Even voorstellen en een vraag over tabex

Geplaatst door vlindertje1986 op 18/04/2014 - 13:56

Lid sinds 18 apr 2014

Hallo allemaal,

 

Ik ben Cynthia en ik ben 27 jaar ik rook helaas al vanaf mijn 14e en wil ontzettend graag stoppen. Ik rook echt veel en zit op het moment helaas al een poosje werkeloos thuis. Ondanks dat ik heel graag wil stoppen (mede omdat ik een hele lange lijst heb waarvoor ik zou moeten stoppen en omdat ik mezelf zelfs vind stinken en me vies voel door her roken) lukt het me eerlijk gezegd niet eens zo vaak om de stap te zetten... En als ik de stap zet geef ik het na een paar uur al op omdat hoe meer ik aan stoppen denk of doe, hoe meer ik rook en er aan denk terwijl ik me heel bewust ben dat het echt de verslaving en de gewoonte zijn die spreken maar ik heb echt het gevoel dat ik het niet kan.... En dat vind ik zo frustrerend er zijn zoveel mensen die het wel kunnen... Maar hoe doen ze dat?! Hoe kom je je (eerste) dagen door zonder een sigaret?

Ik heb al een paar keer gelezen over Champix en dit ook als optie gekregen om te gebruiken van mijn huisarts. Helaas lees ik daar veel negatieve bijwerkingen over waaronder depressie en obstipatie en die 2 kan ik nu net lichamelijk en geestelijk gezien echt helemaal er niet bij hebben....

Nu heb ik ook gelezen over Tabex... Hebben jullie hier ervaring mee? Ik ben erg benieuwd want ik wil en moet echt stoppen maar moet er alleen nog achter zien te komen hoe....

 

Ik hoop dat jullie tips voor me hebben en dat er mensen zijn die ervaring hebben met Tabex of misschien andere middelen.

 

Groetjes Cynthia

 

 

 

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 18/04/2014 - 14:13

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Cynthia,

Welkom op dit forum, maar jij moet nog beginnen met stoppen begrijp ik, ik ben gestopt zonder hulpmiddelen, ging naar de huisarts en kreeg daar de mededeling dat ik copd had, heb niet echt geweten wat dat betekend maar hij zei, alles wat stuk is krijg je niet meer terug, daar ben ik echt zo van geschrokken dat ik ook niet meer heb gerookt.

Ik moest daar een blaastest doen en die was niet zo best.

In mijn dagboek staat nog meer erover geschreven.

Eigenlijk hoop ik dat jij ook ervan schrik, bij het lezen van dit dat je ook nu gelijk stopt.

Komop je kan het! Ik ben 48 en heb 35 jaar gerookt.

Geplaatst door M@rleen op 18/04/2014 - 18:51

Lid sinds 04 apr 2014

Hallo Cynthia,

Wat goed dat je de beslissing om te stoppen wilt nemen. Ik ben zelf ook kortgeleden gestopt, zonder hulpmiddel. Ja, ik had eerst van die nicotinekauwgumpjes gehaald, maar daar werd ik misselijk van en kreeg er een raar gevoel van in mijn keel. frown Ik heb er maar 2 van gebruikt en de rest weggegooid, bah! Ik moet zeggen, vooral de eerste week vond ik heeeeel erg moeilijk, heb veel momenten gehad dat ik op het punt stond een pakje te halen, zo'n gejaagd en leeg gevoel van binnen. Maar telkens sterk gebleven, en diep adem gehaald, dan verdwijnt die trek weer na een aantal minuten. Kwestie van stug volhouden en telkens jezelf toespreken waarom je dit wilt, en dat jij de baas bent en niet de peuk. En veel op dit forum komen helpt ook, er zijn veel lieve mensen die je moed inspreken !  Dus gewoon doen en zien dat je die knop in je bovenkamer omzet!

En ik merk nu dat ik me steeds beter ga voelen, en mensen vinden dat ik er beter uitzie (ik wordt gladgetrokken door de extra kilo's helaas, maar dat zien ze nog niet, haha) .En hoe langer je het volhoud, hoe trotser je wordt.

Wens je heel veel succes!!

groetjes Marleen

Geplaatst door wilhelmina op 18/04/2014 - 22:47

Lid sinds 20 feb 2013

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

IDD GEWOON DOEN

IK ZELF VIND ZONDER IETS HET FIJNSTE HEB HET OOK EEN KEER MET CHAMPIX GEDAAN NIET ZO,N FIJNE ERVARING MEE.

MAAR GELD NATUURLIJK NIET VOOR IEDEREEN.

ER IS NIEMAND HETZELFDE.

IK HEB HET NU GEDAAN OP WILSKRACHT EN BEN TROTS OP MIJN ZELF.

SUCCES EN GA ERVOOR.

MARIA

Reactie toevoegen