Ervaringen met Champix

Ben jij gestopt met hulp van Champix  dan zouden we graag je ervaringen hiermee willen lezen. Hoe meer er bekend is over het gebruik van Champix des te beter kunnen stoppers zich voorbereiden op het gebruik van dit medicijn om te stoppen met roken. 

Lees meer over stopmethode Champix of praat met anderen in het forum over Champix

Reacties

Geplaatst door Toos (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 20:40

Lid sinds

Dieneke laat hem kletsen,jullie krijgen een 10 met een griffel en echt verdiend... hij blijft je nog even achtervolgen,ma jij bent de sterkste...Jij lacht straks het hardst/laat nog eens horen dieneke of het lukt??heel veel sterkste jullie...Groetjes Toos

Geplaatst door Dieneke (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 19:35

Lid sinds

Hallo wbeumer, Champix houd enorm de lichamelijke trek tegen en het werkt echt maar... voor een ieder is het verschillend. We merkten toen we nog rookten en begonnen met champix dat de sigaret geen toegevoegde waarde meer geeft en je er niet anders om voelt. Of sterker nog het smaakt niet meer. Inmiddels 10 dagen gestopt, kuur wordt door mijn man volledig gevolgd zonder problemen ik ben inmiddels naar een halve dosis gegaan omdat ik wel veel last had. Depri gevoelens, brandend maagzuur, lamlendig en herkende mezelf niet meer. Nu met een halve dosis gaat dat een stuk beter! Mijn man en ik hebben alleen maffe dromen, maar verder gaat het goed en het stoppen ook. Maar.. tip houd jezelf goed in de gaten en doe het met begeleiding. Vind je de champix niet prettig of reageer je er vervelend op kan je dus de dosis (in overleg) aanpassen. Succes! JE KAN HET!

Geplaatst door Dieneke (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 19:31

Lid sinds

 

Hallo Toos, wat lief dat je even de tijd hebt genomen om te reageren. Nu inmiddels dag tien en ik ben met de dosis champix gehalveerd ivm bijwerkingen. De lichamelijke trek is er echt niet alleen die rookduivel nog die zo nu en dan op mn schouder zit te kletsen, maar ik neem er geen 1... nooit meer :-) We komen er

 

 

 

Geplaatst door Toos (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 18:14

Lid sinds

Hallo Dieneke.Of je het beste de kuur af kunt maken weet ik niet,ik heb niet alles gebruikt,en steeds bij mezelf gedacht ik kan het,en jij hebt ook een beetje een voordeel dat je man ook mee doet,ik had het met mijn zus steeds dacht ik...  straks rookt zij niet meer en ik wel..dus dat was een beetje makkelijk.En de behoefte die je straks krijgt valt reuze mee,soms denk je ooohhh lekker een sigaretje maar meteen dacht ik jaaa maar over een uur is het weer hetzelfde,steun elkaar dan moet het goed komen,en de bijwerkingen na het roken?? ja ik zal eerlijk tegen je zijn,wat ik overgehouden heb ik kortademiger,mijn zoon of zus hebben dat niet ik wel..Voel me niet beter ,ook niet slechter,maar ik weet dat mijn longen er wel beter op worden,dus dat is ook veel waard..Jullie beide heel veel sterkte en je red het,maar wel sterk blijven he,mij heeft champix echt geholpen,nu na 4 jaar denk ik nog wel eens mmmmm lekker een sigaretje maar dat is na 5 sec. weer weg,ik heb dat maar mijn zoon en zus niet,bij iedereen is dat anders,zet hem op he ,jullie kunnen he..Groetjes Toos

Geplaatst door Toos (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 17:57

Lid sinds

Hallo wbeumer.Zet hem op en hou in je hoofd dat je wil stoppen,en laat je niet overhalen,je kunt het.nu heb je al heel wat ingeleverd van 29 naar 10 sigaretten,knap hoor...Maar denk niet dat je straks over een veldje huppelt,ik heb denk ik wel alle bijwerkingen gehad,en moet eerlijk zeggen dat ik me echt niet stukken beter voel,maar zo jij als ik weten dat het gezonder is..Ook mijn zus en zoon voelen zich niet als een jong veulen,maar elke keer als op radio of tv komt dat roken zo slecht is klop ik me op de schouder,ik heb het toch maar mooi voor elkaar.en zo moet jij het ook voelen,Je kunt het echt hoor,en champix is een echte ondersteuning,zonder had ik het niet gered.blijf sterk voor jezelf,laat nog eens horen hoe het je vergaan is..

Heel veel sterkte het ga je goed Groetjes Toos

Geplaatst door wbeumer op 11/01/2017 - 14:11

Lid sinds 11 jan 2017

Ik begin A.s maandag ook met champix maar ook ik bn benieuwd wat het naar de kuur doet .ik rookte 29 sigaretten pd ik bn nu over gestapt naar ong 10 sigaretten pd ter voorbereiding op mijn champix kuur ,ik hoop dat het mij gaat helpen ook ivm lichamelijke klachten 

Geplaatst door Dieneke (niet gecontroleerd) op 09/01/2017 - 21:02

Lid sinds

Hallo Aad,

tof je bericht te lezen! Mijn man en ik zijn samen gestopt en inmiddels is het dag 8.

Bijwerkingen vallen reuze mee, rare dromen en wat misselijkheid zo nu en dan, maar goed te doen en het onderdrukt echt enorm de behoefte en de ontwenningsverschijnselen. Ben wel benieuwd hoe jullie het nu ervaren zo zonder Champix. Hebben jullie eerst afgebouwd? Nu meer behoefte of ..? Verneem graag je reactie!

 

Mvg Dieneke

Geplaatst door dieneke (niet gecontroleerd) op 09/01/2017 - 20:59

Lid sinds

Hallo Toos,

fijn dat je zo'n goede ervaring hebt met Champix! Ik en mijn man waren allebei verstokte rokers en nu inmiddels 8 dagen gestopt dmv Champix. Ik heb gelezen dat je het beste de kuur van 12 weken af moet maken om een hoog slagingspercentage te behalen. Nu is dat niet zo'n probleem omdat we weinig bijwerkingen hebben, maar.. hoe is het als je stopt met de Champix? Krijg je dan ineens nog heel veel behoefte of last van ontwenningsverschijnselen? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring.

 

Bedankt voor je reactie alvast!

 

Groetjes Dieneke

Geplaatst door Theo E op 07/01/2017 - 06:35

Lid sinds 07 jan 2017

Hoi ben nu 6 weken bezig met champix,dus de helft heb ik erop zitten. Ben gestopt met roken dag 12,en heb tot nu toe nergens last van gehad,geen enkele bijwerking.
Ik was er in het begin wel huiverig voor wat mij allemaal te wachten stond,maar bij iedereen werkt het anders.
Heb 36 jaar gerookt,en van alles geprobeerd maar niets dat echt hielp,tot nu dan.
Ben wel wat aangekomen maar dat is normaal als je stopt met roken omdat je spijsvertering veranderd.
Had ook altijd koude voeten en vaker kramp in mijn handen door de bloedsomloop,geen last meer van.
Dus heb ik alleen maar voordelen met champix,en dan valt de prijs ook mee,bijna 300 euro,ik had nog al mijn eigen risicop, dus als je die al verbruikt hebt worden ze vergoed.

Kan alleen maar zeggen was ik er maar eerder mee begonnen.

Geplaatst door A Kokken (niet gecontroleerd) op 06/01/2017 - 11:29

Lid sinds

Ik ben zeer te vreden over Champix.

Ben nu 12 weken gestopt samen met mijn vrouw en de laatste Champix pil neem ik vanavond in.

Geen bijwerkingen wel soms rare dromen.

Naar ruim 40 jaar gerookt te hebben bevalt het me erg goed.

Dus ieder die wil stoppen met roken, google even naar Champix en ga naar je huisarts dan wordt het nog vergoed ook door de verzekering.

Groetjes en SUCCES voor die gene die wil...........? Aad

Reactie toevoegen