hallo

Geplaatst door debke op 18/02/2015 - 10:18

Lid sinds 18 feb 2015

hoi hoi
ik ben debbie 33 jaar en ben gisteren begonnen met champix!
dit omdat.......ik eind dec tehoren heb gekregen,de ziekte van buerger te hebben...
de rokersziekte noemen ze het.
chronisch ontstoken vaten....die erger ontsteken door roken,de enige remedie is dus stoppen met roken.
waarom nu dan pas?
afgelopen 7 jan ben ik geopereerd,veel te zenuwachtig en bang en vooral veel pijn na de operatie maakte het dat ik niet kon stoppen..
maar na jaren paarsige voeten te hebben ging het nu ineens erg snel achteruit met mijn voeten,dus zodra ik auto kon rijden ben ik als n dolle naar de huisarts gegaan en de keuze was snel gemaakt,ik moet stoppen,met spoed champix aangevraagt. gisteren binnen gekregen en direct huilend ingenomen....
dit moet en zal lukken,ik zal mijn voeten niet kwijt raken door die verdomde (lekkere) sigaretten!!
op dag 9 stop ik,dat is volgende week donderdag,ik hoop dat mijn voetjes,onderbenen,handen en onderarmen het nog even volhouden dus....
ik heb mezelf al heeel vaak voor me kop geslagen dat ik niet kan stoppen voor mijn eigen ledenmaten dus bespaar me die preken aub,op de stoppen emt roken poli werd me verteld dat er hartnekkigere mensen zijn dan mij....wat het niet goedpraat natuurlijk,maar zonder sigaret slaat mijn lijf op hol en kan ik alles kort en klein slaan,ik grijns tegen alles en iedereen(niet handig als je in n winkel werkt) dus nu champix en nu gaat het lukken!!

afbeelding van JS Marie

Geplaatst door JS Marie op 18/02/2015 - 10:40

Lid sinds 20 jan 2015

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom hier en hier vindt je steun. Wat is buerger als ik vragen mag?

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 18/02/2015 - 12:54

Lid sinds 09 jan 2015

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Zonder sigaretten heb ik ook een erg kort lontje. Sigaretten zijn als religie, het is een zogenaamde mind-fuck, en het werkt zeer aanstekelijk.

Ik raad je aan om het boek van allen ( iedereen leest het) Carr ( vertaling: auto=oudgrieks voor ''zelf'') (dus vertaling allen carr= iedereen zijn eigen auto, wat een inmiddels gerealiseerd ideaal is vanwege deze fantastische vertaling)

euuuh, maar goed, de kern van dat boek is dus dat jouw hersens volkomen geparasiteerd worden door dat stofje in dat tabaksplantje, dat stofje wat zo machtig is, dat het jouw doet denken dat dat stofje jouw grootste vriend is, en dan niet eens omdat die fijne vriend goede of slechte eigenschappen heeft die die vriend toekomen, nee alleen omdat jij naar die vriend verlangt is dat zo'n fijne vriend. Dus eigenlijk verlang jij naar jezelf als verlangende, denk je, maar het is die vriend die naar zichzelf als vriend verlangt en hij gebruikt jou daarvoor. Inderdaad een hele lekkere vriend, en genoeg om je over op te winden.Maar je moet dus heel erg hard tegen jezelf ingaan, want het lijkt heel echt, dat verl;angen, maar het is toch nep, niettemin, en dit is raar: dit verlangen is er. Verder als je maar lang genoeg rookt: je hersens veranderen er door, dus die verandering heb je niet zo maar uit die hersens gestampt, zo zijn die veranderingen met de interne structuur van de hersens een huwelijk aangegaan.

 

Nou sterkte er mee, en er valt vast nog wel wat verstandigers te lezen op dit forum, ik kom zelf uit het midden oosten, en daar zijn ze zoals bekend, net als de Indonesiers, een beetje achterlijk, maar goed dat is dus fijn voor de anderen, want anders konden die niet voorop lopen, en dat willen ze graag, middelmatig als ze zijn.

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 18/02/2015 - 19:51

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Debbie, 

Welkom en supergoed dat je gaat stoppen, phoe wat een verhaal zeg, nou je moet echt zeg, kom op en ga ervoor, het is het waard, sluit je aan bij de maandclub februari om steun te krijgen en te geven of voor een gezellig babbeltje!

Je bent nog zo jong meid, je benen en armen en alles heb je nodig, je moet gewoon stoppen! Geen discussie mogelijk, goed plan van Stafan om het boek van Alan Carr te gaan lezen. 

Heel veel succes!

Reactie toevoegen