Even voorstellen

Geplaatst door Cindyj op 03/10/2017 - 07:38

Lid sinds 03 okt 2017

Hallo,

Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik heel graag als eerste natuurlijk wil stoppen met roken, en wil delen wat mijn ervaring is geweest en graag jullie mening ervaringen zou willen horen.

Vorige week na het lezen van het boek van Allan car en jan Geurtz gestopt met roken. Zonder nicotine vervangende middelen, omdat ik ook geloof dat deze de verslaving aan nicotine toch in stand houdt. Ik geloof echt in deze methode.           En het ging heel goed wat betreft de hunkering naar een cigaret, ben geen situatie uit de weg gegaan waar gerookt werd en kon echt goed daarmee omgaan. Alleen op de 3de dag werd ik overvallen door zulke depressieve gevoelens, die niet meer weg zijn gegaan. Ik kon amper functioneren op Mn werk en niets maakte mij nog maar enigszins blij op een dag. 

Overleg gehad met de huisarts en hij raadde mij toch de nicotine vervangers aan. Ik zie dat echt niet zitten. 

Nu zit ik eraan te denken om tabex te proberen waardoor je in 1ste week al aardig afbouwt met de aantal cigaretten. Ik wil dit samen laten vallen met een trainingssessie bij jan Geurtz.

Waardoor ik hoop dat de depressieve gevoelens niet weer de kop op gaan steken. 

Ik heb 10 jaar geleden een postnatale depressie gehad en weet wat een depressie is. Daar wil ik nooit meer in verzanden. 

Ik hoop van jullie ervaringen te horen, alle tips en hulp zijn zo welkom.

Alvast bedankt. Cindy

 

 

 

afbeelding van StefanH

Geplaatst door StefanH op 05/10/2017 - 09:26

Lid sinds 05 okt 2017

6 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemorgen Cindy,

Wat bij mij helpt: een stuk fietsen. Neem grote teugen adem en maak je ervan bewust dat je beter ruikt en ademt. Dit helpt iig bij mij.

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 05/10/2017 - 13:25

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Cindy,

 

gefeliciteerd met je besluit om te stoppen yes. Ben je nu trouwens nog clean, of ben je weer gaan roken? Ik weet  niets van Tabex kan je daar geen tips over geven. Maar wellicht vind je info waar je iets aan hebt elders op dit forum. En er zitten ook stoppers in de september2017club geloof ik die met Tabex gestopt zijn, ga anders daar gezellig meebabbelen en ervaringen uitwisselen.  Een algemene tip kan ik je wel geven, als je wilt stoppen met roken dan moet je dat natuurlijk doen haha. Maar depressieve gevoelens komen bij 9 van de 10 stopppers opzetten in die eerste weken. Dus als je daar in het verleden al ervaring mee hebt gehad moet je zeker zorgen dat je goed voorbereid van start gaat. Let op, ik zeg dus niet dat je dan maar niet moet stoppen wink maar je moet zorgen voor een goed plan. In jouw geval kan dat dus  best zijn dat je toch een nicotinevervanger in moet zetten ondanks dat je dat liever niet wilt. Ik begrijp jou wel hoor, ik ben ook van de cold turkey, maar je moet even goed nadenken over wat jou de beste kans geeft op succes.  En misschien kun je bedenken of wat je nu voelde, gewoon normale 'depressieve gevoelens' waren, of echt een voorbode van een depressie? Een depressie moet je niet willen, maar depressieve gevoelens opzich hoef je niet te vermijden. Die zijn normaal bij het stoppen omdat we nu eenmaal zo lang dat 'geweldige' maatje de sigaret bij ons hebben gehad en waar we altijd op konden rekenen, en nu missen we dat. Of nouja we denken die te missen wat eigenlijk kunnen we hem missen als kiespijn, het was een maatje van niks, een sluippmoordenaar die je als slaaf gevangen hield cheekydevilangry. Ik had zelf de eerste weken ook heel erg dat ik niets meer leuk vond, voelde me zo rot... maar door veel dingen te ondernemen en lekker de buitenlucht in te gaan ging het toch steeds beter. De kunst is om iets te vinden waar je blij van wordt en energie van krijgt. Ik weet dat dat moeilijk is als je het gevoel hebt dat helemaal niets meer leuk is. Maar als jij nu je ogen dicht doet en je fantasie loslaat, waar krijg je dan een glimlach van om je mond? Als er iets in je opkomt en het is praktisch uitvoerbaar...ga dat dan doen.

Veel succes en zet hem op! Laat je nog even weten hoe het gaat en welke stoproute je gekozen hebt? Ben wel benieuwd!

Reactie toevoegen