Hallo!

Geplaatst door Jenn op 13/10/2016 - 10:30

Lid sinds 13 okt 2016

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal, ik zal mezelf ook even voorstellen: vrouw, 39 jaar en ik heb 20 jaar vrij stevig gerookt (op het laatst zo'n 25 per dag). Ik ben sinds 29 september gestopt, vandaag dus precies 2 weken... ware het niet dat ik gisteren de fout ben in gegaan. En daar baal ik behoorlijk van. 

Het ging best goed die 2 weken. De eerste drie dagen waren echt lastig, de rest van de eerste week pittig maar te doen en week 2 was eigenlijk wel ok en had voor het allereerst het trotse gevoel dat ik het wel ging redden! En toen op dag nummer 13, geheel onverwachts, ging het helemaal mis. Vanaf de ochtend zo'n ontzettende trek (het leek dag 1 wel!) en toen was een akkefietje op het werk de druppel en ging ik overstag. Dat voelde goed (een soort van 'f*ck iedereen' gevoel) maar na 4 stuks begon het ook te dagen dat ik er helemaal niets mee opschoot. Onderweg naar huis voelde ik de vermoeidheid alweer in mn lichaam en dacht echt: dit kan niet en wil ik niet! Dezelfde avond nog besloten om door te pakken dus inmiddels weer rookvrij. Maar... het nicotine monster knaagt alweer (wat een rotbeest is het toch!) en ben dus nu bang dat ik weer helemaal overnieuw kan beginnen...

Overigens is mijn vriend 2 maanden geleden gestopt en bij hem is de knop ook echt helemaal om. Hij was gisteren dan ook erg teleurgesteld dat ik de fout in was gegaan.

 

Groetjes, Jenn

Geplaatst door Mien op 13/10/2016 - 20:34

Lid sinds 02 sep 2016

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo Jenn,

Super dat je de draad weer oppakt. Gewoon nu even doorzetten, daarna wordt het beter. 

Als je meer wilt 'praten', kun je het beste bij een maand-forum gaan kijken (september- of oktobersoppers). Daar is het wat drukker met berichten.

afbeelding van August

Geplaatst door August1960 op 14/10/2016 - 00:23

Lid sinds 01 dec 2014

3 jaar 11 maanden geleden gestopt

Hallo Jenn

Heel herkenbaar, maar laat je niet ontmoedigen.

Dat je bij zinnen kwam en direkt door wilt pakken is super en heel sterk van je!!

Succes

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 14/10/2016 - 08:12

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hallo Jenn!

 

Ik zie ook alleen maar positieve gevolgen voor jou! Je vriend is gestopt en is er blij mee dus daar heb je een goed voorbeeld van wat een vrijheid het is om niet meer te roken dus sowieso ga je heel snel weer willen stoppen als je hervalt want wat is het een straf om te roken!

Eens je die vrijheid proeft wil je nooit meer terug , dus vier ik met jou mee dat je er vanaf bent van die rotverslaving die zoals je het heel goed zegt, letterlijk niets voor je opbrengt, alleen afneemt

Goed bezig hoor! Bravo voor jou!

 

liefs

ally

Geplaatst door Jenn op 14/10/2016 - 09:14

Lid sinds 13 okt 2016

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Fijne woorden, dank jullie wel!

Het valt gelukkig mee, ik dacht dat ik weer helemaal terug bij af was maar afgezien van weer opnieuw die rusteloosheid en hyper zijn, heb ik niet zo veel last. De meeste gewoontes had ik natuurlijk al doorbroken, dat scheelt toch een hoop.

Ally, dat mijn vriend definitief is gestopt is het beste wat je kunt hebben. Wat dat betreft is de timing voor ons beide goed geweest!

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 14/10/2016 - 12:51

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

ja nooit panikeren als je eens struikelt, je moet zeker niet opnieuw beginnen tenzij je weer een pak per dag rookt een paar dagen lang natuurlijk.

Maar als je één sigaret rookt ga je de dag erna geen ontwenningsverschijnselen hebben als je al een hele tijd gestopt was ervoor. Dat weet ik uit ervaring, het is een klik die je maakt, maar maak niet de fout een sociale roker te worden want daar zit het risico dat als je een zware roker was vroeger je het weer wordt

Heel veel succes, ben beetje jaloers op jou, mijn man rookt nog altijd en dat is soms wel lastig, omdat ze altijd binnen handbereik zijn

x

 

 

afbeelding van Cisje73

Geplaatst door Cisje73 op 17/10/2016 - 10:09

Lid sinds 10 okt 2016

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Welkom Jen

jammer van dat "misstapje"maar wat goed je pakt je weer op. ga zo door
 

 

Reactie toevoegen