Even voorstellen!

afbeelding van Nina8824

Geplaatst door Nina8824 op 24/02/2013 - 19:36

Lid sinds 24 feb 2013

Hallo allemaal! 

Na 10 jaar gerookt te hebben (Op mijn 14e begonnen) stop ik vanaf morgen met roken. Ik heb ooit eerder een stoppoging ondernomen maar toen stond ik er niet helemaal achter dus lukte het na een dag al niet meer. Deze keer heb ik het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben. 
Mijn reden om te stoppen??
Ik stond eergisteren in de supermarkt en ben echt geschrokken van de prijzen die je nu moet betalen voor een pakje sigaretten. Ik kocht altijd bigpacks L&M en sinds van de week staat de prijs dus op €7,50 per pakje! 
Eigenlijk is dit absurd toch?? Eigenlijk kan ik misschien beter shag roken dacht ik nog even maar nee, dit is niet aan mij besteed dus daarom loop ik al heel de week met het besef van: Ik ga stoppen. Heb nog een vol pakje liggen, vanavond rook ik nog en morgen dus niet meer! 

En dan ook, mijn vriend rookt niet, ben de enige thuis die rookt, mijn schoonvader heeft sinds kort een sticker opgeplakt gekregen met COPD, na 40 jaar te hebben gerookt dus ja, de nadelen beginnen mij steeds meer door te wegen. En vooral in mijn hoofd denk ik: WAAROM ZOU IK DIE MET DIE TROEP MIJN LICHAAM MEER EN MEER VERVUILEN???? Plus willen we over een tijd aan kinderen beginnen en roken bevordelijkt de vruchtbaarheid natuurlijk ook niet! 

Dus, de motivatie is er zeker, nu nog het doorzettingsvermogen! Mijn ouders zijn cold-turkey gestopt na beide heeeeel lang gerookt te hebben en die hebben er geen moeite mee gehad dus het moet mij zeker lukken! 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 25/02/2013 - 15:32

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom Nina op het forum en toppie dat je hebt besloten om te stoppen.iVeel naar hier komen en heel veel lezen dat heeft mij erdoor heen gesleept de eerste weken .Je kunt instappen  bij de maand februari 2013 dit topic staat bij de maandclubs .

Onthoud als je echt wilt gaat het je lukken.Heel veel succes toegewenst!!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 26/02/2013 - 21:29

Lid sinds 17 jul 2008

13 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Nina,

 

        smileyGeweldig besluit !!!!  laugh

   winkG E F E L I C I T E E R D  enlightened

 

smiley

Alle liefs en succes met stoppen en gestopt blijven!

Reactie toevoegen