Gestopt!

Geplaatst door Nique89 op 06/06/2017 - 15:19

Lid sinds 06 jun 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hallo lieve mede ex-rokers (to be?),

Ik zal mezelf eerst eventjes voorstellen. Ik ben Monique (vandaag de nickname Nique) en sinds 26 mei gestopt met roken (d.m.v. e-smoker op het moment, hiermee wil ik gaan afbouwen in nitotine). Ben 28 jaar, gerookt vanaf m'n 11e (OMG!), toen nog met een vriendje van de basisschool, maar dit was een aantal keer per week. Rond mijn 13e/14e ben ik echt begonnen met roken... 

Heb behoorlijk veel last van het stoppen met roken. Heb in eerste instantie heel veel moeite gehad om m'n shag te laten liggen. Rookte eerst zware shag (lekker vrouwelijk hehe) en ben daarna overgegaan naar half zware shag i.v.m. de lucht voor anderen. Sigaretten vond ik alleen lekker voor af en toe, of bij uitgaan. De eerste dagen van het overgaan naar de e-smoker bleef ik behoefte houden aan een shaggie, ondanks dat ik steeds bleef vapen als ik zin had. Heb ook vaak last gehad van m'n longen (astma) en heel erge keelpijn gekregen, waardoor ik het vapen niet echt goed onder de knie kreeg, dus ik compleet geen voldoending ervan kreeg. Inmiddels gaat dat wel beter gelukkig. Keelpijn nog een beetje, dit kan van het vocht komen, maar dat trekt bij de meeste binnen een paar weken wel weg zoals ik begrepen heb. 

Ik kwam op het forum terecht, omdat ik informatie aan het zoeken was over stoppen met roken in combinatie met depressie/depressieve gevoelens, waar ik moment heel heel erg veel last van heb. Dit zou ook door andere factoren kunnen komen, maar m'n intuitie zei dat het hierdoor zou komen en daarom op onderzoek uitgegaan. Zie hier dat veel mensen die cold turkey zijn gestopt er ook veel last van hebben gekregen en herken hier erg veel in. Zit zelf op een lage dosis nicotine (6mg) en rook minder vaak dan ik zou doen dan met shag, plus de nicotine wordt ook nog eens op een totaal andere manier opgenomen, waardoor het minder is wat binnen kan komen. Dus al met al, rook ik minder dan gewend. 

Ik hoop hier steun te vinden en steun te kunnen bieden aan andere, zodat we straks allemaal een fijn en rookvrij leven toegemoet gaan! :-)

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 07/06/2017 - 11:50

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 6 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop monique en heel veel succes

Geplaatst door Nique89 op 07/06/2017 - 12:30

Lid sinds 06 jun 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Dankje wel Pepim! Ik doe m'n best! :-) 

afbeelding van Gerard

Geplaatst door Gerard op 07/06/2017 - 21:35

Lid sinds 12 apr 2010

8 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Volhouden monique! Die sombere gevoelens had ik ook. Het gevoel dat je nooit meer een behaaglijk gevoel krijgt. Ik ging in het gevoel zitten, niet voor vluchten maar het beleven zoals het is. Ik vond het ergens wel leuk om eens mezelf zo te voelen, het voelt namelijk heel "echt". Jezelf ontmoeten zonder verslaving is een leuke reis, telkens weer.

Succes. 

Geplaatst door Nique89 op 07/06/2017 - 23:28

Lid sinds 06 jun 2017

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Bedankt Gerard! Ik hoop eerlijk gezegd dat het gevoel snel overgaat.. Ik heb zelf al 3,5 jaar in een depressie gezeten (hele moeilijke jeugd gehad en nooit verwerkt, therapie gekregen en daarmee flink aan de slag gegaan), dus dit beangstigd mij eerder. Waarschijnlijk de ''left-overs'' van mijn depressie die ik nog moet doorlopen voor ik helemaal 100% mezelf kan zijn in volle glorie? Ik doe in ieder geval zoveel mogelijk om goed voor mezelf te zorgen en mijn lichaam & geest te bieden wat het nu nodig heeft. Bedankt voor de steun :-) 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 08/06/2017 - 09:57

Lid sinds 02 mei 2015

Hoi Nique, 

Veel sterkte met het stoppen, ik hoop voor je dat je ook snel de E-sigaret de deur uit kunt doen, om helemaal vrij te zijn van de verslaving. De tip van Gerard klinkt goed: accepteren dat je somber bent, want het stoppen met roken kan nu eenmaal veel los maken. Aan de andere kant verandert nicotine en roken je hersenen en beïnvloedt het je stemming, waardoor je als roker eigenlijk nooit 'jezelf' bent. Het lijkt me dus heerlijk zijn om er uiteindelijk niet meer aan te hoeven denken...! Zo ver ben ik nog lang niet vrees ik, maar het lijkt wat af te nemen? Ik probeer het ook maar te zien als een "leuke reis" zoals Gerard het noemt smiley Afleiding zoeken en jezelf aan de gang houden zijn andere gouden tips denk ik.

Reactie toevoegen