Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Alice-B.50 op 25/03/2012 - 00:03

Lid sinds 24 Mar 2012

Dag Mir,

Waarom wil je nu al stoppen? Heb je last van vervelende bijwerkingen? Ik bleef maar misselijk na het innemen en ben er na 7 weken helemaal mee gestopt. Je merkt verschil maar dat was niet zo groot dat ik weer pilletjes wilde nemen. Gewoon proberen lijkt me. Mijn huisarts raadde halve pilletjes af.  Zet 'm op !

Alice

 

 

Geplaatst door femme de cute op 26/02/2012 - 12:53

Lid sinds 10 feb 2012

Ook ik heb veel steun aan het middel, zit nu in week 7 van slikken. Na 3 weken wel overmoedig geworden en gaan afbouwen naar 1 pil per dag maar de drang om te roken kwam na tweetal dagen volop terug dus weer naar oude dosering gegaan.Denk nu de laatste week maar af te gaan bouwen naar 2x per dag een halve.

Zonder dit middel vond ik het zoveel moeilijker om te stoppen.

Ik was wat bang voor de bijwerkingen maar deze waren m.n. de eerste week sufheid. Wel slaap ik nog slecht en droom opvallend veel maar dit had ik de eerste stoppoging ( koude kip) eigenlijk ook.

Bijwerkingen vielen me dus erg mee.

Succes iedereen!

Geplaatst door janjul (niet gecontroleerd) op 29/01/2012 - 18:14

Lid sinds

Als ik had geweten hoe goed dit medicijn werkt, dan had ik dit al veel eerder gedaan!
Ik heb de dosis precies gebruikt zoals het aanbevolen werd en dit werkte voor mij prima.
Op het eind heb ik echter de laatste 2 weken een halve ipv een hele tablet genomen, omdat voor mijn gevoel ik klaar was met het stoppen.
Ik ben nu in totaal 13 weken verder, 12 weken met champix en 1 week zonder, en ik ben rookvrij!
Het hele proces om te stoppen waar ik tegenop zag, was eigenlijk erg gemakkelijk.
Tuurlijk af en toe wel eens een momentje gehad waarop ik naar een sigaret verlangde, maar dat was maar een momentje en het beheerste mijn gedachten niet.
Het enige minpuntje vond ik was dat ik een paar weken slechter geslapen heb, maar dit was ook zonder de champix gebeurd omdat het gewoon bij het afkicken hoort.
Het onlineprogramma dat bij de Champix hoort is een absolute aanrader! Liferewards heet het.
Hier heb ik heel veel baat bij gehad. Het neemt je dag voor dag mee door je stopproces en zorgt dat je gewoon doorgaat en het niet 'zwaarder' maakt dan het is. Complimenten voor dit programma.
Het zijn natuurlijk wel medicijnen, de champix, dus maak ook gebruik van de gesprekken met de praktijkondersteuner.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb, en als ik het kon...

 
Dit typte ik een paar weken geleden en ik sta er nog steeds achter. Mijn behoefte om te roken is ook nu, na het afbouwen van de champix, en na een maand medicijnvrij te zijn, totaal verdwenen.
CHampix is voor mij dus 'de' manier geweest.
Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen ook op deze manier kunnen stoppen en wil iedereen die twijfelt aanraden om gelijk te beginnen met de champix.
Als je gewoon goed gezond bent, ook geestelijk, is er geen enkele reden om het niet te doen.
Sluimerende problemen, die je nu al hebt en wegpaft, zullen boven komen, maar ook als je op een andere manier stopt zullen ze dan boven komen drijven. That's life..
Take it or leave it, is dan het motto.
Dus kom op, STOP!
xj

Geplaatst door seban op 29/01/2012 - 14:19

Lid sinds 29 jan 2012

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

Als eerste wil ik voorop stellen dat het een 'wondermiddel` is. Ik ben niet degene die het gebruikt, maar mijn man. Maar de bijwerkingen ben ik iets minder blij mee. In mijn omgeving heb ik al diverse mensen gehoord die na 1 week ontzettend misselijk/zweten/ duizelig etc zijn geworden.
Mijn man is in het ziekenhuis beland doordat ze dachten dat hij een tia had gehad....en nu, hij moet nu nog ongeveer een week, zit hij op halve tabletten. Maar ik ben er van overtuigd dat het geestelijk wel heel veel met iemand kan doen. Hij is absoluut niet voor rede vatbaar, bedenkt dingen die gewoon niet kloppen en erg opvliegerig, is gewoonweg niet te genieten.....zo erg dat hij het volgens mij niet meer ziet zitten, maar hij heeft dat zelf allemaal niet door. En al helemaal niet dat het misschien wel eens van die medicijnen kan komen.....

Zijn er meer mensen met die ervaring? of partners?

Geplaatst door mir 0109 op 27/01/2012 - 16:44

Lid sinds 14 jan 2012

Hallo Harm,

Ik ben vandaag ook 2 weken gestopt en wil ook gaan minderen met de Champix. Heb jij al ervaringen gehoord van mensen die dit gedaan hebben. Ik zou naar 2 x daags half pilletje willen gaan. Ben benieuwd.....

gr.
Mir

Geplaatst door David op 26/01/2012 - 18:22

Lid sinds 26 jan 2012

Ik ben nu al een paar dagen gestopt en het gaat me goed af, alleen mis ik vaak iets buiten het eten en drinken om, maar niet direct het sigaretje in m'n hand.
Ik denk dat de truck is om je oude leven als roker en nieuwe wending te geven, plan je dagen, zorg dat je ze door komt zonder telkens uit verveling een sigaret te willen hebben.
In de eerste week merkte ik al dat ik minder trek had in sigaretten, minder gerookt en/of sneller klaar met roken. Eerste dagen wel wat last gehad van korte misselijkheid een minuut of 10/15 na het innemen.
Vanochtend gelukkig niet misselijk geweest, wel heb ik het idee dat het je soms wat vermoeider maakt.
Maar ik ben wel blij als ik weer naar bed kan, de dag zonder roken doorgekomen en met slapen had ik er nooit al geen last van. Ben benieuwd hoe het verder gaat en of dat lege gevoel over een aantal weken opgevuld is met een nieuwe gewoonte "niet roken".
Iedereen hier verder nog veel Suc6 met stoppen.

Geplaatst door homer op 26/01/2012 - 11:28

Lid sinds 26 jan 2012

Het is bijna 3 jaar geleden dat ik een sigaret heb aangeraakt.
Ik kan het gerust aan, en ook al heb ik zo heel af en toe nog eens de "zin" in een sigarte, toch doet het me niks als anderen vlak naast me staan te roken.   Ik voel me stukken beter en ben niet meer zo kortademig.
Ik zou het iedereen aanraden.

Geplaatst door mir 0109 op 25/01/2012 - 15:37

Lid sinds 14 jan 2012

Ook ik ben 2 weken geleden gestopt met Champix. Het gaat heel erg goed. Heb wel wat ontwenningsverschijnselen en af en toe zin in een sigaret maar het gaat boven verwachting goed. Dit terwijl ik toch 24 sig minstens per dag rookte! Ook ik wil volgende week de Champix dosering halveren (dus 2 x per dag een halve). Wie heeft hier advies of ervaring mee???

Geplaatst door Ellen34 op 25/01/2012 - 14:26

Lid sinds 25 jan 2012

Hallo allemaal,

Ik wil graag meeschrijven!!! Afgelopen donderdag met Champix begonnen en mijn stopdatum is zondag, 29 januari 2012!! Ik wilde het liefst vrijdag, maar de dokter vond dat geen goed idee. Je kan het beste niet meteen in de 2e week stoppen, maar iets later....

Ik ben een "echte" roker en rookte makkelijk 1 pakje (24 sigaretten) per dag. Elke gelegenheid pakte ik aan om te gaan roken en als ik ergens was waar je niet mocht rookte, raakte ik in de stress, hoe en wanneer kan ik gaan roken. Het stress gevoel is met de Champix weg

Ik heb (tot nu toe) gelukkig geen bijwerkingen. Af en toe een beetje misselijk, maar dat is van korte duur. De zin naar een sigaret is er bijna niet meer, alleen nog de gewoonte. Ik weet nu eigenlijk niet of je in deze week er aan toe moet geven of al moet proberen om te stoppen? Wel merk ik dat ik een stuk minder rook en de sigaret die je nog wel rookt, helemaal niet meer smaakt.

Ik stop samen met m'n vriend, broer en 2 vriendinnen. Gelukkig genoeg back-up voor elkaar als iemand het moeilijk heeft.

Hopelijk kan ik net zoals de meeste hier, over een aantal weken zeggen dat ik ben gestopt met roken. Ik heb er vertrouwen in!!

Succes allemaal.

Groetjes Ellen

Geplaatst door harmbeskers op 21/01/2012 - 11:41

Lid sinds 20 jan 2012

7 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hallo Suzan,

Merk je echt helemaal niets? Rook je bv buiten of binnen? Want je moet wel iets doen om het roken moeilijker te maken. Ik ben eerst buiten gaan roken en kwam er toen achter dat ik ineens nog maar 1 sigaret op een avond rookte. Dat was echt door de champix want daarvoor waren t er altijd iets van 4 a 5. Daarnaast is het wel zo dat je het echt moet willen, dat stoppen. Champix gaat je niet ineens van je verslaving af helpen. De eerste dag had ik ook echt wel ontwennings verschijnselen, en daarna zeker heftige momenten van onrust, maar veel minder als zonder Champix. Ik zou zeggen hou het nog even vol, stel eventueel je datum nog met een dag of twee uit, en onderzoek de vraag "wil ik echt stoppen?"

Succes en hoop dat het je gaat lukken!!

H

Reactie toevoegen