Gestopt (serieuze poging) op 18-04-2015.

Geplaatst door luckyday365 op 23/04/2015 - 21:16

Lid sinds 23 apr 2015

Hoi, Allemaal.

Hoop dat ik een steentje kan meedragen met dit stukje te schrijven en anderen kan motiveren om te stoppen met roken.

Heb voor mijn verjaardag van mijn neefje een anti-rook pakket gekregen. Het bevatte zuigtablette (2 mg) van Nicotinell, de 3 stappen van de welbekende NiQuitin. En het boek van Jan Geurtz. Met de titel "DE OPLUCHTING". Ik vond het zo'n origineel kado dat ik hem beloofde zeker te zullen stoppen. Maar hem ook gezegd dat ik niet a la minute te kunnen stoppen. 2 weken de tijd genomen om me voor te bereiden op de 3x stoppen in 37 jaar tijd.

Het boek(je) leest makkelijk weg en je mag zelf blijven roken tijdens het lezen. Hierna geen sigaret meer aangeraakt.Dit was afgelopen weekend. Diezelfde avond ook begonnen met plakken van de zwaarste pleister. Slaap eningszins wat minder. Heb geen nare dromen. Droom zelfs heel prettig. Dinsdagochtend kreeg ik echter ernstig borstklachten. Pijn midden op de borst deed mij belandden op de 1e hulp en zelfs in de ambulance. Vol met stickers mocht ik enkele uren later weer het ziekenhuis verlaten. Niks ernstig gelukkig. De aanhechting van mijn borstspieren waren overbelast door enkele dagen zwaar werk te verrichtten.

Thuis gekomen heb ik alle pleister verwijderd inclusief nicotine pleister. Had even genoeg van pleister. Ook van wege het feit dat ik geschrokken was, de volgende ochtend, vergeten de pleister te plakken. Met gevolg gelijk behoefte om te roken. Wat ik dus ook deed. Die ochtend nog wel 3 shaggies gerookt. 's middags weer pleister geplakt. Wil gewoon stoppen. En tot nu toe gaat het lekker. Geen meer aangeraakt en de behoefte is weer weg.

Het boekje is echter een aanrader en de pleister voor mij dus ook. Wens iedereen succes om van deze verslaving af te komen.

Succes en groetjes, Wil.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 24/04/2015 - 05:55

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Wil, 

Goed dat je stopt en heel lief van jou neefje om zo'n leuk pakket kado te doen, je moet er wel wat mee gaan doen dan!

Heel veel succes!

afbeelding van Roos39

Geplaatst door Roos39 op 24/04/2015 - 09:04

Lid sinds 03 feb 2012

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Dag Wil,

Ik wens je heel veel succes bij het stoppen met roken, ik heb ook het boek de opluchting van Jan Geurtz gelezen, heel goed boek, een echte aanrader voor iedereen!! Daarnaast gebruik ik Champix wat mij goed bevalt!

Mooi weekend gewenst,

Groetjes,

Roosyes

Geplaatst door Megan op 24/04/2015 - 22:51

Lid sinds 25 sep 2011

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hey welkom luckeyday , de beginnende stoppers zitten allen in hetzelfde schuitje he, maar er zijn er al zoveel voor ons die er in slaagden, dus ons moet dat ook lukken.

ikzelf ben ook gaan minderen met zuigtabletjes , maar sinds vorige week helemaal nicotine vrij.geen zuigtabletten en geen peuken , dat is natuurlijk ook nog niet zo lang, maar we kunnen hier wel elkaar steunen he.  elke dag is er ene en voor we het weten zijn we een maand rookvrij .ik wens je alvast een rookvrij weekend. groet meg

Geplaatst door luckyday365 op 25/04/2015 - 07:26

Lid sinds 23 apr 2015

Hoi, Megan.

Inderdaad elke dag is er eentje zonder sigaret. Gebruik zelf ook een app. En ook deze werkt bij zeer positief. Hij houdt alles bij. Misschien is er wel een facebook groep waarin we elkaar kunnen ondertussen en anders via deze weg. Jij ook gefeliciteerd dat je al (zo begrijp ik) al een week vrij bent van die (vieze) sigaret.

Groeten,

Wil.

Geplaatst door Megan op 27/04/2015 - 11:40

Lid sinds 25 sep 2011

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey will, ben je er nog ? een app heb ik niet,

en facebooken doe ik ook niet veel hoor. Kom af en toe een piepen bij de april stoppers. ..

Ik  ben nog steeds op goede weg, heb het wel moeilijk. Ik hoop van  jou te horen dat het ook nog de goede kant uitgaat. 

groetjes

Meg

Geplaatst door luckyday365 op 29/04/2015 - 20:29

Lid sinds 23 apr 2015

Ja, Meg. Ik ben er nog.

Heb niet het loodje gelegd. Heb gisteren wel een zware dag gehad. Achteraf logisch. Was de plakker losgelaten en het lichaam maar vragen om nicotine. Gelukkig niet naar geluisterd. Al was het moeilijk.

April stoppers. Waar kan ik die vinden? Meg.

Gelukkig ga je ook nog goed. Volhouden, hoor. Met zijn allen doen we het gewoon.

Groeten,

Wil.

Reactie toevoegen