Even voorstellen - Ik ga ervoor!

Geplaatst door Esmeralda88 op 10/12/2017 - 22:31

Lid sinds 10 dec 2017

Hoi iedereen!

Het fenomeen forum is een beetje nieuw voor me, dus ik ga mijn best doen! Ik ben Esmeralda, 29 jaar oud en sinds gisteren gestopt met roken, na een jaar of 14/15 gerookt te hebben. Op 22 januari ben ik al eens gestopt (4 maanden) na een heftige keelontsteking. Toen ik een dagje sauna deed met mijn vriendin, was de verleiding te groot en stak ik toch een sigaret op, omdat ik 'dat zo gezellig vond'. En natuurlijk ging ik daarna weer gewoon roken.

Sinds gisteren ben ik gestopt, en wat voor mij dit keer de stok achter de deur is? Mijn moeder heeft afgelopen juli op 49-jarige leeftijd een herseninfarct gehad en daaropvolgend een TIA en zij rookte nog stugger dan ik. Enerzijds zou je denken: direct een reden om te stoppen voor je haar achterna gaat, maar tegelijkertijd
bezorgde deze situatie mij ook stress, met als gevolg: roken.

Nu hoorde ik vrij kort daarna dat ik zelf een hoge bloeddruk heb (160/110) en ik aan de medicatie moest. Natuurlijk wilde ik dit niet en gooide ik direct mijn sigaretten aan de kant, ook dit heb ik welgeteld 1 week volgehouden. Met als gevolg dat ik nu dus dagelijks bloeddrukverlagers slik. Naast stoppen met roken, zal ik ook meer in mijn levensstijl aan moeten passen, namelijk overgewicht en meer bewegen. De dietist bezoek ik regelmatig, ik sport met vriendinnen en pak tegenwoordig de fiets ipv de auto! 

Via de dokter ben ik in contact gebracht met RookVrij OokJij, waar ik gekoppeld werd aan een coach voor telefonische coaching. Ik heb keurig de pleisters opgehaald en dit doorgegeven aan de coach, die mij vroeg wanneer ik wilde stoppen. En toen reageerde ik niet meer terug omdat ik bang was, voor wat er daarna komen ging. Afgelopen vrijdag belde ze mij zelf en stelde voor om maandag 11-12 (morgen dus) te stoppen met roken. Zondagavond het laatste sigaretje, maandag beginnen met de pleisters. Toch heeft me dit aan het denken gezet en vond ik het een raar idee dat ik nieuwe sigaretten moest kopen (want ze waren op), terwijl ik pleisters in huis had liggen. Ik besloot vrijdagavond mijn laatste sigaret te roken en heb gisterochtend mijn eerste pleister opgeplakt!

Om de verveel momentjes op te vullen, heb ik voor mezelf een mooie planner gekocht, die ik helemaal naar eigen smaak kan invullen en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, een soort beloning voor mezelf omdat ik nu eindelijk de knoop heb doorgehakt en toch ben gestopt (de coach weet hiervan en was akkoord met de eerdere stopdatum).

Sorry voor mijn lange verhaal! Ik hoop hier leuk te kunnen kletsen met lotgenoten en samen onze weg te vinden naar een rookvrij leven!

Liefs,
Esmeralda

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 10/12/2017 - 22:53

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Esmeralda welkom hier!!! Hartstikke goed dat je gestopt bent. Geen sorry zeggen voor het lange verhaal gekkie, is juist leuk als we zo iets meer over je leren. Als ik jouw verhaal lees, vind ik dat je motivatie echt super is. Dat je stopt voor de 'afgesproken' dag wil zeggen dat je er echt klaar voor bent _of klaar mee bent het is maar hoe je het leest haha.
Hou je wel contact nog met je coach? Hoop van wel want dat kan soms net dat steuntje zijn dat je nidig hebt.
Je kan meekletsen als je wil in de decemberclub (dat topic staat bij de categorie maandclubs). Daar zitten al n paar mensen in die ook net gestopt zijn,en er komen er vast nog wel meer bij.Verder vind je allerlei handige tips en info van mensen die al eerder gestopt zijn hier op dit forum, dus lees vooral veel hier haha.
Ik wens je heel veel succes!!! Je hebt het al eerder vier maanden volgehouden dus je weet hoe het moet :-) En je weet nu ook dat je NOOIT meer moet denken over een paar maanden dat eentje wel kan,want eentje leidt altijd tot meer,hetis niet voor niets een verslaving....

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 11/12/2017 - 09:14

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Welkom Esmeralda. Je derde dag alweer. Je gaat al op weg naar eén week! 

Reactie toevoegen