Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door harmbeskers op 20/01/2012 - 12:18

Lid sinds 20 jan 2012

7 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hallo, mensen die ook via champix zijn gestopt, gefeliciteerd! Het werkt bij mij super, ik ben vandaag twee weken gestopt en met eigenlijk heel weinig echte ontwenning. Zelfs mijn partner is verbaast over hoe gemakkelijk de afgelopen twee weken zijn gegaan, en hij was bang, daar de laatste keer ik niet te genieten was.

Nu dus twee weken gestopt, ik zit er over te denken om mijn docering na volgende week te halveren en dan langzaam te gaan af bouwen. Ik merk dat ik hier een beetje bang voor ben omdat ik hoorde dat je een terugval kon krijgen na het stoppen met Champix. Zijn hier ervaring over op t forum? Graag adviezen

Groetjes en succes allemaal

H

Geplaatst door janjul (niet gecontroleerd) op 15/01/2012 - 20:28

Lid sinds

Hoi hoi,

Ik ben op 10 okt gestopt. 10-10 :)
leuk jouw ervaringen ook te lezen.
xj

Geplaatst door Hettie en Karel op 14/01/2012 - 11:21

Lid sinds 07 sep 2011

8 jaar 9 maanden geleden gestopt

Stoppers: we zijn allemaal kanjers!

Wij zijn een echtpaar en zijn dmv Champix nu al 3 en 1 jaar gestopt met roken !!  

Geplaatst door Starfactory op 14/01/2012 - 00:24

Lid sinds 12 jan 2012

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Ja Vlinder het werkt helaas niet voor iedereen...een vriendin van mij werd zwaar depressief weer een andere net als jij heel erg ziek...

Wel heel erg fijn dat het je nu toch gelukt is op eigen kracht...ik kon het echt niet...heb een maagverkleining gehad en wilde onder geen beding weer aankomen...en het mooie? Met Champix zelfs afgevallen!!! hihihi

Sterkte verder met volhouden!

Elisa -=xxx=-

Geplaatst door vlinder5 op 13/01/2012 - 16:10

Lid sinds 09 jan 2012

Hallo allemaal,

Fijn, dat er ook goeie reaktie`s zijn over CHAMPIX.

Maar mijn ervaring is toch anders, ook omdat ik een ander persoon ben???
Week 1 mocht ik ook blijven roken, maar wel buiten. En de behoefte werd ook minder.
Week 2 Mocht ik aan de blauwe pilletjes beginnen. Na 2 dagen werd ik misselijk. En de dagen daarop ook misselijk met 3 of 4x braken per dag. Ik werd er zo ziek van, dat ik besloot om te stoppen met die pillen.Nu rook ik op eigen kracht niet meer.

Geplaatst door Starfactory op 12/01/2012 - 14:10

Lid sinds 12 jan 2012

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Hallo,
Mijn naam is Elisa van der Sterren 40 jaar en ook gestopt met roken met behulp van Champix en de longverpleegkudige in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Ik had eerder van vrienden gehoord dat het een waardloos middel was waar je zo ziek als een hond van word...maar ik ben eigenwijs en heb me door de longverpleegkundige laten adviseren en begeleiden.

Ik ben dus toch voor de Champix gegaan en ik ben HEEEEEEEL blij dat ik dat gedaan heb!!! Want ik ben op dit moment al 2 maanden en 3 dagen gestopt met roken! De longverpleegkundige zei op het eerste gesprek 1. Je mag nog 10 dagen roken 2. Je mag vanaf vandaag alleen nog maar buiten roken. Dat waren 2 meldingen waar ik even aan het moeten wennen maar ben wel gelijk begonnen met buitenroken.

Het eerste wat je opvalt is dan hoezeer roken een automatisme is!!! Ik rookte zomaar de helft minder!!! Toen ik met de Champix begon werd dit nog minder, omdat Champix de trek in een sigaret vermindert als je nog rookt. Toen ik stopte heb ik weinig tot geen last gehad van ontwenningsverschijnselen, omdat Champix deze onderdrukt.

Daarnaast kun je je met de codes van de startverpakking aanmelden voor een online ondersteunings programma waar je nog meer tips en heel veel weetjes te lezen krijgt! Echt geweldig Liferewards en deze naam hadden ze niet beter kunnen bedenken!!!  Het is echt een beloning voor het leven als je stopt met roken!

Ik prijs me zeer gelukkig met de dag dat Champix op mijn pad kwam...daarna is er van mijn stembanden een poliep verwijderd op 05-01-2012 hetgeen niet eerder kon omdat ik nog rookte en het herstel na zo'n operatie is stukken zwaarder als je zoveel rookt als ik deed!

Dus ik kan trots zeggen: Ik ben een ex-roker dankzij Champix!

Laat je voorlichten en waag het erop!!!

Groetjes Elisa

Geplaatst door Starfactory op 12/01/2012 - 14:09

Lid sinds 12 jan 2012

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Hoi Janjul!

Ik had hier eigenlijk wel meerdere ervaringen verwacht...blij de jouwe te lezen en dat jij er net zo enthousiast over bent!!!
Wanneer ben jij gestopt? Ik op 11-11-'11!

Groetjes Elisa

Geplaatst door janjul (niet gecontroleerd) op 07/01/2012 - 12:09

Lid sinds

Hallo,

Ik ben gestopt mbv Champix en de praktijkondersteuner vd huisarts.
Als ik had geweten hoe goed dit medicijn werkt, dan had ik dit al veel eerder gedaan!
Ik heb de dosis precies gebruikt zoals het aanbevolen werd en dit werkte voor mij prima.
Op het eind heb ik echter de laatste 2 weken een halve ipv een hele tablet genomen, omdat voor mijn gevoel ik klaar was met het stoppen.
Ik ben nu in totaal 13 weken verder, 12 weken met champix en 1 week zonder, en ik ben rookvrij!
Het hele proces om te stoppen waar ik tegenop zag, was eigenlijk erg gemakkelijk.
Tuurlijk af en toe wel eens een momentje gehad waarop ik naar een sigaret verlangde, maar dat was maar een momentje en het beheerste mijn gedachten niet.
Het enige minpuntje vond ik was dat ik een paar weken slechter geslapen heb, maar dit was ook zonder de champix gebeurd omdat het gewoon bij het afkicken hoort.
Het onlineprogramma dat bij de Champix hoort is een absolute aanrader! Liferewards heet het.
Hier heb ik heel veel baat bij gehad. Het neemt je dag voor dag mee door je stopproces en zorgt dat je gewoon doorgaat en het niet 'zwaarder' maakt dan het is. Complimenten voor dit programma.
Het zijn natuurlijk wel medicijnen, de champix, dus maak ook gebruik van de gesprekken met de praktijkondersteuner.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb, en als ik het kon...
xj

Reactie toevoegen

Pagina's