Gaat het wat worden? En zo ja, hoe?

Geplaatst door M2301 op 08/11/2016 - 22:34

Lid sinds 08 nov 2016

Beste allemaal, 

Na een kleine 10 jaar en een kindje verder zou het moment daar moeten zijn dat ik de sigaret naast me neer kan leggen.

2 jaar geleden een maandje eraf geweest, cold turkey, maar het humeur werd er op zn zachtst gezegd niet beter van. Zeg maar gerust dat ik er knap chagrijnig van werd en om het minste geringste geïrriteerd raakte. 

De eerste week gebruikte ik niets, na 2 weken aan de nicotine vervangers gegaan. Helaas zonder het gewenste effect. 

Nu heb ik besloten een 2e poging te gaan ondernemen en ik hoop mede door het contact hier en het lezen van jullie ervaringen dat ook ik definitief van het roken af kan raken!

Ik heb dus eigenlijk 2 vragen, aan de ene kant, herkennen jullie je in bovenstaande situatie en zo ja,  hoe is het jullie gelukt om er doorheen te komen. En aan de andere kant, wie kan me helpen om het "chagrijnige" te vermijden.

Ik hoop dat iemand dit leest en wil reageren!

Groet, 

M.

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 09/11/2016 - 00:29

Lid sinds 02 nov 2016

6 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo M.

Het hoeft natuurlijk niet zo te gaan als twee jaar geleden dus ga daar ook niet per definitie van uit.

Herkenbaar is het wel en ken het ook uit eerdere stoppogingen, je bent wat sneller aangebrand en hebt last van lange tenen

Een pasklare oplossing is er niet voor het chagrijn _ je kan je omgeving uitleggen waardoor je ze bent en dan zullen ze het heel goed kunnen begrijpen.

De vervelende bijkomstigheden van het stoppen met roken zul je toch doorheen moeten wil je er voor goed vanaf geraken _ je kan daar niet met een boog omheen of het ontwijken.

Het hoort er bij en de één heeft meer hinder dan de ander _ maar niemand krijgt het zomaar op een presenteerblaadje aangereikt en iedereen levert min of meer een struggle om los te komen van het roken.

Wat je zeker zal helpen is hier lezen, herkennen, ervaringen delen en gestimuleerd raken en medestoppers aanmoedigen en hangt het verder af van hoe je erin staat en hoe sterk de wil is om te stoppen.

Het maakt je sterker en ben je minder bezig met de nare neveneffecten _ Wees niet bang en ga het aan, want ook jij kan vrij zijn van deze rookverslaving!!

Heel veel succes

Gozer

afbeelding van merrie

Geplaatst door merrie op 09/11/2016 - 08:23

Lid sinds 04 nov 2016

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo M,

Ik ben nu 1.5 week geleden gestopt met roken, cold turkey. Het chagrijnige wat jij beschrijft had ik vorige week donderdag en vrijdag. Leek echt wel een klein kind. Ik ben toen extra vroeg naar bed gegaan en heb bij mezelf gedacht dat dit allemaal komt omdat ik in mijn hoofd zit te denken dat ik een sigaret wil. De volgende ochtend natuurlijk supertrots en vrolijk opgestaan omdat ik de verleiding heb kunnen weerstaan.

Bij mij werkte het gewoon dat ik tegen mezelf heb gezegd dat ik wel normaal moet blijven doen en het chagrijnige niet moet laten doorslaan. Bij elk moment dat je de verleiding van de sigaret kunt weerstaan wordt je trotser op jezelf en gaat het iets makkelijker worden om de gedachtes aan roken te negeren.

Het zelf gaan beseffen van het spelletje wat zich gaat afspelen in je hoofd is al een goede stap om de gedachtes naar een sigaret te kunnen gaan negeren.

En dan denk ik dat het met het chagrijnig zijn dan ook een stuk beter zal gaan omdat je weet waar het door komt en beseft dat het niet eerlijk is tegenover anderen wat je doet.

Ik zeg, ga er voor! En schrijf je berichten en lees de reacties bij verschillende onderwerpen, dat is iets wat mij ook helpt.

Jij kunt het ook! Succes!

 

Reactie toevoegen