Ervaringen met Nicorette

Hieronder de ervaring van anderen met het gebruik van de Nicorette inhaler als middel om van het roken af te komen. Help je zelf ervaring met de inhaler van nicorette, we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Reacties

Geplaatst door stefan1971 op 04/03/2016 - 10:38

Lid sinds 09 jan 2015

4 jaar 11 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

dit is fout geplaatst, moet eigenlijk in een of ander item over Tabex

Geplaatst door stefan1971 op 04/03/2016 - 10:31

Lid sinds 09 jan 2015

4 jaar 11 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Ondergronds gaat de verkoop gewoon verder vermoed ik dus veel maakt het niet uit, sigaretten worden mede daaron niet verboden, het zou de smokkel maar in de hand werken.

 

L.S.

 

''HELAAS… een mededeling



 
Door IGZ is de verkoop van Tabex bij HeelHollandStopt voor onbepaalde tijd opgeschort.

De IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg) heeft verkoop van Tabex, een fantastische product om te stoppen met roken, tot nader order stil gelegd. Niet vanwege het bedrijf, niet vanwege het product, maar Nederlandse regelgeving staat verkoop niet toe. Mijn poging om op een fatsoenlijke manier voor u Tabex beschikbaar te maken zal uitlopen op een forse boete. In 2014 zijn diverse (overheids)instanties voorafgaand de verkoop aangeschreven over de mogelijkheden om Tabex te gaan verkopen. Dit waren o.a. het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg), CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen). Een inhoudelijk antwoord dat inzicht gaf kwam niet. 


Wat houdt het verkoopverbod voor U in?

U kunt Tabex tot nader uitsluitsel van IGZ niet meer bij een Nederlandse aanbieder aanschaffen. 
Bij aanschaf bij een buitenlandse aanbieder geniet u geen consumenten bescherming meer, zoals dit bij ons wel het geval was.


Wat houdt het verkoopverbod voor ons in?

We zitten met een voorraad en heel veel kosten.
Het is (voorlopig) einde van de bedrijvigheid.
Het is een begin van een moeilijke strijd om Tabex voor u beschikbaar te houden, te maken, te krijgen.

 

Hoe kunt u helpen?

We hebben op petitie opgezet. Teken alstublieft deze petitie




Bent u al gestopt dankzij Tabex?
U heeft in dat geval al veel geld bespaard nu u bent gestopt met roken. Ik vind het vreselijk erg dat mijn inspanningen teniet worden gedaan en een succesvolle methode om te stoppen met roken zo wordt tegengewerkt. Ik heb alles voor u in het werk gesteld om Tabex op een betrouwbare en eerlijke manier voor u beschikbaar te maken en wordt voor deze inspanningen dus bestraft. Vanaf heden is er een onverkoopbare voorraad Tabex en wachten mogelijke consequenties en kan ik niets doen...

Niets doen, behalve te hopen op uw steun door via het afrekenproces vrijwillig te doneren.
Dit is dan een bijdrage voor de aanstaande juridische strijd om Tabex in Nederland beschikbaar te maken en te kunnen en mogen verkopen. U ontvangt, behalve onze eeuwige dank, helemaal niets. (Mooier kan ik het niet maken.)
U kunt ook rechtstreeks een bedrag naar eigen keuze overmaken op rekeningnummer NL95INGB0006616911 ten name van Hollandiq te Zwolle. (Vanwege alle bijkomende kosten graag meer dan 2 euro)

Ik hoop op een wonder. Ik hoop dat Tabex snel weer in Nederland mag worden verkocht.
Ik hoop op wijsheid. Ik hoop dat beleidsmaker snel snappen dat Tabex een fantastisch product is.

Ik hoop op support. Ik vraag iedereen dit keer alstublieft míj te helpen.

Alvast heel erg bedankt,
Fred   ''

 

Geplaatst door Joeri C op 08/01/2016 - 20:27

Lid sinds 08 jan 2016

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Lekker is het niet die spray, maar effectief wel, bij mij althans. Je krijgt er de hik van, maar dat zorgt dan weer voor afleiding en de collega-s vinden het hilarisch :-)

Geplaatst door Joeri C op 08/01/2016 - 20:23

Lid sinds 08 jan 2016

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Wel zo voel ik het ook aan. Heb het al paar keer geprobeerd de laatste 2 jaar, maar nooit langer dan 4 dagen.. Nu al 6 mede dankzij de nicorette spray. Groeten uit Sint-Joris en Gent lover :-)

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 23/11/2015 - 17:29

Lid sinds

Die voorschriften voor zo'n inhaler zijn tweedelig

- De fabrikant wordt er lekker rijk van

- Maar ook, je doorbreekt de gewoonte om te roken, al moet ik zeggen dat, gezien het toch een soort rookhandeling blijft, me lastig lijkt met dat ding. 

Ik heb het idee dat het eerste punt het beste argument is voor de fabrikant om het als zodanig te adviseren. 

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 25/06/2015 - 12:50

Lid sinds

_ik heb de spray ook genomen.nou ik vond het verschrikkelijk bah bah wt goor . ik gebruik het nooit meer

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 01/06/2015 - 21:37

Lid sinds

Zonder red ik ook wel maar het is echt een hele goeie hulp om te stoppen met roken. Na 20 jaar roken rook je wanneer je wil.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 06/12/2014 - 21:27

Lid sinds

Het beste is om het even in te laten werken en het daarna uit te spugen, je mond te spoelen en veel drinken daarna. Of je laat hem inwerken en drinkt daarna het goedje weg met water. Doe ik ook, helpt het beste. Heb alles al een keer gebruikt, maar deze mondspray was toch het meest effectief! Door de vele hoeveelheden water, was ik ook nog eens 5 kilo afgevallen, inplaats van aankomen!

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 03/03/2014 - 14:16

Lid sinds

Dag iedereen,

Ik wil hier ook mijn ervaringen met de inhaler delen.

Ik ben nu 8 dagen gestopt dank zij de inhaler.

Ik neem per dag toch nog 4 tot 6 ampullen.

Maar dat vind ik niet zo erg, het belangrijkste is dat ik niet meer rook.

Het is een zeer goed hulpmiddel maar toch gaat het niet vanzelf.

Soms heb ik het wel moeilijk om niet naar een echte sigaret te grijpen maar dan denk ik aan de voordelen van het niet roken.

Soms een beetje somber...

Het niet-roken is als het verlaten van een slechte vriend.

Je mist hem verschrikkelijk maar je weet dat dit de beste oplossing is.

Volhouden is de boodschap, je bent niet alleen!

 

Groetjes uit Gent

 

Marie

Geplaatst door stoffeltje op 29/11/2013 - 17:15

Lid sinds 29 feb 2008

hoi,

zelf gebruik ik hem 1 1/2 mnd. ong.

in het begin vond ik hem ook scherp.

je mag na het sprayen niet gelijk slikken of ademen.

adem wel door neus.

ben er aan gewend en het ondersteund mij goed bij het stoppen.

kan er geen ervaringen mee vinden omdat het nog zo nieuw is.

zijn er meerdere gebruikers hiervan?

stoffeltje

Reactie toevoegen