Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Mien op 27/04/2017 - 11:05

Lid sinds 02 sep 2016

3 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo Ank,

Ik heb 2 jaar geleden een week Champix geslikt. Ik werd er doodziek van en had nog evenveel behoefte om te roken. Misschien had ik langer moeten volhouden zoals jij, maar ik hoor van veel mensen dat het binnen een week al werkt. Bij mij dus niet. Een jaar later (vorig jaar) ben ik Tabex gaan gebruiken en dat was mijn wondermiddel! Misschien een idee?

 

Geplaatst door Lisa1988 (niet gecontroleerd) op 26/04/2017 - 22:51

Lid sinds

OVandaag is het de tweede dag dat ik zo'n pil neem. Gisteren naar de huisarts geweest voor een andere reden eigenlijk en ineens dacht ik oke nu wil ik echt stoppen. Ik heb eerder champix gehad en toen smaakte mij die smerige stokken mij ook niet meer, maar bleef doorroken had ook geen stopdatum ingepland, ik hoorde namelijk dat het een wondermiddel was (dat is het ook wel, mits je  zelf wilt stoppen) ik vind het wel vreemd dat die staakjes zo vies smaken. Anyway ik ga dit nu gewoon doen en heb bewust gekozen om dit tijdens een stressperiode ga doen ik rook al  15 jaar en ben niet eens 30... verschrikkelijk gevoel heb ik nu ineens. Ik wil echt nooooit vn mijn leven meer roken, madr ben bang dat ik het zondet champix niet kan. Wie is er na de startverpakking gestopt? En zijn er mensen die eerder stopten dan de stopdatum? 

Succes voor diegene die bezig zijn! 

Geplaatst door Ank (niet gecontroleerd) op 26/04/2017 - 21:44

Lid sinds

Hallo,

Vandaag dag 26 met Champix.

Ondanks ik zeer blij ben dat ik geheel geen bijwerkingen heb ben ik ook bang dat het mij niet helpt. Iemand nog ervaring met het niks merken van de Champix?

Groet, Ank

 

Geplaatst door Babs van essen (niet gecontroleerd) op 21/04/2017 - 19:15

Lid sinds

Ik ben 7 weken geleden begonnen met de eerste week 5 mg 2 maal daags.heb toen minimaal gerookt. Tweede week begonnen met 1 mg en vanaf de woensdag in die week niet meer gerookt! Wel goed eten van te voren dan valt de misselijkheid mee. Ik ben nu helemaal niet misselijk meer. Slapen gaat nu beter. Neem nu twee maal daags 5 mg en dat gaat heel goed. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet om na 38 jaar te kunnen zeggen dat ik niet meer rook!!

 

Geplaatst door Janny. (niet gecontroleerd) op 21/04/2017 - 18:25

Lid sinds

Ik ben woensdag begonnen met het 1ste tabletje en ik heb nu , 2 dagen later , mijn roken terug gebracht van gem. 20 sjekjes per dag naar 8 a 10.
Ik sta er nu 100 % achter , en coel me goed. Vandaag beetje diaree gehad maar dat weegt niet op tegen wat ik al minder ben gaan roken. Succes.

Geplaatst door Janny. (niet gecontroleerd) op 21/04/2017 - 18:25

Lid sinds

Ik ben woensdag begonnen met het 1ste tabletje en ik heb nu , 2 dagen later , mijn roken terug gebracht van gem. 20 sjekjes per dag naar 8 a 10.
Ik sta er nu 100 % achter , en coel me goed. Vandaag beetje diaree gehad maar dat weegt niet op tegen wat ik al minder ben gaan roken. Succes.

Geplaatst door Janny. (niet gecontroleerd) op 21/04/2017 - 18:25

Lid sinds

Ik ben woensdag begonnen met het 1ste tabletje en ik heb nu , 2 dagen later , mijn roken terug gebracht van gem. 20 sjekjes per dag naar 8 a 10.
Ik sta er nu 100 % achter , en coel me goed. Vandaag beetje diaree gehad maar dat weegt niet op tegen wat ik al minder ben gaan roken. Succes.

Geplaatst door Mannypenny op 18/04/2017 - 13:01

Lid sinds 28 nov 2016

Ik ben vandaag 4 maanden en 2weken gestopt en het gaat me nog steeds heeeeel goed af. Had hiervoor nog wel elke dag een keer zoiets van ooo lekker ff sigaretje maar dat is nu misschien 1x per week... ben blij dat ik van die troep af ben. Succes iedereen!

Geplaatst door Mannypenny op 18/04/2017 - 13:00

Lid sinds 28 nov 2016

Ik ben vandaag 4 maanden en 2weken gestopt en het gaat me nog steeds heeeeel goed af. Had hiervoor nog wel elke dag een keer zoiets van ooo lekker ff sigaretje maar dat is nu misschien 1x per week... ben blij dat ik van die troep af ben. Succes iedereen!

Geplaatst door johan (niet gecontroleerd) op 18/04/2017 - 12:52

Lid sinds

Ik snap niet dat mensen deze chemische rommel gebruiken. De bijwerkingen zijn ook enorm.
Er is gewoon een natuurlijke variant verkrijgbaar die nog veel effectiever werkt en dat is de stof cytisine.
Dit natuurlijke planten extract kost geen ene drol. Maar fabrikanten kunnen natuurlijke stoffen niet patenteren en er daarom geen geld aan verdienen. Daarom proberen ze je chemische namaak aan te smeren,

Reactie toevoegen