Gestart met Tabex

Geplaatst door rogierz op 25/02/2019 - 16:57

Lid sinds 25 feb 2019

Hallo medestoppers,

Allereerst bedankt voor de nuttige bijdragen op dit forum.

Er zijn voor mij nog enkele zaken onduidelijk. Acht jaar geleden ben ik gestopt met behulp van Champix. Helaas na twee jaar begonnen. Echter waren mjin ervaringen met Champix zeer positief, uiteraard op de bijwerkingen na.

Op dit moment van schrijven doe ik een stoppoging met Tabex. Ditmaal wil ik Tabex proberen om diverse redenen als de lagere prijs dan Champix, minder bijwerkingen en goede ervaringen. Circa 10 dagen (14 februari 2019) geleden ben ik begonnen met Tabex, relatief consequent de pillen genomen. Over het algemeen houd ik mij aan het bijgevoegde schema, echter als een dag veel langer duurt neem ik een extra pilletje. Dit is echter sporadisch.

Misschien interpreteer ik de bijsluiter verkeerd of ben ik te ongeduldig, echter merk ik nog weinig. Wat ik wel merk is dat de sigaretten veel minder smaken, een nare nasmaak in mijn mond na het roken en de zin naar sigaretten minder is. Zo rook ik ook iets minder dan voorheen. Maar ik heb nog wel zin. Bij Champix was ik echt klaar met roken na dag 14 van de kuur.

Echter zegt de ene bron de vijfde dag de stopdag moet zijn (dan red ik het al niet) en de andere zegt weer vanaf de vijfde dag (dus tussen dag 5 en 26).

Hoe hebben anderen dit ervaren? En zou het erg zijn om af en toe een pilletje extra te nemen?

Alvast bedankt voor de reacties.

Rogier

 

 

 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 02/03/2019 - 11:39

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Beste Rogier, heb je dit draadje gelezen? https://ikstop.nl/tabex-ervaringen.

Ik ben met 6 pillen per dag begonnen, na de derde dag gestopt met roken en heb de pillen langzaam afgebouwd.  Pas op met de combinatie roken + Tabex. Geen extra pillen gaan slikken omdat je niks merkt. Je moet een spiegel opbouwen en dat duurt even.

Je prikt een datum en je stopt met roken. De Tabex is een steuntje in de rug en helpt tegen de ontwenningsverschijnselen. Je gaat niet wachten tot de trek over gaat. Die komt en gaat. Daar heb je zelf ook invloed op, maar reken erop dat het de eerste drie maanden niet makkelijk is. Daarna is het een kwestie van koppig volhouden.

Ben je nu gestopt met roken? Veel succes!

Geplaatst door Febo op 11/03/2019 - 08:34

Lid sinds 06 mrt 2019

Zo gaat het precies. Mooi en duidelijk beschreven☺️

Reactie toevoegen