Gestopt met ontwenningsverschijnselen

afbeelding van City74

Geplaatst door City74 op 04/05/2014 - 17:54

Lid sinds 08 apr 2014

19 jaar 2 maanden geleden gestopt

crying Hallo stoppers,

Rook sinds mijn 20e. Zes jaar geleden gestopt wegens zwangerschap, daarna weer na 1,5 jaar begonnen [stom !].Nu als grap weer gestopt op 1 april zonder hulpmiddelen. Het stoppen zelf was niet zwaar, cigaretten weggedaan en tot nu toe geen trek er meer in gehad. Het leek zo goed te gaan, nergens last van. Maar nu sinds twee weken heb ik last van allerlei lichamelijke probleemjes die ik met stoppen met roken in verband breng. Spierstijfheid, zeer irriteerbaar, duizeligheid, angst/paniek, maagklachten/misselijkheid, slapeloosheid, onrust, hoofdpijn en vage lichamelijke klachten.

Hoe voel ik me nu, tja ik zit ergens tussen janken en lachen, tussen een paniekaanval en een psychose. Weet ik veel, voel me vooral heer raar. Mijn man rookt nog en ik kan als ik wil zo een cigaret pakken maar gek genoeg heb ik niet direct zin in een cigaret, maar ergens wel een groot gapend gat van binnen dat schreeuwt om iets. Het is moelijk om te vertellen wat ik voel ... watten in mijn hoofd echt heel suf (vooral niet te snel de andere kant op kijken want dan lijkt het alsof ik om ga vallen). Maar vooral voel ik met super onrustig een gevoel dat ik niet op 1 plek kan blijven staan alsof ik opgejaagd wordt. Het lijkt wel alsof ik gek wordt. Ik hou me vast aan de gedachte dat dit tijdelijk is maar weet niet of ik dit volhou.

Ik ben bang dat ik hier straks stess aan overhou. Ik kan het niet zo goed plaatsen omdat ik zes jaar geleden deze "ontwenningsverschijnselen" juist niet had. Waardoor ik me zorgen maak dat er straks meer aan de hand is.

Ben ik de enige of hebben meer mensen hier last van....na 2 weken !!

Groet Carmen

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 04/05/2014 - 19:02

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Carmen, 

Welkom en goed dat je gestopt bent en blijf ook gestopt, want het zal en moet goedkomen natuurlijk.

Ik kan je gevoel wel een beetje begrijpen, ik heb ook ooit zo'n gevoel gehad maar niet van het stoppen met roken, bij mij kwam het doordat mijn vader overleed, heel erg rot gevoel is het dat weet ik wel, je moet er ff doorheen en zoek hulp of lees boeken, positief denken enz, het komt goed hoor, denk alleen aan leuke dingen Carmen.

Zet m op en blijf gestopt!

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 05/05/2014 - 00:13

Lid sinds 21 apr 2014

9 jaar 1 week geleden gestopt met Allen Carr.

Hey Carmen, je bent niet de enige hoor! Wat super dat je doorpakt.

Ik herkrn eigenlijk alles wat je schrijft, en vreselijk verwarrend dat dit bij eerdere pogingen nirt speelde, weet ik alles van. Ik ben nu 6,5 week gestopt en moet zeggen dat 80 procent weg is, hou vol meis, het wordt echt snel beter. Ik dacht bij twee weken dat ik gek was geworden, was gewoon genant, nu zo blij dat ik niet gefaald heb. Kies voor jezelf deze dagen, wees extra lief voor jezelf, neem overal een flesje water mee en adem frisse lucht in, xoveel als je kan. En dan extra sterke valdispert heeft mij ook geholpen. Zet , m op! Groetjes, petra

Geplaatst door [email protected] op 05/05/2014 - 09:07

Lid sinds 04 apr 2014

Hoi Carmen,

Ik heb je verhaal ook gelezen. Ik heb me ook wel een poosje heel vreemd gevoelt, dit komt denk ik wel vaker voor. Gewoon doorzetten en aandacht erbij houden. Veel leuke dingen doen ter afleiding.

Succes!!

 

afbeelding van carol klooster

Geplaatst door carol klooster op 05/05/2014 - 09:13

Lid sinds 28 apr 2014

Hoi Carmen,

 

Ook ik heb dit, bij mijn eerste keer stoppen en na 9 jaar stom genoeg weer te zijn gaan roken had ik echt nergens last van. Deze keer dus wel. Houd moed , terugvallen zou betekenen dat je weer helemaal opnieuw er doorheen moet en dat is 1 sigaret je toch niet waard he. Wens je heel veel succes. Ga lekker leuke dingen doen en probeer je gedachten op wat anders te zetten. Alles mag behalve de sigaret  smiley

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 05/05/2014 - 13:38

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 10 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Carmen,

 

Zes jaar geleden had je iets om naar uit te kijken door je zwangerschap en heb je toen misschien wel mogelijke ontwenningsverschijnselen aan de zwangerschap toegeschreven.

 

Er verandert heel wat in je lichaam op het moment dat je stopt .... vooral in bloeddruk en zuurstofopname.

Je krijgt veel meer zuurstof binnen, daar zou dat duizelen vandaan kunnen komen.

 

Als je het echt niet vertrouwt, altijd even naar de huisarts gaan hoor !!

Hou vol .... het wordt écht beter yes

 

afbeelding van City74

Geplaatst door City74 op 05/05/2014 - 15:25

Lid sinds 08 apr 2014

19 jaar 2 maanden geleden gestopt

Bedankt voor jullie berichten. Ik probeer ook vol te houden en met de geachte iedere dag is er weer een kom ik er aardig doorheen.

Ik hoop alleen dat ik snel van de angstaanvallen en slapeloosheid af ben want dat vindt ik het ergst. Dit gevoel van steeds opgejaagd te worden is vreselijk. Alleen al hierdoor raak ik snel geïrriteerd en snauw veel te snel mijn dochter af. Ze mag niet veel omdat ik last heb van allerlei lichamelijke ongemakken. Mijn hart breekt als mijn dochter dan vraagt waarom ik zo boos ben.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 05/05/2014 - 15:30

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Kan het me voorstellen, het is niet fijn allemaal, probeer de leuke kanten te zien van het stoppen, misschien helpt het je, je ruikt niet meer naar rook, meer tijd voor leuke dingen, er nog veel meer.

Hoe oud is je dochter? 

Geplaatst door ikstop.nl op 05/05/2014 - 15:34

Lid sinds 12 feb 2014

Hallo Carmen.

Balen hoor dat je zoveel last hebt van ongemakken. Petra gaf het al aan in een eerder berichtje. Probeer Valdisper extra voor de nacht. Het scheelt al zoveel als je een goede nachtrust hebt. Ik sliep ook heel slecht, maar gaat nu beter met de Valdisper.

En  wat Yvon zegt is ook zo waar. Probeer de positieve kanten te blijven benadrukken. Positief denken is waar het om draait. Vaak als je mee gaat in de negatieve gevoelens wordt het alleen maar erger. Zoek afleiding meid.

Heel veel sterkte.

Groet Karin.

afbeelding van City74

Geplaatst door City74 op 05/05/2014 - 17:06

Lid sinds 08 apr 2014

19 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hi,

@Yvondv mijn dochtertje is net 5 en begrijpt het wel een beetje, ik heb het haar wel uitgelegd waarom ik even een tijdje zo doe en zij vindt het ook minder erg als ik zelf. Bovendien om het positief te benaderen is mijn conditie een klein stukje beter ;-) dus kan wat vaker tikkertje met haar spelen.

@petra1969 Ik heb valdispert niet in huis maar ga nu ik uit mijn werk kom wel even langs de apotheek, daar raak je toch niet verslaafd aan ? ;-).

Bedankt voor de tips.

Groetjes

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 05/05/2014 - 18:39

Lid sinds 21 apr 2014

9 jaar 1 week geleden gestopt met Allen Carr.

Nee niet verslavend, ik heb het 14 dgn gebruikt, nu niets meer, en slaap weer prima. Ooh en 1 nachtje paar uurtje slapen maakt zo blij, en dat is jou gegund... sterkte.

Reactie toevoegen