gestopt, maar heb t zwaar

Geplaatst door Suusje32 op 17/06/2012 - 21:48

Lid sinds 17 jun 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hoi mede-stoppers!

Na 16 jaar een pakje per dag roken en al vele vele stop-pogingen achter de rug ben ik vandaag iets meer dan een week gestopt. Het is een wonder te noemen dat ik nog niet ben gezwicht want ik heb het erg zwaar.

Emotioneel, huilbuien, excuses verzinnen om toch maar niet te stoppen, heel veel vreten, etc.heb ik allemaal.

MAAR... ik rook nog steeds niet en ben trots. Hoop alleen wel dat m'n humeur wat beter wordt. Voor mijzelf maar zeker ook voor mijn omgeving.

Aan mijn mede-stoppers: Volhouden jongens! Can we do it? Yes we can!

Groetjes Suus

Geplaatst door nikkie35 op 17/06/2012 - 21:56

Lid sinds 17 jun 2012

Hoi Suus

Ik weet wat je voeld , ben er eerder afgeweest en ga morgen weer een poging doen .

Wat wel helpt is vroeg naar bed gaan en veel tanden poetsen ,

Maak de eerste paar dagen iets korter zodat je er niet meer aan hoeft te denken .

 

Succes meid je kunt het !!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 17/06/2012 - 22:04

Lid sinds 29 mei 2012

Als je het al een week hebt volgehouden, kun je het nog een week hoor! En als je die sigaret toch wil opsteken, bedenk dan dat deze poging ook strandt. En achteraf voel je je helemaal niet beter, het zorgt er alleen maar voor dat je er nog 1 wil. En nog 1 enz.

Dusssssssssssssssss, volhouden, het wordt beter!!!!!!

Geplaatst door Ace op 17/06/2012 - 22:05

Lid sinds 16 nov 2009

Hoi Suus ik heb net als jij 16 jaar gerookt en al meerdere stoppogingen achter de rug.

De smoesjes, het vreten, het huilen ik heb het allemaal meegemaakt en deze keer nog geen 1 jankbui, wel een vreetbui

(maar die had ik ook weleens toen ik wel rookte) en geen smoes gehad. Je moet proberen die dingen te gebruiken om te beseffen wat er gebeurd en zo kun je ook relativeren wat er gebeurd en er niet intrappen. Er zijn geen redenen om te gaan roken, als je er een opsteekt doe je dat bewust en laat je de poging bewust mislukken.

Zet door! Probeer trots op jezelf te zijn en positief, fluit mee met wat muziek en zoek leuke afleiding die je niet met roken associeert.

 

Geplaatst door Suusje32 op 17/06/2012 - 22:31

Lid sinds 17 jun 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Thanx Nikkie! Jij ook succes morgen!

Geplaatst door Suusje32 op 17/06/2012 - 22:34

Lid sinds 17 jun 2012

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Dank je voor de tips. Ik ga ervoor. Jij ook succes!

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 17/06/2012 - 23:18

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

suus,

prent het in je hoofd:

 

als ex-roker heb jij het voor het zeggen, niet de verslaving.

al moet je dus op je hoofd gaan staan jij rookt gewoon niet meer dus het is zinloos om het jezelf moeilijker te maken dan nodig. daarom zoek je dus beter actief naar manieren waardoor je die zin in een sigaret kan opheffen dan op je hoofd te gaan staan maar desnoods doe je dat ook. cheeky

 

die sigaret is in veel van je gewoontes geslopen en da's de enige reden waarom zo'n zin af en toe de kop op steekt maar meestal draait het dus rond die gewoonte of een totaal andere situatie en is de zin in roken dus gewoon een illusie, een valstrik die nico en tine voor jou proberen te spannen maar waar jij niet in trapt.

als je een probleem vindt kun je immers ook actief zoeken naar positieve oplossingen die het best voor jou uitwerken in plaats van jezelf gewoon slecht te voelen en jezelf er nog een rookprobleem er boven op te bezorgen.

 

je zit nu in een nieuwe situatie en voelt je anders, dat is heel normaal want je lichaam probeert zich te herstellen en jij beleeft en voelt alles veel intenser dan vroeger omdat je je gifdosis niet meer in neemt maar in plaats daarvan adem je nu meer zuurstof in.

maar uiteindelijk gaat alles over en hoe positiever je heel het stopproces bekijkt hoe minder je nog moet 'volhouden' en hoe makkelijker en aangenamer je nieuwe luxesituatie als ex-roker wordt. daar werk je dus best naartoe.

stefan

 

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 18/06/2012 - 11:04

Lid sinds 31 jan 2012

Positief positief positief etc. Kom op niet het roken verheerlijken maar juist het NIET roken is top en jij /jullie mogen supertrots op jezelf zijn want je doet het maar mooi even he!

 

Probeer het NIET roken een hele positieve wending te geven in je koppie wat het ook is maar zolang je zo met het slechte roken bezig bent maak je het jezelf zo moeilijk.

 

De nictotine is je lijf al uit!!!! applaus!!!

Vreetbuien....wees niet te streng nu voor jezelf je lijf is bezig met topsport [ niet roken is voor je lijf nu topsport ] alle troep moet eruit.

 

Drink veel water, zoek afleiding, ga niet het gevecht aan met nico en tine maar kap hun gezeur snel af want JIJ bent de baas en JIJ bent nu een ex-roker. Al geroken hoe iemand ruikt die net gerookt heeft? Je gaat over je nek echt hahaha.

 

Kom op hou vol en laat zien dat jij de baas bent! 

Reactie toevoegen