Ervaringen met E-sigaret

Heb jij de e-sigaret gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken? Je ervaring is zeer waardevol voor anderen die overwegen om de e-sigaret in te zetten als middel om van het roken af te komen. Juist over de e-sigaret zijn zoveel verschillende meningen dat we ze hier graag verzamelen. Lees en discussieer ook mee op ons subforum over de e-sigaret.

Het is belangrijk je ervaringen te delen zodat anderen zich beter kunnen voorbereiden op het gebruik van de e-sigaret om van het roken af te komen. Positieve ervaringen en negatieve ervaringen zijn dus welkom! 

Reacties

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 22/07/2015 - 19:25

Lid sinds

Hoi Allemaal,ik ben nu 50 en een half uur vrij van sigaretten,wel met ondersteuning van een e-sigaret en 3 weken acupunctuur. De  e-sigaret heb ik nu al ongweveer een jaar thuis liggen en die gebruikte ik regelmatig totdat ik december vorig jaar een longontsteking kreeg en niets meer kon roken,gek werd ik ervan.toch maar weer langzaam mn longen laten wennen aan sigaretten en dat ging wel met het nodige gehoest en geproest.Daarna weer rustig opgebouwd en  zonder  dat ik er erg in had weer op mn oude niveau zat zo,n 30 sigaretten.Ik heb deze week te horen gekregen dat ik in ernstige mate copd heb  fase 3 ,met 35 % longinhoud. Ben thuis gekomen ,heb goed gehuild en samen met mijn vriend alles weg gegooid en nog een nieuw setje e-sigaretten besteld. Nu zitten we dus met z'n tweetjes te dampen.Heb nog de nodige trek in een gewonen sigaret,maar probeer mij er over heen te zetten en damp dan nog maar eentje meer. Maar over het algemeen ben ik super tevreden over mn e-sigaret .Blij dat deze er zijn. Anders zou het mij nooit lukken,ongeacht mijn gezondheids situatie,zeker weten.

Geplaatst door KvdP op 15/07/2015 - 18:19

Lid sinds 08 jul 2015

In mijn vorig bericht vertelde ik over mijn slechte ervaring met de e-sigaret. Door een keer zoiets te proberen was ik weer begonnen met roken.
Bovendien vertelde ik dat de e-sigaret niet zou helpen bij het stoppen met roken, maar dat het hooguit gezonder is.
Dat standpunt moet ik nu herzien.
Ik ben weer gestopt met roken en hanteer voorlopig de e-sigartet. Dat is in elk geval gezonder. Nu nog een dosis van 18 mg nicotine, maar dat wil ik afbouwen.
Het dampen bevalt prima, maar uiteindelijk moet ik daar ook mee ophouden.

Geplaatst door KvdP op 09/07/2015 - 14:39

Lid sinds 08 jul 2015

Hallo, Met een e sigaret heb ik minder goede ervaringen. In 2006 ben ik gestopt met roken en heb echt nooit meer de behoefte gehad aan een sigaret. 3 maanden geleden heb ik eens voor de grap een e-sigaret geprobeerd. Toegegeven, dat was best lekker. Maar het gevolg was dat het plotseling weer begon te kriebelen. Dat betekent dat ik dus weer ben gaan roken. Gelukkig niet zoveel als vroeger (30 sigaretten per dag) maar toch wel 10 tot 15 stuks per dag. Ik denk dat ik wel weer eens ga stoppen, maar daar ben ik nu nog niet aan toe. De e-sigaret helpt dus niet echt bij het stoppen met roken. Het is hooguit "wat gezonder"

Bovendien geeft een e-sigaret me niet de voldoening die het roken me wel geeft. Ik rook vrij zware filtersigaren.

Groeten KvdP

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 03/03/2015 - 09:25

Lid sinds

Hallo lotgenoten,

Sinds gisteren heb ik een e-sigaret in bezit en ik moet zeggen dat het me bevalt. Ik heb al diverse forums gelezen omtrent stoppen met kauwgom of pleisters. Maar geen van allen dat me aantrok om het te gebruiken. De e-sigaret is wel een uitkomst omdat de 'overgang' van een shaggie naar 'niks' te groot voor mij zou zijn. Dus heb ik besloten om zo`n ding aan te schaffen. ok...er kleven ook nadelen aan een e-sigaret. Je blijft op zekere hoogte je verslaving in stand houden, maar dan wel zonder teer en andere stoffen die normaal bij verbranding van je peuk vrij komt. Het mooie nieuws is, sinds ik 'damp' geen shaggie meer heb opgestoken. Ik had al een tijdje in gedachten om te stoppen maar nooit echt de motivatie gehad om er echt iets mee te doen. Als ik thuis was rookte ik onder de afzuigkap en nam ik iedere keer maar een paar trekjes en dan leg ik `m weg, want dan had ik 'genoeg', zeg maar. En ik dacht dan bij me zelf: wat ben ik eigenlijk aan het doen? toch wel gek zo`n gewoonte....paffen onder de afzuigkap. Mijn kinderen vroegen het aan me: Wat ben je aan het doen pappa? daar bij de afzuigkap iedere keer? En dan zeg je: Paffen jonge! Dan komt de volgende vraag natuurlijk!  Oh...waarom dan? Tja....luid het antwoord. En dan komt er een waarschuwing: Dit moet je later als je groot bent NOOIT doen, want dat is heel slecht. ( Je hoort het je zelf zeggen ). En als ouder wil je toch een goed voorbeeld geven, dus dat klopt al niet.                         Al een tijdje irriteerde ik me aan mijn stinkvingers van het roken en waste ik mijn handen na het roken want dat ruik je goed. Want stinken doe je wel met een echte peuk en daar wou ik ook van af.                                                                                        Maar goed, het plan gaat als volgt: stoppen met roken van shaggies ( check),  beginnen met dampen ( check ) en dan afbouwen met nicotine (  ) en vervolgens....helemaal niks (   ). Dus ik heb nog twee checks nodig om het plan te laten slagen. Hopelijk gaat het me lukken....

 

Greetz,  Vincent

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 18/02/2015 - 01:39

Lid sinds

Ik ben nu 1 jaar 3 maanden van de peuken af (echt geen enkele peuk gerpaft).

Maar ben wel nog verslaafd aan de e-sigaret.

Daarmee ben ik nu aan het minderen.

 

Succes!

 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/12/2014 - 18:51

Lid sinds

Ruim 3 weken geleden in ene keer overgestapt, gestopt met roken en begonnen met dampen. Na vele mislukte stoppogingen, lukt het me nu om van de sigaretten af te blijven. Een prima hulpmiddel is dit, een uitvinding die vele levens kan sparen!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 28/12/2014 - 10:26

Lid sinds

Na een zeeeer lange rokercarriere, onderbroken door zeeeeeeer veel stoppogingen mbv Cold Turkey, Allen Carr, pleisters, spray, medicijnen, hypnose, acupunctuur ben ik gestopt met roken mbv de e-cig. Maakt dit het stoppen makkelijker? Niet makkelijker, wel zorgt het ervoor dat ik niet meer 'breek' dwz niet terugval in het roken. Wat ik merkte is dat er in sigaretten zóveel meer verslavende en giftige stoffen zitten dan alleen nicotine en dat nicotine op zich niet alleen niet t meest verslavend is maar zeker weten ook niet het meest ongezond. Wil ik toe werken naar ook zonder e-cig? Ja, gefaseerd, op een rustige manier en in mijn tempo. Samenvattend: voor mij is dit dé uitvinding van deze eeuw! Véle malen minder ongezond dan roken (ik ren nu weer met gemak hard en mijn huid ziet er weer gezond uit en mijn geur en smaakvermogen is terug en mijn rokershoest is weg en ik slaap stukken beter etc.) en ik hoop dat de politiek/beleidsmakers zich niet langer alleen laten leiden door de staatsinkomsten uit het roken van a-sig en de machtige tabakslobby en dat de medische onderzoeken naar de voor -en nadelen van het dampen/vapen worden voortgezet én ondersteund. Nu lees ik nog veel teveel ongefundeerde stemmingmakerij anti e-cig, imo.

Geplaatst door Mirandaatje op 19/11/2014 - 11:05

Lid sinds 05 nov 2014

so far, so good!

Geplaatst door Mirandaatje op 05/11/2014 - 13:18

Lid sinds 05 nov 2014

Een vriend van mij is met behulp van de e-sigaret gestopt met roken. Van 2 pakjes sigaretten per dag overgestapt op de e-sigaret en daar als vanzelf na een paar weken weer mee opgehouden. Hij rookt nu dus helemaal niet meer. De e-sigaret bleef dus over, dus ik dacht: laat ik het eens proberen.

 

Ik ben al een aantal keer gestopt met roken maar begin dan telkens toch weer na een aantal maanden op feestjes of in de kroeg. Ik neem de e-sigaret nu dus mee naar feestjes en naar de kroeg en ben van plan dat te blijven doen totdat ik 'zeker' weet dat het niet meer nodig is. Ik ben nu 10 dagen gestopt, ik gebruik de e-sigaret nu dagelijks, maar slechts zeer beperkt: ongeveer 3 keer per dag een paar hijsjes, eigenlijk vooral om te voorkomen dat ik veel ga eten uit een onbestemd gevoel. Ik gebruik heel lichte vloeistof (6mg nicotine) en heb zojuist ook vloeistof zonder nicotine besteld, want uiteindelijk is het natuurlik wel de bedoeling om van de nicotineverslaving af te komen.

 

Ik hoop jullie over een paak weken een update te kunnen geven van mijn ervaringen!

 

 

Reactie toevoegen

Pagina's