven zeggen ...ik ben gestopt .. maar je moet er zeker 100 procent achter staan

Geplaatst door wilma1961 op 19/03/2013 - 10:36

Lid sinds 19 Mar 2013

ik had champix in 2011 ook gehad . 3 maanden was ik er door mee gestopt was zo trots maar liep ook op me tenen . ook vele bij verschijnsels . na 3 maanden gebeurde er iets hup ging zo weer roken ..in die tussen tijd gebeurde veel in mijn fam omtrent die rot ziekte en mijn gezondheid ging ook achter uit . liep de puffen met ventolin en maar roken dus ben 23 januari dit jaar  weer begonnen met begeleiding van verpleegkundiger van me huisarts  met champix . en 30 jan me laatste peuk op gestoken nu bijna 7 weken verder . is van alles weer gebeurd maar ik ben nu sterkter als de vorige keer ..laat me niet meer klein krijgen zeg ik hard op door zo n viese stink stok. ik had ook misselijk heid waardoor ik al  meer als 3 weken op twee keer halve blauw zit . gaat me goed af . rookte wel al buiten meer als een jaar en dat scheelde echt ..nu als ik een momentje het zwaar heb pak ik een zwart wit lolly .of een stokje in me mond . maar ik zit gewoon tussen de rokers en het doet me niks ..vind het stinken ,maar ben oohh zo blij dat ik niet meer hoest .me ribben blijven heel . ... ik ga er voor om te blijven zeggen ...ik ben gestopt .. maar je moet er zeker 100 procent achter staan

Geplaatst door wilma1961 op 19/03/2013 - 10:36

Lid sinds 19 Mar 2013

ik had champix in 2011 ook gehad . 3 maanden was ik er door mee gestopt was zo trots maar liep ook op me tenen . ook vele bij verschijnsels . na 3 maanden gebeurde er iets hup ging zo weer roken ..in die tussen tijd gebeurde veel in mijn fam omtrent die rot ziekte en mijn gezondheid ging ook achter uit . liep de puffen met ventolin en maar roken dus ben 23 januari dit jaar  weer begonnen met begeleiding van verpleegkundiger van me huisarts  met champix . en 30 jan me laatste peuk op gestoken nu bijna 7 weken verder . is van alles weer gebeurd maar ik ben nu sterkter als de vorige keer ..laat me niet meer klein krijgen zeg ik hard op door zo n viese stink stok. ik had ook misselijk heid waardoor ik al  meer als 3 weken op twee keer halve blauw zit . gaat me goed af . rookte wel al buiten meer als een jaar en dat scheelde echt ..nu als ik een momentje het zwaar heb pak ik een zwart wit lolly .of een stokje in me mond . maar ik zit gewoon tussen de rokers en het doet me niks ..vind het stinken ,maar ben oohh zo blij dat ik niet meer hoest .me ribben blijven heel . ... ik ga er voor om te blijven zeggen ...ik ben gestopt .. maar je moet er zeker 100 procent achter staan

Reactie toevoegen