Hallo

Geplaatst door CCV1120 op 13/04/2013 - 17:07

Lid sinds 13 apr 2013

Hey allemaal.

Ik ben begonnen met roken zo'n 5 jaar terug. Ik nam toen één sigaret uit nieuwsgierigheid. Ik ademde de rook niet eens in. Ik nam het in de mond en liet de rook gelijk weer uit mijn mond gaan en gooide het pakje en de aansteker gelijk na de eerste sigaret weg omdat ik het maar helemaal niks vond. Ik dacht toen ook klaar te zijn met roken omdat ik nu wist hoe het was en het maar niks vond. Echter de volgende dag vond ik mijzelf met de gedachte gang van "goh hoeveel zou het kosten om een te roken als ik bepaalde aantallen sigaretten per dag zou roken". Later dat jaar probeerde ik dus weer om de zoveel maanden één sigaret zonder in te ademen en elke keer gooide ik gelijk na de eerste sigaret weer het pakje weg.Elke keer denkend dat dit de laatste keer was en elke keer kwam ik weer terug.

Op vakantie in frankrijk zat ik weer de worstellen met de gedachte om het weer te proberen todat ik een mooie meid de tabac zaak zag in gaan ener weer uit zag komen met een pakje sigaretten en toen gelijk besloot om zelf ook weer te proberen. Deze keer nam ik er zelfs 2 voordat ik ze weggooide en weer een paar maanden zonder sigaretten ging.

Een paar maanden na de vakantie bleven de gedachten mij achtervolgen en had ik een pro smoking site gevonden in een zwak moment. Daar kwam ik erachter dat ik nooit op de juiste manier had gerookt en besloot ik wederom een sigaret te proberen. Ik ging naar de winkel haalde een pakje rookte op de "juiste manier" maar kreeg spijt en gooide weer gelijk het pakje en de aansteker weg.

Ik probeerde anti websites te bezoeken voor tips over het stoppen met roken maar ik bleef om de zoveel maanden bij roken terugkomen. Vorig jaar heb ik mijn langste poging om te stoppen gehad maar na 7 maanden heb ik er toch weer één gerookt in een zwak moment. Daarna lukte het me nog een keer om te 7 maanden te stoppen maar heb toen ook weer in een zwak moment er één gerookt en dat was een week geleden. Nu lijkt het echter alleen nog maar slechter te gaan omdat ik moet toegeven dat ik er vandaag alweer één heb gerookt.

Ik rook niet veel(1 a 2 per keer en dan stop ik weer voor een poos) maar het lijkt me maar niet te lukken om compleet met roken te stoppen en ik wordt er moedeloos van. Zoveel zelf dat ik nu zelfs begin te geloven dat het me nooit zal lukken om te stoppen ondanks dat ik dat wel graag wil.

Dus dat is mijn verhaal. Ik hoop dat ik op de forums steun kan vinden om te stoppen en dat het me deze keer hopelijk wel lukt.

Geplaatst door Ruut op 14/04/2013 - 09:48

Lid sinds 30 dec 2012

Hoi, Welkom hier,

Wat een bizar verhaal! Twee sigaretten/half jaar en je ervaart dat je een rook- en daarmee een stopprobleem hebt, hahahaha. Als er geen problemen zijn, dan maken we ze wel...:-)

Nee hoor, ik neem je wel serieus, maar jouw'verslaving'  staat niet in verhouding met wat anderen vaak gewend zijn.

Ik denk ook niet dat jij een rookverslaving hebt!! Wat is er met je aan de hand? Probeer je je identiteit te ontlenen aan het roken, maar valt het roken je tegen? I(meisje naar de Tabac: jij gaat ook wee roken). Ik weet niet hoe oud je bent. Als je ouder dan 20 bent, hoop ik dat je intussen andere manieren gaat vinden om je identiteit te vinden. Je identificeren met een roker die een rookprobleem heeft lijkt me geen goede identificatie. Sterker; je hebt geen rookprobleem want je vind het smerig en gooit je pakje sigaretten weg. Mijn advies: steek aub geen energie in je zogenaamde stoppogingen en laat de gedachte los dat je een rookprobleem hebt, want die heb je niet. Echt niet. Kijk maar eens rond op het forum en les de verhalen van anderen.

Kortom: je stopt nu met de gedachte dat je een rookprobleem hebt.

Geplaatst door CCV1120 op 14/04/2013 - 16:42

Lid sinds 13 apr 2013

Het is wel wat meer dan maar 2 sigarettjes het is alles bij elkaar ruimschoots een pkaje geweest dat ik heb gehad.

Ik weet ook wel dat ik absoluut niet het zwaarste geval ben. Ik rook verschrikkelijk weinig maar ik blijf er wel weer steeds terugkomen. Ik ondervindt ook dat ik op willekeurig momenten echt ondervindt dat ondrbewust echt snak naar een sigaret. Dat ik bewust niet wil maar dat ik toch het gevoel heb dat elke vezel van mijn lichaam mij naar de winkels wil sturen om weer wat te halen.

Wie weet is het echter wel wat je zegt. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik een rook fetish heb gehad en dat ik sociaal gezien ook niet altijd de meest zekere persoon ben. Dus mischien zoek ik wel een identiteit in het roken. maar dan in ieder geval niet bewust. Omdat ik wel roken absoluut niks goeds vindt.

Reactie toevoegen