Ga ik die koude kalkoen nu een beetje helpen of niet?

Geplaatst door NostraPaulus op 31/05/2012 - 12:26

Lid sinds 30 mei 2012

Hallo allemaal, ik ben net nieuw hier, en aan mijn vijfde schone dag bezig.

Nu heb ik tot heden alle ontwenningsverschijnselen goed doorstaan, en misschien

waren ze wel niet zo "heel erg", te noemen. Ik heb dan ook nog geen vervangende

middelen genomen maar zit er aan te denken om een pakje nicotine-snoepjes te gaan

kopen. Ergens jammer, want ik krijg die rommel al vijf dagen niet meer binnen, en

dan zou ik het zo op een andere manier weer wel gaan doen. Hoe zit het? Moet je

naderhand van die pillen en kaugom ook weer afkikken, of zijn ze als doekje tegen het

bloeden af en toe te gebruiken? Iemand ervaring mee? Groet NostraPaulus

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 31/05/2012 - 18:22

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

probeer eerst maar iets zonder nicotine en kijk of dat voor jou dan doenbaar is want nicotine is nu net de verslavende stof in tabaksrook he, dus alleen iets voor mensen die geen andere optie zien dan hun verslaving geleidelijk aan afbouwen terwijl ze alvast het roken zelf laten.

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 31/05/2012 - 22:04

Lid sinds 31 jan 2012

Probeer het niet te doen de nicotine is nu uit je lichaam maar als het erom gaat nicotine kauwgom of roken dan zeer zeker voor de kauwgom gaan.

 

Zet hem op!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 31/05/2012 - 23:03

Lid sinds 29 mei 2012

Ik neem een niquitin zuigtablet als ik het moeilijk heb. Er staat een heel schema bij beschreven hoe je het moet doen, maar de vorige poging kwam ik haast niet van die dingen af. Dus nu alleen op de voor mij moeilijke momenten. (die ik zo op kan sommen, dus die momenten probeer ik een andere structuur te geven)

Geplaatst door NostraPaulus op 31/05/2012 - 23:33

Lid sinds 30 mei 2012

Hi Fooks !!

Dank voor jullie reactie.

Ik heb ze wel in huis gehaald, die "Nico-snoepjes" fruitsmaak, geloof ik.

Maar van gebruiken zal niet veel komen, dankzij  jullie verhalen en Juul, ze liggen er als het gaat spannen.

Groet Paul

Geplaatst door zyquert op 24/06/2012 - 13:14

Lid sinds 24 jun 2012

1024 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hallo NostraPaulus,

 

Wat ik me afvraag, is wat je precies verwacht van de "spannende" situatie als je geen nicotine in huis hebt, in welke vorm dan ook. Wat zou er gebeuren als je dat niet in huis hebt? Van de lichamelijke verslaving ben je al af, dus erg dood zal je niet gaan als je je moeilijke moment niet doorbreekt met snoepjes van Nico.

Ik bedoel dit trouwens niet belerend, ik zou het als het over mij gezegd zou worden namelijk wel zo opvatten, maar ik ben nu pas vijf dagen gestopt, kalkoenstijl, en weet niet wat ik kan verwachten. Welk een vreemde spelletjes mijn geest met zichzelf gaat spelen. 

Hoe dan ook -- succes! Ik hoop voor je dat je niet in de verleiding komt nog meer nicotinehoudende producten te kopen. Da's nou net waar die kale koen van af wil.

 

Geplaatst door NostraPaulus op 24/06/2012 - 21:26

Lid sinds 30 mei 2012

Hey Zyquert,

De omschrijving van "de spannende situatie" komt denk ik van iemand anders af, want tot op heden heb ik die nog niet echt gehad. Waar het mij een maand geleden om ging was, eenmaal met de kale Koen gestopt, je het dan nog kunt ondersteunen met hulpmiddelen. Maar dat was in de eerste dagen toen ik , tja, toch wel het een en ander voelde. Niets om van in de stress te raken, maar ik dacht als dit nog weken gaat duren, heb ik misschien hulp nodig. Dus kaugom gekocht, maar niet aangeraakt. En ik mag hopen dat dit voor mij zo door blijft gaan want ik lees wel eens anders op deze site, ook van mensen die al maanden gestopt zijn en nog last krijgen van van alles en nog wat. Respect, ik heb het vaak geschreven. Maar je bent op de goede weg, je hebt voor de kale Koen of de  kalkoenstijl gekozen (( sorry, ik noem een kalkoen al mijn hele leven een Kale Koen, ik weet het niet, is het antwoord op jouw volgende vraag )) Dus jij gaat het maken zonder kleur en smaakstoffen !! Hoe gaat het tot nu toe ?? En kom lekker schrijven in de maand Juni, hè. Je hebt het in de gaten, we schrijven er lekker door elkaar heen. Groet, en zet hem op, Paul

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 25/06/2012 - 09:34

Lid sinds 29 mei 2012

Je gaat er sowieso niet echt dood van als je geen nicotine meer neemt (lees: stopt met roken) en toch hebben we het er moeilijk mee en zoeken we steun op dit forum.

Voor mij zijn die zuigtabletten puur psychisch. Voel me veiliger als ik ze in mijn tas heb. Neem er af en toe 1, als ik verwacht dat een situatie moeilijk zal gaan worden, maar ik merk dat situaties tot nu toe eigenlijk niet moeilijk zijn.

Waarschijnlijk zou sabbelen op een antaflu hetzelfde voor me doen, dus als de zuigtabletten op zijn, koop ik ook geen nieuwe meer.

Geplaatst door zyquert op 25/06/2012 - 12:55

Lid sinds 24 jun 2012

1024 jaar 2 maanden geleden gestopt

Het gaat mij tot nu toe erg goed af, Paul. Ik heb weinig moeite mijn gewoonten te doorbreken. CT Lijkt me sowieso de beste manier om te stoppen. Dit is volgens mij pas de derde keer dat ik probeer te stoppen. Dit keer is het het eerste maal dat ik het niet alleen voor mijzelf doe (als ik het voor mijzelf doe, hoef ik alleen mijzelf voor de gek te houden. Da's erg makkelijk :)) Mocht CT ditmaal, onder druk van anderen, niet werken, pas dan ga ik naar andere middelen zoeken. Het helpen van je CT is naar mijn idee jezelf voor de gek houden. Zou je op andere manieren nicotine binnen willen krijgen of willen afbouwen, dan ben je naar mijn idee alleen je ontwenningsverschijnselen langer aan het laten duren. Kouwe kalkoen het is!

 

Succes allen!

Zyquert

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 25/06/2012 - 13:01

Lid sinds 29 mei 2012

Zyquert, waarom ben je dan al aan je 3e poging bezig? angel

En ach, krijg dan wel nicotine binnen, maar de zware metalen en koolmonoxide en teer niet!

Geplaatst door zyquert op 25/06/2012 - 13:23

Lid sinds 24 jun 2012

1024 jaar 2 maanden geleden gestopt

De eerste twee keren was ik voor mezelf aan het ophouden. Lange termijngevolgen bleken mij te lange termijn. Ik ben erg snel gaan roken nadat ik mezelf had overtuigd van... ja van wat eigenlijk? Sowieso van nog een sigaret. Hoe dan ook, stoppen betekend toch dat je de stoffen uiteindelijk niet meer binnen wilt krijgen? Het lijkt mij de beste manier om dit dan zo abrupt mogelijk te doen. 

Nu heb ik anderen om mijn stoppen met roken aan op te hangen :) ik houd het nu wel langer vol dan de twee, en vier dagen van de vorige twee keer.

Dat ik, wellicht te,  verslaafd ben doet er niet aan onder dat CT de beste manier is.

Wat betrefd het alleen maar nicotine binnenkrijgen: Nicotine is juist waar je vanaf wil. Ik weet niet precies hoe het zit met roken, maar als nicotine deze drang in stand houdt, zou ik deze stof het liefst mijden. Ik weet vrijwel zeker dat ik niet rookte wegens de zware metalen of koolmonoxide. Ik zal geen niet-sigaret-maar-wel-nicotinehoudende-producten kopen. Ik heb hewt idee dat ik voor mezelf dan een deur openhoud zodat ik wat makkelijker terug kan vallen in die gewoonten :)

 

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 25/06/2012 - 19:52

Lid sinds 29 mei 2012

Ik heb dat niet, dus denk dat het heel persoonlijk is of CT wel of niet de beste manier is.

Geplaatst door NostraPaulus op 25/06/2012 - 23:25

Lid sinds 30 mei 2012

Zyquert, ik denk niet dat het veel uitmaakt hoe je er uiteindelijk van af komt, van die kankerstiks. Sommige gebruiken dit, anderen dat, en weer een ander stopt gewoon.Of het een en ander gaat werken en met welk middel, daar kom je toch pas in het proces achter. Je hebt mij gelezen hierboven, CT gestopt, en het gehaalde pakje kaugom ligt hier in de kast, in het bakje waar vroeger mijn voorraad zware shag lag. Je voelt wat, je doet wat, je haalt wat in huis ( zo is hier in huis de wijnconsumptie iets te veel toegenomen) en je probeert het er mee te redden. Ik ben er trouwens redelijk van overtuigd dat als ik een paar dagen geleden bij  JUUL, die kaugom had verruild voor nico-arme, dat het voor hem allemaal gewoon was doorgegaan. Want hij is namenlijk al bijna een maand niet aan het roken. Ik zeg BIJNA EEN MAAND NIET AAN HET ROKEN !!!! Het placebo effect. Zou bij mij net zo goed werken, zeg dat ik het moeilijk heb, geef me iets waarvan je zegt dat ik er, daarmee beter doorkom, en ik grijp het met twee handen vast. Toevallig hoefde het met het stoppen van het roken zo niet te gaan, dat was een duidelijk geval van gewoon ophouden. Een weekje aan zitten denken, wetende dat op die aanstaande zaterdagavond, de laatste teer-laag gelegt gaat worden. En toen ik hem uitdrukte, was ik, en voelde ik mij een niet-roker. Lees me niet verkeerd, ik zal altijd verslaafd blijven, maar ik was iemand die niet rookt. Dus niet gestopt was maar een niet-roker, voor altijd. Zo voelt het, en dat het voor mij ook zo mag blijven. Maar maak er geen wedstrijd van, het is jouw gevecht, alleen van jou, en hoe een ander het doet, met of zonder,met gemak of ongemak, jouw gevecht is jouw gevecht. Helpt er dan niets om jezelf aan op te trekken en staande te houden ?? Jawel, die mooie woorden van iedereen hier, en ga die zelf ook gebruiken, want: WIE GOED DOET, STOPT GOED !!!!!  ( als het allemaal te flauw wordt, dan hoor ik het wel ) Paul

Geplaatst door zyquert op 25/06/2012 - 23:48

Lid sinds 24 jun 2012

1024 jaar 2 maanden geleden gestopt

Dan is het mijn gevecht. In mijn gevecht vind ik dergelijke hulpmiddelen niet echt hulpmiddelen:

Het voelt een beetje als een wietverslaafde onder de belofte van een spacecake in de kast af te laten kicken, of heroineverslaafden niet meer laten basen, maar naalden in de kast leggen om de zooi gewoon te injecteren.

Mijn excuses als ik hiermee iemand beledig. Het kan naar mijn inzien niet werken.

Geplaatst door zyquert op 25/06/2012 - 23:50

Lid sinds 24 jun 2012

1024 jaar 2 maanden geleden gestopt

Ik wil trouwens niet zeggen dat CT de meest effectieve manier is om iedereen af te laten kicken. Het geeft, als succesvol, echter het gewenste resultaat in zo min mogelijk tussenstappen, en zonder gekke middelen.

Geplaatst door NostraPaulus op 25/06/2012 - 23:58

Lid sinds 30 mei 2012

Je hebt gelijk, zeker voor jouwzelf, en wellicht vele anderen.

En het is jouw gevecht !!

En we vechten allemaal.

( ik zou weer kunnen schrijven "een voor allen, allen voor een", maar dat zou weer te flauw zijn)

Fijn slapen, en morgen gezond weer op !!

Paul

Reactie toevoegen