Even voorstellen en vertellen...

afbeelding van FreeAir38

Geplaatst door FreeAir38 op 18/12/2017 - 22:36

Lid sinds 18 dec 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allen.

Sinds 28 november 2017 ben ik na 24 jaar compleet gestopt met roken. 

Recreatief ben ik begonnen met zowel roken als het roken van cannabis. De afgelopen 15-20 jaar ben ik echter steeds meer van gewoon roken overgegaan in het roken van cannabis. Dit resulteerde in het feit dat ik thuis en waar ik kon cannabis rookte en alleen daar waar dit niet kon ik gewoon bleef roken.
Uiteraard is mij bekend hoe slecht alles is, maar desondanks is het er steeds meer ingeslopen en werd het van kwaad tot erger. Ik verloor vriendinnetjes (die ik uiteindelijk dus niet verdiende), verloor mijn vrienden, ging van het ene werk naar het andere en bleef zo met een zeer laag zelfbeeld en totaal geen vertrouwen alleen zitten. 

Afgelopen jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik hulp nodig ging hebben. Zowel lichamelijk als psychisch. Het vragen van hulp en aanvaarden ervan was echter niet zo makkelijk en zelfs al een lijdensweg. Begin dit jaar dan toch eindelijk besloten dat daar verandering in moest komen. Mede ook doordat ik het lichamelijk begon te merken en nog 1000 andere redenen.

Hierna heb ik hulp ingeschakeld en ben in behandeling gegaan bij een zorginstelling. Na enkele maanden heb ik de stap gezet om een klinische d-tox opname van twee weken te doen om van mijn cannabis probleem af te komen. Hiermee ben ik op 28 november 2017 gestart.
Aangezien ik van mening was dat dit uiteindelijk geen resultaat zou opleveren wanneer ik wel gewoon zou blijven roken, ben ik op die dag in het algeheel gestopt met roken.

De opname verliep (onverwacht) voorspoedig en zonder problemen. Lichamelijk had ik nergens last van en ben die twee weken prima doorgekomen zonder cannabis en zonder roken. Dit ondanks dat ieder ander op de afdeling flink bleef doorroken.
Nu, na ongeveer weer een week thuis zijn, merk ik toch dat er vele momenten zijn waarop het gevoel en de gewoonte om te roken weer de kop op steekt. Dat is dan ook een van de redenen van mijn aanmelding hier. Desondanks ga ik het volhouden! Op weg naar een gezondere en betere toekomst. 

Groet,
FreeAir38

 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 19/12/2017 - 08:39

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Je hebt de weg naar de novemberstoppers al gevonden, mooi! Indrukwekkend verhaal, goed dat je de stap hebt kunnen nemen om hulp te zoeken.Heb je na die twee weken detox verder nog begeleiding voor de ontwenning?

afbeelding van FreeAir38

Geplaatst door FreeAir38 op 21/12/2017 - 18:43

Lid sinds 18 dec 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Lon10, 

dankjewel voor je reactie!
Ik heb inderdaad nog ondersteuning voor de komende 3 maanden. Iets waar ik zelf erg blij mee ben en ook goed ga gebruiken. Samen met de wil/doorzettingsvermogen die ik nu heb opgebouwd/aan het opbouwen ben, gaat dat helemaal goed komen. laugh

Reactie toevoegen