Gewicht

Geplaatst door Stamhoffie77 op 06/11/2016 - 11:52

Lid sinds 06 nov 2016

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo allemaal. Heb me hier net aangemeld. Weet nog niet hoe alles werkt dus als ik verkeerd zit met mijn vraag, excuus! Zoals velen ben ik bang om aan te komen maar ben er nu toch voor gegaan. Bedoeling is meer te gaan sporten en niet meer te snoepen. Nu bijna een week gestopt en nu al 1.5 kilo erbij. Hoe is jullie ervaring? Zal het vocht zijn. En ja ik weet niet aan denken maar ik heb heel erg mijn beterschap gedaan om af te vallen en wil niet zomaar weer 5 kilo erbij hebben. Reacties zijn welkom. Groetjes natascha

Geplaatst door ytje op 07/11/2016 - 08:23

Lid sinds 01 feb 2014

3 jaar 12 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Natascha,

Moeilijk....de een komt bijna niets aan en de ander wel.

Maar blijven roken is geen optie, kies voor je gezondheid door te stoppen. 

Wees lief voor jezelf en niet te streng.

Geplaatst door Beau op 07/11/2016 - 15:47

Lid sinds 14 dec 2014

1 week 17 uren geleden gestopt met Cold Turkey.

J aook ik ben daar bang voor net 8 kilo afgevallen wil er nog 6. Dus ik ga mijn best doen om naast het niet roken gezond te blijven eten. Heb net kleine appeltjes en manderijnen gekocht hoop dat helpt. Maar wat Ytje zegt roken is ook geen optie, ik kreeg het toch aardig benauwd van die stinkstokken

Geplaatst door Stamhoffie77 op 07/11/2016 - 20:03

Lid sinds 06 nov 2016

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Beau ik ben heel benieuwd hoe het bij jou gaat de eerste week. Ik nu bijna 1 week gestopt en het gaat goed. Alleen bijna 2 kilo erbij. Ik heb de afgelopen 2 jaar zo mijn best gedaan om af te vallen. Als ik aan blijf komen ga ik toch echt weer roken. Morgen maar naar de sportschool..

Geplaatst door Gozertje op 07/11/2016 - 22:02

Lid sinds 02 nov 2016

10 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Natascha

Ik ben natuurlijk geen vrouw maar weet wel dat gewicht bij vrouwen heel gevoelig ligt. Ik weet niet wat je weegt, maar als jij het bent op de afbeelding lijk je me een hele slanke dame.

Hoewel ik kan snappen dat je dat graag wilt behouden, kan ik toch moeilijk snappen dat je het roken verkiest boven een aantal luttele kilo's erbij. Het kan zo zijn dat het tussen de 2 en 5 kilo blijft en die heb je er straks zo weer af.

Die kilo's is meestal tijdelijk en bovendien kun je daar mee aan het werk als je geheel rookvrij bent _ je kunt dan een dieet volgen maar ben je vervolgens wel mooi van het roken af. Stoppen met roken veranderd de stofwisseling en is van tijdelijke aard en verder moet je het gestopt zijn met roken niet compenseren met allerlei zoete lekkernijen of het eten van chips en snacks.

Wat heb je aan een mooie lijn en een prachtig figuur terwijl je met door roken je hele lichaam verpest, zowel van binnen als van buiten _ Roken tast je hele lichaam aan in elke vezel

  1. Het verouderd je huid
  2. Je krijgt eerder rimpels
  3. Je tanden verkleuren
  4. Bruine vlekken op je vingers
  5. Slechte conditie
  6. Na langdurig roken rochelen als een ouwe kerel
  7. Longziekten
  8. En zo is de lijst nog aan te vullen!

Is dat het allemaal waard om nu niet aan te willen komen??

Verder denk ik dat je vanuit diëten wel weet wat je moet doen en laten om op gewicht te blijven!!

Ik hoop voor jou echt dat je verstandig genoeg bent om te beseffen dat roken vele malen meer schade berokkent dan die tijdelijke kilo's.

Succes!!!

Geplaatst door merrie op 08/11/2016 - 09:56

Lid sinds 04 nov 2016

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Natascha,

Ik zit hier met hetzelfde. Ben nu ruim een week gestopt en ook bijna 2 kilo aangekomen. Dus mezelf wel ff streng toegesproken vanochtend op de weegschaal dat ik water moet gaan drinken. Verder ben ik geen snoeperd, heb het ook niet in huis dus dit aankomen zal te maken hebben met de verandering in stofwisseling wat Gozertje ook al zegt.

Ik vind het voor mijzelf geen reden om weer te beginnen met roken, dat is vele malen slechter en funester voor je lichaam dan nu een paar kilo aankomen die er echt wel weer af gaan wanneer je gezond blijft eten en vooral niet meer gaat eten.

Zet hem op en maak de verstandige keuze, zeker op langere termijn en laat die sigaretten links liggen!

Groetjes merrie.

 

Geplaatst door Beau op 08/11/2016 - 15:41

Lid sinds 14 dec 2014

1 week 17 uren geleden gestopt met Cold Turkey.

ik hou je op de hoogte. Succes op de sportschool. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe niet de behoefte heb om te gaan snoepen. Hoop dat het zo blijft.

Geplaatst door Beau op 08/11/2016 - 15:45

Lid sinds 14 dec 2014

1 week 17 uren geleden gestopt met Cold Turkey.

Je hebt helemaal gelijk maar het is en blijft een lastig issue dat hele eten en gewicht etc. Ik doe trouwens niet aan dieten, ik eet gezond en honger mezelf absoluut niet uit kijk er wel naar naar wat ik in mn mond stop. Ik ben nu 9 kilo kwijt en wil er nog 6 af. Ik zal al blij zijn als mn gewicht stil blijft staan nu. Weet je we gaan dr voor.

Geplaatst door alida op 10/11/2016 - 14:39

Lid sinds 08 nov 2016

1 jaar 2 maanden geleden gestopt

Ben hier ook zo bang voor. Ben eerder een jaar gestopt en toen zeker 8 kilo aangekomen. Toen ik weer rookte is daar 4 kilo weer af gegaan.

Dit heeft me lang  weerhouden om weer te stoppen, want vond het aankomen echt erg.

Geplaatst door ytje op 11/11/2016 - 09:03

Lid sinds 01 feb 2014

3 jaar 12 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Precies, het hield mij ook tegen om te stoppen, was 8 maanden gestopt en heel wat aangekomen, weer gaan roken, het duurde 10 jaar en copd voor ik het weer aandurfde!

Vergeet de kilo's en denk aan je gezondheid, had ik toen maar gestopt gebleven, dan was ik er een stuk beter vanaf gekomen, maar dat is achteraf gepraat.

Geplaatst door Wimmie op 14/11/2016 - 16:31

Lid sinds 07 nov 2016

1 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zoals gozertje als zegt is het voor mannen waarschijnljk anders. Ik heb een hele simpele methode gevonden om mijn gewicht geen belemmering of probleem te laten zijn. Gewoon niet wegen :-)

Want dat gewicht, zolang het niet heel veel te zwaar wordt, is ook voornamelijk cosmetisch, voor de omgeving esen de oren. Het roken is een veel meer directe en acute bedreiging van onze gezondheid.

Ik wens jullie wel succes in jullie ' dubbele'  strijd!

Geplaatst door aad op 09/01/2017 - 11:56

Lid sinds 05 jan 2017

1 jaar 2 weken geleden gestopt met Nicotinell.

Zo beleeft iedereen dit weer anders, voor mij is stoppen met roken o.a. ook een ideale manier om aan te komen qua gewicht. Door mijn copd, daardoor steeds minder beweging en minder eten ben ik de laatste 3 jaar iets van 20 kg afgevallen, van 78 naar bijna 58kg.  Ook behoorlijk slappe spieren want ja, de energie voor hart en longen moet toch ergens vandaan blijven komen.  Nu gebruik ik al een tijdje extra drankvoeding maar door het sinds heel kort gestopt met roken te zijn eet en snoep ik vaak. Ik voel gewoon dat het wat gewicht betreft nu hard gaat, de goede kant uit.  Waar mijn extra kilo s nu precies gaan zitten maak ik me nog even niet druk om, eerst maar weer eens aan de 70 kgs komen en dan ga ik eens kijken of ik de aangekomen hoeveelheid kan verplaatsen door training. Maar goed, ik wens ook iedereen sukses die af willen  of moeten vallen qua gewicht. gr aad

Geplaatst door fftypen (niet gecontroleerd) op 22/04/2017 - 17:34

Lid sinds

"Gezond is het nieuwe slank"

Kort na het stoppen kun je ook nog vocht vasthouden, komt door de afvoer van gifstoffen geloof ik, in elk geval was dat bij mij tijdelijk.
Er zitten wel vrij veel extra kilo's aan nu, maar de behoefte om iets in mn mond te stoppen lijkt minder te worden.

Reactie toevoegen