Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door [email protected] op 19/02/2013 - 16:27

Lid sinds 14 jun 2012

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi, raar gevoel op de borst kan ik me niet herinneren. Wel een gevoel van paniek. Ik weet niet of je dat bedoelt?

Bij twijfel gewoon even de huisarts bellen. Is altijd goed. Succes, Wiljan

Geplaatst door wilhelmina (niet gecontroleerd) op 19/02/2013 - 14:14

Lid sinds

heeft iemand ervaring met een raar gevoel op de borst van champix???

Geplaatst door [email protected] op 17/02/2013 - 22:24

Lid sinds 14 jun 2012

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi, ik kan alleen maar mijn eigen ervaring vertellen. Hebben wel heel veel mensen ook zo gedaan, maar weet niet hoe dat is gegaan. Ik had bij de volledige dosering dezelde klachten. Heb van de apotheker een pillensnijder gekregen en ben de tabletten gaan halveren. Dus 's morgens een halve en 's avonds een halve. Heb wel de 3 maanden afgemaakt.

Daarna geen problemen gehad. Ben nu ruim 9 maanden gestopt, dus mag tevreden zijn. cool

Succes verder. Bij twijfel even huisarts bellen.....

Geplaatst door Ekimnroh op 17/02/2013 - 22:08

Lid sinds 13 feb 2013

6 jaar 2 weken geleden gestopt

Goededag,

ik ben dinsdag een week geleden begonnen met champix, en op dag 5 gestopt met roken

Nu ik aan de 2x 1 mg champix zit voel ik me misselijk hele dag door en erg vaak duizelig.

Ik zit nu met de starters verpakking op dag 13 en overweeg om op 1 mg/d te gaan zitten en dt nog een weekje vol te houden

en dan terug te bouwen naar 0.5 mg/d 

Als ik het trek 

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben ?

Geplaatst door energetic op 24/01/2013 - 05:02

Lid sinds 24 jan 2013

 

Champix - http://euroed.biz Ik heb de bestelling zoals beloofd op tijd ontvangen en de pillen werken fantastisch.
Ik ben erg blij!
 

Geplaatst door [email protected] op 30/11/2012 - 22:16

Lid sinds 14 jun 2012

1 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi, alle bijwerkingen heb ik ook gehad hoor. Heb het hier op het forum ook vaker gelezen.

En de dikke opgeblazen buiken (winden laten ook) klinken ook bekend.

Raad je wel aan de kuur (3 maanden) vol te maken. Gewoon om de risico's te beperken.

Bij mij gingen die klachten wel over na een tijdje. Duurde wel een paar weken hoor.

De kilo's die eraan zaten bleven er wel aan. Gaan er met sporten gelukkig wel af.

Heel veel succes ermee. yes

Groetjes Wiljan

Geplaatst door Harm op 30/11/2012 - 21:45

Lid sinds 30 nov 2012

7 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hi

ben nieuw hier. op 1 okt gestopt met champix. Netjes volgens de regels gestart me 0,5 2x en nu 1 mg 2 x. Gaat goed. Nu na 2 maanden denk ik dat ik over een paar weken kan stoppen met champix.

Bijwerkingen: wel eens wat stemmingswisselingenen. Soms beetje depri. Dromen. Wakker worden. Maar vooral die dikke buik! Opgeblazen gevoel. 

Gaat die buik / het buikje weer weg? Nooit gehad. Weet iemand of hij weer verdwijnt / minder wordt?

Train me suf...

 

Geplaatst door Innie op 10/10/2012 - 11:32

Lid sinds 10 okt 2012

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Helaas was voor mij de champix een regelrechte ramp omdat ik er levensechte nachtmerries van kreeg.. dit stond ook in de bijsluiter als bijwerkingen.. dit was in 2010... ik ben erachter dat ik eigenlijk er toen niet voor de volle 100 % achter stond om te roken .. nu is dat anders sind sik het coldturkey gedaan heb ..  wel pittig maar doorzetten. Succes iedereen,  We kunnen het!!

Geplaatst door toledo98 op 29/09/2012 - 23:38

Lid sinds 29 sep 2012

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hallo Seban, vanaf m`n 14e volop gerookt, ben nu 45, van alles, sjag, pijp, sigaren, de laatste 10 jaar zat ik op een pakje zware Van Nelle per dag, hoorde toen over het wondermiddel CHAMPIX,

Via een "coach" deze pillen geregeld, de eerste vier weken ging het prima. op een gegeven ogenblik was ik m`n shag kwijt, ik had de hele dag niet gerookt, en had het niet eens gemist,

Toen begonnen de bijwerkingen, kort lontje, depressie, het leven hoefde niet meer zo nodig, 'kan ik me niet beter doodroken"

Tot op een avond letterlijk de computerkast door de kamer vloog, en een chaos werd gecreeerd, pure aggressie,

Toen gingen bij me de alarmbellen rinkelen, Ben toen accuut gestopt met de Champix.

Daarna kwam de angst om alleen te zijn, allerlei nachtmerrie`s , rare gedachtenkronkels,

 

Mocht ik ooit weer gaan roken, (ben er nu ruim een jaar af) NOOIT maar dan ook NOOIT meer die vervloekte CHAMPIX,

Ben inmiddels weer redelijk in orde, rook niet meer, wel wat aangekomen, maar dat nemen we maar voor lief.

Tot zover mijn ervaring met Champix, IK RAAD HET IEDEREEN AF.no

Geplaatst door Egeltje op 13/09/2012 - 10:52

Lid sinds 12 sep 2012

Hoi,

Ook ik ga stoppen met champix, dit is de derde keer dat ik met champix stop. De eerste keer ging prima, maar helaas niet gemotiveerd genoeg. De tweede keer had ik erg last van de bijverschijnselen, depressief, opgeblazen gevoel, veel aankomen, toen ben ik ermee gestopt, want dat was het me allemaal niet waard. We zullen maar zeggen 3x is scheepsrecht!

Groetjes

Reactie toevoegen