Gewoon Stoppen 1

afbeelding van Victoria1015

Geplaatst door Victoria1015 op 01/11/2015 - 22:48

Lid sinds 01 nov 2015

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Tja, daar is dan ineens de situatie, dat ik blijkbaar gestopt ben met roken. Geen laatste sigaretje  waar ik van heb kunnen genieten, maar een heftige griep die mij voor de eerste dagen ontwenningsverschijnselen heeft behoed. Normaal rook ik gewoon door als ik ziek ben. Nadat de koorts was gezakt en er geen nicotine behoefte optrad, was de keuze snel gemaakt.   Omdat ik mij al een poosje mentaal aan het voorbereiden was op het stoppen met roken, was hier ineens de ideale situatie om op de "stopknop" te drukken.

Met het weg zijn van de nicotine behoefte dacht ik de ergste strijd te hebben gestreden. Overal op internet lees je over de positive  gevoelens van trots, betere ademhaling, meer ruiken, energie, enz. Niets daarvan heb ik tot nu toe ervaren. Schreeuw het ook  niet van de daken en deel het ook maar met een klein groepje en dat kost al heel veel moeite. Hun positive "schouderklopjes" komen me de strot uit. Rot op.

O jee, dit klinkt niet als dat het de goede kant op gaat.  Boos op mijn verstandige "ik", die ervoor kiest te stoppen. Boos op mijn gevoels "ik", die stoppen onzin vind en een sigaret wil en wel NU direct. Wat ben ik blij dat die nicotine behoefte (bijna) over is, anders had ik de run naar de winkel niet kunnen weerstaan en had er weer een heeeeeerlijk pakje sigaretten naast mij op de bank gelegen.

Terwijl ik dit schrijf, laten mijn wijs en middelvinger aan mijn linkerhand zich bedotten door  een met watten gevuld sigaretten filterhuls en misleid  ik mijn geest door er af en toe een zogenaamd trekje aan te nemen.

Bijna weer een rookloze dag voorbij en mag ik zo lekker gaan slapen. Morgen gezond weer op en een nieuwe strijdbare dag voor de boeg. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

 

 

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2014 op 01/11/2015 - 23:17

Lid sinds 03 feb 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Moet erg gniffelen om jouw verhaal. Nee, de eerste maand is gewoon KA! Je denkt aan niets anders, en die mooie huid duurt ook wel even. Maar ................................... meer lucht had ik al na 1 week.! En ook beter ruiken. Ja. Leuk. Maar je krijgt te maken met dat echtpaar: Nico en Tine. Zij gaan jou pesten, aan de deur kloppen, en zeggen dat ééntje best wel kan.

Nee dus.

Sluit je aan bij de maandclub November  2015. 

 

 

afbeelding van Victoria1015

Geplaatst door Victoria1015 op 01/11/2015 - 23:51

Lid sinds 01 nov 2015

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste Annemarie,

 

Dank je wel, heb me aangesloten bij de novenber club.

Ben dol op varkentjes die gewassen willen worden.  Stoppen met roken maakt verward, weet niet of ik met die varkentjes mijzelf of een zekere Nico en Tine  bedoel. 

Humor is ieder geval belangrijk en die hou ik er lekker is.

 

Victoria

afbeelding van Victoria1015

Geplaatst door Victoria1015 op 02/11/2015 - 12:04

Lid sinds 01 nov 2015

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag 5 van de strijd tegen roken.

Lichamelijke ongemakken door het stoppen lijken aan mij voorbij te gaan. Snotterende neus als nasleep van mijn reddende griep. Maar waar is mijn eeuwige hoestje aan het eind van een ziekte periode. Laat die mij nu in de steek.

Mijn hele ritueel en verwachtingspatroon is ineens onder me vandaan geslagen. En ik heb er "niets" voor hoeven doen. Mijn nieuwe vriendje, de met watten gevulde sigaretten filterhuls kijkt mij meewarrig aan vanaf de bank, terwijl ik knabbel op een stuk komkommer. Heb je me nu al niet meer nodig? Nee hoor schatje, kom maar gauw op je veilige bekende plekje tussen mijn wijs en middelvinger. Neem een nep trekje, een slok koffie en het beeld is weer compleet. 

Lukt het om zo mijn geest/psyche om de tuin te leiden? Ben deze methode nog nergens tegen gekomen, maar ja dat gebeurd mij wel vaker.  Voel me vaak allergies voor standaard oplossingen en vind graag het wiel opnieuw uit.

 

Wil ook niet ineens gaan sporten, altijd al een bloedhekel aan gehad.

Wil niet ineens mijn dagindeling/besteding gaan veranderen, ben dik tevreden met hoe ik leef. ( Zelfs het roken heeft me nooit/zelden gestoord.)

Wil geen boeken/verslagen lezen met tips en succesverhalen.  Stappenplannen en sublementen sluiten totaal niet aan.

Wil geen support groep van familie en vrienden, die schouderklopjes uitdelen en zogenaamd tot steun zijn.

 

Hierdoor lijkt of ik mij volledig isoleer van alles en iedereen. Aan de ene kant moet je deze strijd ook werkelijk tot op het bod in je eentje doen. Waarom kan ik de positive stimulans zo moeilijk accepteren? Bang om straks aan iedereen te moeten toegeven dat ik gefaald heb en weer aan het roken ben. Gefaald omdat ik een poging doe te stoppen, maar het diep van binnen helemaal niet wil en de belangrijkste reden het geld is. Of is mijn kleinzoon van 17 maanden en een tweede kleinkind opkomst toch de drijfveer die me de kracht geeft om definitief te stoppen. Geeft het gevoel het echt helemaal in mijn eentje te doen, me juist de beloning die ik nodig heb   Normaal ben ik geen schrijver, maar nu lijkt het mijn enige oplossing / steun te zijn die me echt kan helpen.

Maak ik het mezelf te moeilijk, te makkelijk of belaser ik de boel waar ik bij sta. De middag van dag 5 zal het leren.

 

Victoria

 

 

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2014 op 02/11/2015 - 16:12

Lid sinds 03 feb 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Het is inderdaad verdomde moeilijk.

Vooral de eerste 3 weken.

Geplaatst door Skye op 02/11/2015 - 23:05

Lid sinds 02 nov 2015

1 dag 2 of 15 iedere dag is een stukje dichter bij de overwinning, ik weet zeker dat ik niet in de fout ga, hoef maar naar het armbandje van mijn "kind" ( 25) te kijken, ga mijzelf en haar zeker niet teleurstellen.

Zelf wordt ik daardoor enorm gesterkt, dacht echt 1 week top, nog een week toptop voel me van tijd tot tijd niet zo fijn, maar zet door, jullie ook hoor!!

afbeelding van Victoria1015

Geplaatst door Victoria1015 op 03/11/2015 - 11:59

Lid sinds 01 nov 2015

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wanneer ik mijn ogen open is de dag allang begonnen. De zon schijnt zelfs door de gordijnen vel naar binnen.

Wat, wie ,waar, lag ik in coma of zo? Ik heb werkelijk een gat in de dag geslapen. 

Blijven liggen is geen optie, want het opruim hoestje dient zich eindelijk aan.

Lucht lekker op en zet me meteen klaarwakker naast mijn bed.

Thee, stukje fruit, krantje en de dag kan beginnen. Wat kan ziek zijn soms toch gezellig zijn.

Herstel symtonen van de griep en ontwenningsverschijnselen lopen door elkaar, snotter, snipper, snater.

Maakt me echt geen bal uit wat het is. Mijn vriendje de nep sigaret ligt steeds langer eenzaam naast me op de bank en weet het zeker, hij helpt me er wel doorheen. Als dit "de" truc is om van het roken af te komen, moet ik er toch serieus over na gaan denken om hem groots in de markt te gaan zetten.  Iedereen heeft het over de nodige radicale veranderingen in je doen en laten welke nodig zijn om van je psychische verslaving af te komen. Andere dagindeling, actief sporten, waterdrinken, nieuw eetpatroon, enz.

Hallo, stoppen met roken betekend niet dat je ineens wereldverbeteraar wil worden.

Waar gat het nu werkelijk om. Nicotine behoefte is voorbij, dus blijft de handeling over. Blijkbaar is deze behoefte met een sigarettenhuls gevuld met watten te bedotten. Maar ook de reden dat je vroeger bent gaan roken, weer zo'n heerlijk standaard psycho vraagje schijnt van invloed te zijn. Omdat mijn moeder zei, dat ik niet moest gaan roken? Vanuit de houding"jij luisterd niet naar mij, dan luister ik niet naar jou" was mijn run naar de sigarettenboer snel gemaakt.

Gut gut, wat kan ik het mezelf toch moeilijk maken. Gezeik over de invloed van vroeger. Blijven hangen in "dat is mij vroeger aangedaan" Kom naar het heden!! Kom naar het NU!! Naar het verleden wijzen maakt je een slachtoffer en wil je iets bereiken in het leven is dat het eerste wat je los moet leren laten. Jij maakt nu de keuzes, jij geeft jezelf complimenten, Jij bent trots op jezelf, jij vind jezelf leuk, lief, knap.

Opruimen die hap en voor jezelf kiezen en dus............................ volhouden dat stoppen.!!

 

Fijne dag allemaal.

 

 

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2014 op 03/11/2015 - 16:34

Lid sinds 03 feb 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

In het begin was ik ook zo moe als een hond en niet door verkoudheid. Mijn lichaam was de nicotine aan het opruimen! Jemig! Wat heb ik geslapen!

Geplaatst door Anne M op 20/11/2015 - 12:40

Lid sinds 19 nov 2015

Ben de forum nog een beetje aan het uitvogelen......

Weet nog niet waar ik wat moet plaatsen...

Weet alleen dat ik na 1 dag niet roken, bijna 24 uur........... het liefst in de auto wil springen,

naar de winkel, een pakje drum halen en dan 1 shaggie roken.......

Maar ik wil niet roken, ik wil niet meer verslaafd brrrrrr

Reactie toevoegen