Gestopt op 23/12/2012

Geplaatst door alberto74 op 26/12/2012 - 13:41

Lid sinds 26 dec 2012

Ben gestopt met roken op de 23ste. Dus vandaag is het dag 4. Tot nog toe gaat het goed. Gisteren hadden we een kerstdiner met een stel bevriende rokers, ik dacht vooraf dat het moeilijk zou zijn voor mij, maar het viel me erg mee. Nauwelijks zin in een sigaret gehad en voelde me prima.

Volgens mij is cold turkey de enige methode die echt werkt. Ik ben eerder 7 jaar gestopt geweest met roken, ook cold turkey maar zonder speciale gedachten erbij. Maar na 7 jaar toch weer begonnen op de perfecte tropische strandvakantie. Ik dacht: na 7 jaar stoppen kan ik toch wel een paar sigaretjes roken.... Niet dus!! Ik zat na een paar dagen al terug op mijn oude niveau en sindsdien (2007) heb ik een knipperlicht relatie met de nicotine. Dan weer drie maanden roken, drie maanden stoppen, drie maanden roken, enz. De laatste keer dat ik een sigaret opstak (op vakantie) beweerde ik bij hoog en laag dat ik na de vakantie gelijk zou stoppen. Mooi niet - ik heb nog drie maanden rochelend doorgebracht.

Deze keer moet het definitief zijn. Ik heb besloten dat ik nooit meer één trekje zal nemen, niet op vakanties, niet op feestjes, nooit niet. Want als ik 1 sigaret neem, zit ik binnen een week (of eerder nog) terug op 1 pakje per dag.

De methode die ik gebruik is de website www.rational.org en het bijbehorende boek "Rational recovery: the new cure for substance addiction". Is eigenlijk ontwikkeld om te stoppen met alcohol en drugs, maar het werkt voor alle soorten verslavingen. Super krachtige methode! De essentie is dat je in jezelf een scheiding maakt tussen je "ik" die wil stoppen, en het "dier" in je dat door wil gaan met roken. Via simpele technieken leer je om je "ik" voor altijd de baas te laten zijn over het "dier", en dus om voor altijd te stoppen met roken.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 29/12/2012 - 10:55

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom op het forum Alberto en wat goed van je dat je  nu heb besloten om definitief te  stoppen met roken.Heb het even bekeken die website kan me goed voorstellen dat het werkt en daar gaat het toch om!!!!

Heel veel succes toegewenst!!!

Geplaatst door alberto74 op 02/02/2013 - 17:00

Lid sinds 26 dec 2012

Bedankt Linda.

Ben nu ca. 5 weken gestopt en de laatste 2 weken heb ik helemaal geen trek in sigaretten meer gehad.

Jij ook nog steeds gestopt? Super! smiley

Reactie toevoegen