Gestopt en het gaat eigenlijk wel goed

afbeelding van wefker

Geplaatst door wefker op 15/08/2016 - 12:44

Lid sinds 15 aug 2016

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hi, Even wat van mij afschrijven. Ben tijdens de vakantie zo'n 2 weken geleden gestopt. Weer Allen Carr gelezen en hij kan echt bij mij het knopje omzetten. Zeker als je tegen het moment van stoppen aanzit. Mijn dochter vind het afschuwelijk dat ik rook en iedere dag kreeg ik weer verwijten. Dat geeft uiteraard wel spanningen maar je hebt geen enkel argument om om haar tegen te spreken. Roken heeft namelijk geen voordelen. Geen enkele. 

Ik weet van mijzelf dat ik verslavingsgevoelig ben. Altijd geweest. Daardoor weet ik ook dat ik beter niet aan sommige dingen kan beginnen. Weet ik, doe ik ook. 

Nu ik gestopt ben, verbaas ik mijzelf dat het eigenlijk wel makkelijk gaat. Weinig behoefte gehad om er 1 aan te steken, Nu scheelt het natuurlijk dat ik sowieso thuis (binnen) niet rookte, in mijn auto niet (vond ik bij mijn nieuwe zonde) en uiteraard ook op mijn werk niet (binnen dan). Maar ondertussen toch wel een pakje per dag. 

Ik begon eigenlijk weer flink te balen van het roken omdat ik het fijn vond als mijn dochter wegging (kon ik zonder gezeur te horen even roken). Dit kan toch niet de bedoeling zijn? In de vakantie boek van Carr weer gelezen en eigenlijk na 3/4 vond ik het wel welletjes. Peuken weg en  tot nu gaat het goed. Soms even in de verleiding gekomen tijdens een relatie evenement (zeilen en heel veel mensen rookten). Maar toch kunnen weerstaan. 

Ik ken mijn valkuil (eentje kan wel nu ik heb laten zien dat ik het 3 weken volhou) maar die ene schijnt niet te bestaan.

Iedereen succes met het stoppen en bedankt voor de mogelijkheid om dit even van mij af te schrijven. 

Fred

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 15/08/2016 - 12:55

Lid sinds 09 jan 2015

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

goed gedaan Fred!

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Lapje op 15/08/2016 - 15:00

Lid sinds 05 mei 2014

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicorette.

het schijnt niet zo, het bestaat gewoon niet. Succes en goed van je

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 16/08/2016 - 00:14

Lid sinds 02 mei 2015

Klinkt goed Fred !!! Geniet van de rust en de vrijheid: zo'n moment als EINDELIJK EVEN ROKEN ALS JE DOCHTER DE HIELEN HEEFT GELICHT: het is zo fijn dat je dat soort situaties niet meer hoeft mee te maken!!

Je hoeft ons trouwens niet te bedanken (nou ja tuurlijk wel degenen die deze site in de lucht houden: Pepim?): ik denk dat de meesten van ons erg blij zijn dat jij dit met ons deeltsmiley

afbeelding van ytje

Geplaatst door yvondv op 16/08/2016 - 17:43

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Fred, 

Goed dat je gestopt bent, heel veel succes!

Reactie toevoegen