Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door runet1 op 19/08/2012 - 14:52

Lid sinds 19 aug 2012

mir

ik heb 6 weken 1mg 2mal daags geslikt.

door de heftige bijwerkingen ben ik overgestapt naar 0,5mg 2maal daags.

echter mijn apotheker raadde mij aan om o,5mg tabletten te slikken.

deze zijn even duur als de 1mg 56 pillen voor €107 terwijl de 1mg 28 voor 53,50 zijn.

maar de pillen zijn filmomhuld en als deze gedeeld worden dan is de afgifte niet goed geregeld.

op verschillende sites geweets en ben tot de ontdekking gekomen dat er toch velen zijn die de pillen gewoon door midden doen en ze merken geen verschil.

dus dat ga ik nu ook doen.

maar of twee weken al voldoende is dat weet ik niet.dat merk je snel genoeg.

maar als je geen bijwerkingen hebt dan zette ik toch nog een paar weken door met 1mg.

uiteraard is het je eigen keuze en wens ik je veel succes.

grt rudi

Geplaatst door runet1 op 19/08/2012 - 14:32

Lid sinds 19 aug 2012

hoi bedankt voor de snelle reactie.

ik ga zeker nu ook de 1mg halen en dan delen

want €107 vind ik echt teveel.

heb ook een mail gestuurd naar de importeur. die zeggen wij hebben geen invloed op de prijs.

en ze zeggen ook dat een filmomhuld tablet niet gescheiden mag worden.

maar die praten alleen voor hen eigen portemonee.

ik hou jullie op de hoogte.

grt rudi

afbeelding van wilj@nneke

Geplaatst door [email protected] op 19/08/2012 - 12:31

Lid sinds 14 jun 2012

2 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Hoi, Ik gebruik inderdaad halve tabletten. Ik heb van de apotheker een tabletsnijder gekregen.

Ik vroeg namelijk een pakket met 0,5 mg.

De apotheker zei dat de vraag zo klein was en dit een goede optie was.

Dus ik doe het juist op advies van de apotheker.

Ík hoor idd alleen positieve dingen hierover.

Ik ervaar het ook positief.

Geplaatst door runet1 op 19/08/2012 - 12:14

Lid sinds 19 aug 2012

  1. ik ben ook met een kuur bezig.door de vele bijwerkingen ben ik overgestapt van 2maal daags 1mg naar 2maal daags o,5mg.
    echter de 0,5 mg zijn net zo duur als de 1mg.
    1mg 14 dagen 28 pillen €53,50
    0,5 mg 56 tabletten €107
    dus ik dacht de tabletten van 1mg halveren dan heb ik er ook 56 maar dan voor €53,50.
    maar doordat de tabletten film omhuld zijn is breken geen optie volgens mijn apotheker. de geliedelijke afgifte komt dan in gevaar.
    nu lees ik hier dat er mensen zijn die dat wel doen.
    wat is jullie ervaring?.
  2. grt rudi

 

afbeelding van wilj@nneke

Geplaatst door [email protected] op 25/06/2012 - 22:49

Lid sinds 14 jun 2012

2 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

hoi hoi,

Ik ben ook met Champix gestopt. Ben begonnen met slikken en merkte helemaal niets.

Ik kon me niet eens voorstellen dat ik ging stoppen. Toch op dag 8 gestopt met roken en ging best goed.

 Wel had ik last van dromen en mijn maag. Omdat ik 2 kleine kindjes heb en mijn slaap nodig heb ben ik gestopt met Champix.

Blijkbaar had ik de pillen nodig om over de drempel te stappen, want ik rook nog steeds niet.

Ben nu bijna 2 maanden gestopt.

Over depressies....een stofje dat in anti-depressiva zit blijkt te werken voor stoppen met roken. Deze hebben ze eruit gehaald en wordt nu gebruikt voor stoppen met roken (Champix). 

Champix bedankt, maar ik heb je niet (meer) nodig......de groeten

Geplaatst door hanna63 op 12/06/2012 - 23:18

Lid sinds 12 jun 2012

7 jaar 8 maanden geleden gestopt

Ik heb in het verleden ook wel Champix geprobeerd maar werd er steeds enorm misselijk van. Las recent op internet over Tabex, met dezelfde werkzame stof, maar zonder die akelige bijwerkingen van Champix. Ben nu sinds een week gestopt en het gaat erg goed. Ik slik zo´n 3 Tabex pilletjes per dag. De enige bijwerking die ik constateer is het enorme dromen ´s nachts. En Tabex is veel goedkoper dan Champix!

 

Geplaatst door Robin4245 op 07/06/2012 - 17:19

Lid sinds 07 jun 2012

46 jaar 1 maand geleden gestopt

Champix - http://trustedtabsrx.com  Ik heb de bestelling zoals beloofd op tijd ontvangen en de pillen werken fantastisch.

Geplaatst door jaco kirchjunger op 31/05/2012 - 16:17

Lid sinds 31 mei 2012

Ik heb met veel succes de kuur gedaan. De enige bijwerking die ik ondervond was last van maagzuur. Maar ach, dat was dan ook alles. In ruil voor een mooier, gezonder en hopelijk langer leven is dat een kleine prijs om te betalen.

Ik raad iedereen dit middel aan, tesamen met voldoende wilskracht kom je makkelijker tot het stoppen van deze sluipmoordenaar!

Geplaatst door Alice-B.50 op 25/03/2012 - 00:03

Lid sinds 24 Mar 2012

Dag Mir,

Waarom wil je nu al stoppen? Heb je last van vervelende bijwerkingen? Ik bleef maar misselijk na het innemen en ben er na 7 weken helemaal mee gestopt. Je merkt verschil maar dat was niet zo groot dat ik weer pilletjes wilde nemen. Gewoon proberen lijkt me. Mijn huisarts raadde halve pilletjes af.  Zet 'm op !

Alice

 

 

Geplaatst door femme de cute op 26/02/2012 - 12:53

Lid sinds 10 feb 2012

Ook ik heb veel steun aan het middel, zit nu in week 7 van slikken. Na 3 weken wel overmoedig geworden en gaan afbouwen naar 1 pil per dag maar de drang om te roken kwam na tweetal dagen volop terug dus weer naar oude dosering gegaan.Denk nu de laatste week maar af te gaan bouwen naar 2x per dag een halve.

Zonder dit middel vond ik het zoveel moeilijker om te stoppen.

Ik was wat bang voor de bijwerkingen maar deze waren m.n. de eerste week sufheid. Wel slaap ik nog slecht en droom opvallend veel maar dit had ik de eerste stoppoging ( koude kip) eigenlijk ook.

Bijwerkingen vielen me dus erg mee.

Succes iedereen!

Reactie toevoegen