gestopt!

Geplaatst door annab op 14/03/2012 - 23:08

Lid sinds 14 mrt 2012

11 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi,

 

Ik ben Angelique en sinds maandag gestopt met roken d.m.v. lasertherapie.

Maar wat is het soms moeilijk, wellicht dat ik van je tips krijg om het vol te houden, en natuurlijk iedereen weet dat roken slecht is, maar er zijn altijd wel weer 100 smoesjes om te gaan  roken. maar als je je afvraagt waarom je rookt heb je eigenlijk geen goed antwoord.

Ik ben geopereerd aan mijn stembanden en mag daardoor niet meer roken.

 

Groetjes Angelique

Geplaatst door janna op 14/03/2012 - 23:38

Lid sinds 10 dec 2011

Annab,

Ik zeg steeds tegen mezelf dat ik maar 1 x wil stoppen, en dat het daarna nooit weer hoeft. Het valt eerst niet mee, het is flink doorbikkelen. Dat doe je maar 1x. Je hebt er al 2 dagen opzitten. Dat is 2 x 24 uren. Heel goed. Als je nou zo'n ticker maakt, dan zie je hoeveel dagen je al gestopt bent, en dat getal wil je steeds hoger hebben. En het geld wat je bespaard telt ook aardig op. Is ook een stimulans. En op dit forum schrijven als je het even moeilijk hebt, helpt ook. Elk moment dat je zin hebt in een sigaret een lolly in je mond steken. Heeft mij de eerste week goed geholpen. 

Heel veel succes,

Janna

 

afbeelding van Kiet

Geplaatst door Kiet op 15/03/2012 - 03:12

Lid sinds 04 mrt 2012

16 jaar 1 maand geleden gestopt

Hai Angelique,

 

al 3 dagen een niet-roker, top!

Het is inderdaad niet gemakkelijk, maar het is absoluut wel te doen.

Wat is jouw motivatie? Alleen dat je vanwege de operatie niet mag roken of heb je meer goede redenen? Natuurlijk is roken slecht, maar ik heb 16 jaar gerookt en al die tijd wist ik dat al. Dat alleen was voor mij niet voldoende reden om te kunnen stoppen. Ik denk dat wanneer je een sterke motivatie hebt van binnenuit waarom je niet meer wil roken, het veel makkelijker is om jezelf niet te geloven wanneer je jezelf een smoesje vertelt. Dan kun je jezelf streng toespreken devil.

Wanneer je echt wilt stoppen met roken, zit er maar 1 ding op: niet meer roken!

 

Sterkte! En veel beterschap met je herstel na de operatie.

 

Kiet

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 15/03/2012 - 17:59

Lid sinds 06 feb 2012

11 jaar 10 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Hallo Angelique, de beste beslissing die je maar kunt maken. Wat ik bij mezelf merkte, en ook hier steeds weer las, als je aan een sigaret denkt/zin hebt in een sigaret, die gedachte meteen wegdrukken en met iets anders verder gaan bv. iemand bellen, glas water drinken, stofzuigen. Kan van alles zijn als je maar niet meegaat in die gedachte, geen seconde, meteen iets gaan doen als afleiding. Dat moment duurt maar eventjes en dan kun je weer trots zijn op jezelf. Steeds een afleiding bij die gedachte.

Succes en als je motivatie goed is dan red je het wel. Veel hier komen, bij de maandstoppers van maart bv, daar kun je je frustratie kwijt en motivatie en raad krijgen en geven.

Reactie toevoegen