Goeie dag samen,

Geplaatst door sjoerelke op 22/07/2017 - 10:37

Lid sinds 22 jul 2017

3 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo iedereen,

 

Ik denk dat ik met dezelfde bedoeling naar hier ben gekomen zoals praktisch iedereen op dit forum. Mijn naam is Karel, ik ben 59 jaar oud en rook al sinds mijn 14de. Qua verbuik aan sigaretten en geld kan dat tellen. Ik wil niet aan die getallen denken....

Op dit moment stop ik "cold turkey". Niet dat ik veel keus had. Het volledige verhaal lees je binnenkort wel in de betreffende rubriek.

Ik rook niet meer sinds 1 juli 2017. Zo heel lang is dat nu ook nog niet, er is "drang" en "goesting", maar beheersbaar al heeft dat met een aantal feiten te maken.

Ik hoop hier steun te vinden en ook steun te geven aan diegenen die het nodig hebben.

 

Veel sterkte aan iedereen!!!

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 22/07/2017 - 21:39

Lid sinds 29 feb 2008

17 jaar 5 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop karel en al 3 weken gestopt;
klasse en heel veel succes

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 26/07/2017 - 12:30

Lid sinds 02 mei 2015

Rustig en met beleid opstaan uit bed of stoel is sowieso slim, zeker nu we een dagje ouder worden laugh

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 26/07/2017 - 22:03

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Sjoerelke, ik las ook ergens dat je gaat revalideren toch? Als het goed is zullen de therapeuten je daar meer vertrouwen geven in je lijf, dus ook je rug. Ikzelf heb i.e.g. best goede ervaingen met zo'n "multidisciplinaire revalidatie", en een vriend van mij ook. Mijn fysieke toestand lijkt niet zo veel op die van jou, maar die vriend heeft (bijna) dezelfde klachten als jij zo te horen: hij had 3 jaar hernia-aanvallen en is al n jaar of 10 hartpatiënt, met pacemaker en veel pillen.. Hij kreeg o.a. psychologische trauma-behandeling (met EMDR) vanwege zijn infarct. Het resultaat was dat zijn hernia verdween. Hij durft weer normaal te bewegen en is fysiek weer heel actief gelukkig. Wel is ie weer gaan roken crying Doe dat dus niet na, want dat zou zo jammer zijn......!

Hou vol!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 26/07/2017 - 22:05

Lid sinds 02 mei 2015

Oh en ik zie nu dat P1057 ook schreef: jij ook veel sterkte met je rug, en volhouden smileyyes

Geplaatst door sjoerelke op 27/07/2017 - 12:37

Lid sinds 22 jul 2017

3 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag Rapunzelken !  Na elke operatie kreeg ik "rugschool". Ofwel volgt je dit in het revalidatieprogramma van de kliniek ofwel betaal je je blauw bij een "gespecialiseerde therapeut". Feit is dat je dingen leert waar je achterover van valt in sommige gevallen, want het is onvoorstelbaar hoeveel ton kracht er op een rug wordt uitgeoefend als je het vekeerd aanpakt.

Ik hoop dat ik in de voortzetting van mijn verdere leven niet te veel consequenties zal moeten combineren. In alle geval, roken zal niet meer gebeuren. Op dit moment moet ik er zelfs geen moeite voor doen om niet te roken omdat ik een geweldige schrik heb gepakt van dat infarct....

Dank U en sterkte...

Geplaatst door nik op 30/07/2017 - 19:04

Lid sinds 18 jan 2017

3 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hoi hoi allemaal, wat een verhalen hier joh! Hoe dan ook, allemaal sterkte met hetgeen wat moet/gaat komen en zeker met stoppen...wellicht "komt er straks dan iets minder?

 

Sjoerelke, P1957 succes, heb nu al giga respect voor jullie! hou vol, schreeuw hier en meld je zodra je dat nodig hebt, positief of negatief, maakt niet uit. 

 

 

 

 

 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 08/08/2017 - 23:13

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Karel,

Welkom terugsmiley en beterschap met alle naweeën!! Gelukkig rook je niet meer: dat scheelt HEELVEEL met de genezing ....!!

PS: vraag me wel af: aan wie moet je vrouw die pakjes gaan verkopen?? Kunnen ze niet beter in de vuilnisbak...?(!!!!!)

Geplaatst door sjoerelke op 09/08/2017 - 09:25

Lid sinds 22 jul 2017

3 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag Rapunzelken, alles goed?  Doet me plezier je nog eens te horen (lezen). 

Je hebt gelijk: niet meer roken scheelt een slok op een borrel. Mijn hoofd is 's morgens veel "klaarder" als ik opsta. Vroeger wer ik altijd wakker met een "moe" gevoel, maar ik denk toch dat ook dat nakende hartinfarct er iets mee te maken had.

Mijn probleem is nu een beetje: mijn dag gevuld krijgen. Ik mag nog niet met de auto rijden en de revalidatie begint pas op 22 augustus e.k., dus ik heb zeeën van tijd en ruimte die ik niet gevuld krijg. En ook: het financiële plaatje speelt een rol. Als je buiten komt, kost het geld. Wat doe jij om je dagen te vullen?

Wat betreft die sigaretten: als je op de tweedehandssites kijkt op internet, dan staan daar veel grote en kleine loten sigaretten op van mensen die gestopt zijn (of willen stoppen) met roken. Je doet iets van de prijs af voor de moeite van het komen halen en dat zal wel lukken denk ik, niet? Ze waren zo al duur genoeg, ik ga ze erker niet in de builbak smijten....

Groetjes,

Karel

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 09/08/2017 - 14:10

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Sjoerelken,

Vanwege alle verwoesting die de rookverslaving aanricht ben ik zo anti-roken geworden dat ik die sigaretten wel in de vuilnisbak zou gooien.. Heb ik ook diverse keren gedaan trouwens, als ik weer stopte. Uiteindelijk is ook mijn Mascotte 'filter-sigaretten-apparaat' en een doos papierhulzen in de vuilniszak verdwenen.... (Aanvankelijk had ik het apparaat meegegeven aan een rokende vriendin die bij een kringloopwinkel werkt, zodat zij hem kon verkopen voor het goede doel, maar later bleek ze hem te hebben bewaard, omdat ze verwachtte dat ik wel weer zou gaan roken.. En zo gebeurde toen dus cryingdevil Wat was ik boos op mezelf, dus heb ik het ding bij een nieuwe stoppoging alsnog weggemikt!)

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 09/08/2017 - 14:11

Lid sinds 02 mei 2015

PS Sjoerelken: het hoeft toch niet altijd geld te kosten om de deur uit te gaan? Wandelen, fietsen..? Zoek een hobby: fotograferen (met je mobiel), vogels spotten, mooie vrouwen kijken laugh

(Ikzelf heb juist een probleem om alles wat ik wil of moet doen, gedaan te krijgen, vooral vanwege mijn beperkingen, waardoor ik zo slecht loop. En ik heb altijd al teveel dingen tegelijk willen doen, dus het is wel goed dat ik nu echt keuzes moet leren maken...)

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 12/08/2017 - 00:32

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Sjoerelken en P1957, waar zijn jullie gebleven, gaat t hopelijk wel goed?

Geplaatst door nik op 14/08/2017 - 13:35

Lid sinds 18 jan 2017

3 jaar 8 maanden geleden gestopt

Sjoerelke, sorry dat ik me zo laat meld, om je sterkte, beste, etc te wensen, Maar was op vakantie en het is momenteel toch best wel moeilijk om op de site te komen (Pepim????)  Ik ben in ieder geval hartstikke  ( wink) blij te lezen dat je zo giga wilde plannen hebt hahaha, maar je doet tenminste super je best om in actie te komen, welke dan ook,  is ook niet belangrijk, HOHO  niet al te gek gaan doen he?! Mijn man heeft ook 2 stents gehad en zelfde probleem als jij. Heeft tijdje geduurd, echter vervelende pijn had hij niet aan zijn pols, wel inderdaad die druk voelend van de zwelling. Maar de specialist kan wel degelijk er nog naar kijken, toch? Mijn man is ook geadviseerd tijdelijk vitamine C te gebruiken,(ook ivm bloedingen door gebruik bloedverdunners) en momenteel gebruik ik ook vitamine C ivm ingreep aan gezicht (DE wallen boven de ogen weg laten snijden....nou vooralsnog niet echt knapper van geworden, maar zal wel op knappen...hoop ik hahahaha)  en geloof me het helpt werkelijk tegen zwellingen en kneuzingen tegen houden. Of het voor jou al ietsie te laat is, weet ik niet, maar vitamine C ga je echt niet van hallucineren  laugh dus kan je gerust nemen.

Voor de rest gaat het met het groepje wel goed geloof ik he? Heb al zoveel maand-forum leden meegemaakt en hop even vrolijk van de ene maand naar de andere, vind het echt een fijn hulpje  voor het stoppen met roken.

Soms nog wel  moeilijk, ben bang dat ik er net zo een wordt, die het er dus wel 20 jaar moeilijker mee heeft, in vergelijk met die mazzelaartjes die stoppen en dan ook na een normale gemiddelde tijd er kennelijk totaal geen moeite meer mee hebben. Nou, hier zit er een die dus niet zo'n mazzeltje heeft, kan best nog wel eens verlangen naar die vieze, smerige, nare, gezondheids aantastende duvels. DOE het nog steeds NIET!  Want heb er knap veel last van gehad en ga dit niet nog eens meemaken. Maar mag echt niet klagen hoor, tenslotte lukt het goed  en heb niet echt veel klachten dus toch een .........MAZZELAAR  yes!!!!

Stoppers, sterkte en tot gauw weer. Hoop echt dat er iets aan de site wordt gedaan, want is erg traag of niet te bereiken en dan haak je toch eerder of gelijk af, en het is juist zo'n fijne ondersteuning om even je hier te melden of reactie's te lezen.

Fijne dag en geniet van het weer. (en natuurlijk van je frisruikende kleren, haar, blozende gezicht en zwaardere portemonnee , lekker smakende bammetjes, enzovoort enzovoort )

Geplaatst door sjoerelke op 15/08/2017 - 10:02

Lid sinds 22 jul 2017

3 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Nik,

Hoe leuk, steun uit een onverwachte en onbekende hoek. Het doet me veel plezier. Bedankt voor de informatie mbt vitamine C om zwellingen en bloeduitstortingen tegen te gaan. Dat was me onbekend. Evenwel, met de inname van vitamine C door fruit te eten ben ik wat voorzichtig. De prof en de dokter hebben me gewaarschuwd om bijvoorbeeld geen pompelmoes te eten (of het sap te drinken) wegens een niet-coöperante werking met de bloedverdunnende medicamenten die ik moet nemen. En pompelmoes is een bekende vitamine C verspreider. Of bedoel je vitamine C in pilletjesvorm à la Dokter Vogel?

Vraagje: is het lang geleden dat je man die stents heeft gekregen en hoe voelt hij zich nu?  Ik heb soms het gevoel dat ik met die dingen in mijn lijf op "extra time" leef...

Dat brengt mij naadloos naar het topic "mazzelaar" bij het rookstoppen. Feit is dat ik inderdaad zeer weinig tot absoluut geen aandrang of zin heb om opnieuw te beginnen roken. Ik zeg dit niet om te "stoefen" of om me beter en karaktervoller voor te doen dan ik ben, absoluut niet. Ik zit altijd maar met mijn hartinfarct in het achterhoofd en het beeld van die operatiezaal en, geleef me, dat schrikt af. Op sommige momenten, als je ook maar iets voelt roeren in de hartstreek, bibber je je door de rest van de dag. Het is afschrikwekkend, alhoewel ik weet dat een menselijk lichaam zeer resistent is. Dus, sigaretje? Neen bedankt...  Been there, done that.... Als je dus, zoals ik in mijn geval, verplicht "cold turkey" moet stoppen met alle "close calls" er op en er aan, zal je het op termijn gemakkelijker hebben om niet-roker te blijven dan indien je pakweg gaan stoppen nar 30 jaar roken om je omgeving een plezier te toen...

Ik smijt het maar in de groep...

Groetjes, Karel

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 16/08/2017 - 00:45

Lid sinds 02 mei 2015

Wat een goed idee Sjoerelke: Petanque smiley, lijkt me erg rustgevend en 'knus' in de goede zin van t woord. En Nik en P gelukkig ook van de partij! Ik heb wat erg zware dagen gehad, vol liefdesverdriet en artsenbezoeken. En ook ik ben bang dat ik levenslang nog zo nu en dan zal verlangen naar het rookgebeuren, en de beneveling van de drank erbij, maar het leven is ook dagelijks de moeite waard!

Geplaatst door nik op 16/08/2017 - 15:42

Lid sinds 18 jan 2017

3 jaar 8 maanden geleden gestopt

Och beste Rapunzelke, moeilijk houden we het toch voorlopig. Vandaag ook geen toffe dag, maar crackertje hier , crackertje daar (die om te eten dan he, hihihi) kauwgommeke in de bakkes, droppie in het snakkende kakeltje en huppetee weer een dag. En straks na het werk neem ik toch mijn wijntje hoe dan ook, vind ik nu eenmaal al jaar en dag een fijne ontspanning en afsluiting van werkdag. Klaar, ga me niet helemaal heilig gedragen, hoor, Gelooft geen hond dus waarom zou ik dan proberen? Het blijft trouwens wel bij 2 glaasjes tijdens het koken, dus dramatisch zeker niet, maar elke dag ....maakt het ook een verslaving. Maar die laat ik nog voorlopig welig tieren.

Dus straks eerst met m'n trouwe viervoeter, net een blij ei! , daarna wijntje met m'n andere trouwe ....tweevoeter , koken en dan op naar nachtrust en morgen weer nieuwe dag, nieuwe kansen en zelfde spel (dat wel weer dan wink)

Dag Kanjers! Hou vol!

Reactie toevoegen