Even voorstellen

Geplaatst door Noek op 05/09/2012 - 01:34

Lid sinds 05 sep 2012

Hallo allemaal,

Mijn naam is Miranda. Ik ben 24 jaar en rook vanaf mijn 18de. Vooral de laatste paar jaren ben ik erg doorgeslagen in het roken. Ik rookte meer dan een pakje per dag.

Op een gegeven moment merkte ik dat mijn gezondheid erg achter uitging. Als in 's avonds naar bed ging, had ik echt een piepende ademhaling. 's Morgens met opstaan veel hoesten en dan kwam er ook altijd slijm omhoog. Verder totaal geen conditie. Tijdens een uurtje sporten moet ik meerdere malen stoppen.

Nu ben ik afgelopen week op 30 augustus gestopt met roken. Dit met hulp van de stoppen-met-roken-coach bij de huisartspraktijk en nicotinepleister. De eerste twee dagen ging het redelijk goed. Ik merkte wel dat ik af en toe met mijn hand richting tafel ging om iets te pakken, alleen lag er niets cheeky Op de derde dag kreeg ik het erg moeilijk, heel veel zin in een sigaret maar toch volgehouden. Ik ben gewoon gaan slapen, omdat ik anders geen rust in mijn hoofd had.

Op de vierde dag, afgelopen maandag, ben ik door de mand gevallen. Het was weer mijn eerste schooldag na de zomervakantie (zit in mijn laatste jaar van HBO Personeel & Arbeid) en ik was wel een beetje nerveus en gespannen, omdat ik het dan toch wel weer spannend vind om naar school te gaan. Ik wist van te voren dat ik het moeilijk ging krijgen, omdat ik altijd samen met een vriendin vóór school en in de pauzes een sigaretje rook. Maandag heb ik het dan ook niet meer vol kunnen houden en heb ik een sigaret gerookt. Eigenlijk deed het niet veel met me. Ik vond het niet lekker, maar ook niet vies. En toen ik uiteindelijk toegegeven had, ben ik weer begonnen met roken.

Ik vind het heel erg, want ik wil graag stoppen met roken. Alleen is mijn motivatie erg verminderd. Ik weet niet hoe ik het nu verder moet aanpakken sad Als iemand tips of advies heeft, is dit van harte welkom smiley

Heel veel groetjes,
Miranda

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 05/09/2012 - 07:33

Lid sinds 02 aug 2012

12 jaar 6 maanden geleden gestopt

[quote=Noek]

Maandag heb ik het dan ook niet meer vol kunnen houden en heb ik een sigaret gerookt. Eigenlijk deed het niet veel met me. Ik vond het niet lekker, maar ook niet vies. En toen ik uiteindelijk toegegeven had, ben ik weer begonnen met roken.

Ik vind het heel erg, want ik wil graag stoppen met roken. [/quote]

 

Hoi Miranda,

 

Bovenstaande zin zegt eigenlijk alles al. Roken is zinloos.

Niemand zal zeggen dat stoppen met roken makkelijk is, maar het is wel mogelijk als de wil er is, en die is er zo te lezen.

 

Ik raad je aan om eens met je huisarts hierover te praten. Vaak is er een praktijkondersteuner die gespecialiseerd is in de begeleiding van mensen die willen stoppen met roken. Je kan het met de huisarts/praktijkondersteuner ook hebben over de verschillende hulpmiddelen en samen kijken of het voor jou handig is om met een bepaald hulpmiddel te stoppen. (de ondersteuning wordt gewoon vergoed en een heleboel verzekeraars vergoeden ook nog hulpmiddelen, dit zou je even na moeten vragen)

 

Succes.

 

groetjes Eetje

Reactie toevoegen