even voorstellen

Geplaatst door ooitkettingrookster op 21/05/2012 - 23:53

Lid sinds 21 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik hoop dat de naam die ik mezelf heb gegeven waarheid wordt.

Sinds mijn 18e jaar rook ik al (ben nu 42 jaar oud). tussentijds ben ik meerdere keren gestopt geweest voor langere of kortere perioden.

Mijn langste stoppoging heef bijna een jaar geduurd, maar toen ik op mijn werk op een vieze smerige manier werd wegbezuinigd en daardoor geraakte ik in een burn-out. had ik zoveel stress dat ik met mijn stomme kop wel dacht dat een sigaret wel kon, gewoon om mijn gemoedsrust weer even terug te krijgen.

Inmiddels rook ik meer dan ooit en mijn baan heb ik er niet mee terug gekregen. Hoe stom kun je zijn?!

Nu sta ik aan de vooravond van mijn laatste keer stoppen, ben nu echt voornemens vol te houden. Als datum heb ik 1 juni geprikt en de methode die ik wil gaan volgen is de cold turkey methode.

Zal tot die tijd veel lezen en proberen wijzer te worden van de ervaringen van degene die me voorgingen.

WISH ME LUCK!

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 22/05/2012 - 06:17

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

wel 'ooitkettingrookster',

'k heb zo'n gevoel dat je geen geluk op dit gebied nodig gaat hebben want als het op stoppen met roken aan komt dan draait het daar ook niet om, wel rond overtuiging, instelling en een beetje doorzettingsvermogen ;)

 

"...Zal tot die tijd veel lezen en proberen wijzer te worden van de ervaringen van degene die me voorgingen."

leer ook de algemene verslavingsmechanismes kennen en vergeet je eigen ervaringen uit het verleden niet, vooral de naarste want...  waar je in de fout ging heeft je eigen persoonlijke nicotinemonster zijn trukken al prijs gegeven dus in die valkuilen trap je deze keer niet meer! wink

 

hoe overtuigder jij bent dat stoppen de beste en eigenlijk enige optie is hoe makkelijker het is om de tijd van ontwenning door te komen en dus niet meer te roken maar...

 

besef wel dat als je wil stoppen je bij momenten een moeilijke tijd mee zal maken waarbij je het gedrag en denkpatroon van de verslaafde op zal moeten geven. achteraf zal je je waarschijnlijk een ander maar sterker en gelukkiger mens voelen: iemand die terug over de volledige capaciteit van haar zintuigen beschikt, bewuster is van zichzelf en ook intenser leeft maar in ruil daarvoor zal je hele gewoontes moeten opgeven of veranderen omdat je ze in het verleden altijd associeerde met roken en dat kan dus niet meer.

 

zo'n verslaving is immers een soort psychisch onkruid dat 'nico en tine' zoals we ze vaak noemen gezaaid hebben en dat moet uiteindelijk met wortel en al uit je hoofd of je begint vroeg of laat terug met de mallemolen van 'ééntje meer'. wel als je effectief stopt behoort dat idee permanent tot het verleden voor jou.

heb je dus twijfels terwijl je aan het stoppen bent werp het dan gewoon in de groep. doorgaans is er altijd wel iemand bereid om je een hart on de riem te steken of je op een valkuil te wijzen. daarvoor dient deze site dus.

 

veel succes!!!

Geplaatst door ooitkettingrookster op 22/05/2012 - 13:02

Lid sinds 21 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Stefan,

Hartelijk dank voor jouw uitgebreide antwoord. deze valkuil zal mij in ieder geval niet meer strikken inderdaad.

tussen de regels door in jouw bericht lees ik "het stoppen met roken is niet het probleem, het volhouden wel" das precies wat mij op dit moment ook erg bezighoud. ik ben immers al meerdere keren gestopt geweest, dus weet dat er onderweg bobbels en kuilen in de weg zitten.

Verslavingsmechanismen leren kennen, graag lijkt me ontzettend intressant.

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 22/05/2012 - 20:16

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

[quote=ooitkettingrookster]

...

Verslavingsmechanismen leren kennen, graag lijkt me ontzettend intressant.

[/quote]

lees deze tekstjes dan even ('k raad aan om de eerste als laatste te lezen eigenlijk anders valt die wat misplaatst uit)

http://www.ikstop.nl/vertalingen-whyquitcom

en ga even zoeken naar 'allen carr', die staat hier bij boeken aangegeven maar er staan blijkbaar ook redelijk wat introductiefilmpjes voor cursussen op youtube waar je al veel kan uit leren zonder die cursussen helemaal te hoeven volgen.

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Yaro2009 op 22/05/2012 - 20:57

Lid sinds 21 jun 2011

Heel veel succes met het stoppen.

Ik ben 2 juni 2011 gestopt CT, het kan echt wel.

 

Geplaatst door ooitkettingrookster op 22/05/2012 - 23:04

Lid sinds 21 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank voor jouw reactie, Yaro! Ik ga je bijna een jaar later opvolgen.

@Stefan: heftige kost die je daar in die link geeft.... heb ze toch allemaal gelezen, niet alleen de eerste en de laatste.

Stuk voor stuk zijn het stukken met een hoog "oh ja" gehalte.

Het laatste stuk over "die ene" was erg duidelijk en leek persoonlijk voor mij geschreven trouwens.

Ik moet helaas bekennen dat ik erg zenuwachtig ben voor mijn stopdatum, maar weet ook (althans dat was bij eerdere stoppogingen zo) dat je na drie dagen het ergste hebt gehad en dat het daarna steeds een stukje beter gaat.

We gaan het zien allemaal!

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 22/05/2012 - 23:45

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 8 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop ooitkettingsrookster en heel veel succes!
btw ik heb je ticker even gefixed

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 23/05/2012 - 00:12

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

het stuk over "die ene" voor jou geschreven?

hahaha 'k snap wat je bedoelt want die teksten zijn van toepassing voor ELKE roker, met andere woorden: die sigaret is dus nooit een 'persoonlijke vriend' geweest, 't is op zijn zachtst een 'overspelig liefje' en een die nergens op discrimineert gewoon.

da's eigenlijk al geromantiseerd zo'n gedachten want als het van de stoffen in tabaksrook af hangt dan is gewoon heel de wereld kettingroker ook al heeft niemand daar iets aan gehad en krijg je er wel heel vreselijke ziektes van. het maakt hun niet uit, zij zijn gewoon een lading stofjes.

 

het verhaal van die ene sigaret is hier soms net DE grootste valkuil trouwens, en dat op een 'stop site'. weet je waarom? zelfs niet omdat tabak puur fysiek zo verslavend is maar omdat de psychische verslaving zo groot is dat er daar zo vaak voor gewaarschuwd wordt om toch maar niet die éne op te steken dat iedereen die eens in de fout gaat hier denkt dat ze zo hard gefaald hebben dat je van de psychische slag alleen al  opnieuw moet roken.

 

bekijk eens wat ik in het vet zette: da's het enige wat een verslaving voor je doet: je alsmaar verplichten. je moet roken want je hebt 'zin', oh jee je moet stoppen want je mag nu niet, je moet roken want je hebt zin, oh jee je moet weer stoppen ... enzovoort enzovoort het is gewoon één grote mallemolen en jij bent de hamster die er in loopt omdat je in de verte een sigaret ziet.

 

dus zenuwachtig? waarom eigenlijk? je bent deze keer tenminste niet verplicht maar omdat je beslist om iets op geven waar je vanaf wil zou je net zo goed er blij over kunnen zijn he.

 

dat stoppen niet makkelijk is weet je van vorige keren maar je bent daardoor ook 'ervaren'.

je staat dus weer sterker daardoor en als je dan nog overtuigd bent om te stoppen en weet wat er precies aan de hand is omdat je deze keer al die dingen op hebt zitten zoeken dan neem je alles wat komt er bijna met plezier bij hoor.

 

tuurlijk hoort dat afkicken er gewoon bij, alleen hoeft het je leven niet te bepalen zoals wel gebeurde toen je nog rookte want je beseft deze keer dat het net gebeurt omdat je terug gezond wordt.

want .... je wil toch een gelukkige ex-roker worden in plaats van een ongelukkige roker? eeuwig tegen de zin in een sigaret moeten vechten is toch net waar je vanaf wil? nah dan stop je toch gewoon, bekijk je het gewoon stap per stap en hou je je hoofd erbij.

 

er is maar één regel bij stoppen: roken doe je niet meer, op wat voor manier ook. dus een suggestie: kies gewoon de beste manier voor jou om rookvrij te leven. wink

 

Geplaatst door ooitkettingrookster op 23/05/2012 - 07:32

Lid sinds 21 mei 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank Pepim, is het nog mogelijk hem aan te passen? want hij geeft nu aan dat ik al gestopt ben en das niet waar.

@Stefan: Dank voor de peptalk, krijg bijna zin om er vandaag nog mee te stoppen!

Reactie toevoegen