Hallo

Geplaatst door Muppet909 op 15/05/2017 - 02:59

Lid sinds 15 mei 2017

Hallo allemaal.

Ik ben nieuw hier op dit forum. Eigenlijk heb ik net besloten dat ik wil gaan stoppen met roken. Ik heb nog geen idee hoe en wil me hier ook meer in gaan verdiepen.

Hiervoor heb ik nooit de motivatie/behoefte gehad om te stoppen met roken. Verslaving is alleen zooo lastig om vanaf te komen. De laatste 6 keer dat ik een soort van poging probeerde te doen, heb ik het elke keer uitgemaakt met mijn vriend. Ik ben vooral bang voor de psychische gevolgen. Sinds een paar weken zit ik na 10 jaar ellende eindelijk goed in mijn vel... En ik kan het gewoon niet meer. Momenteel wordt ik misselijk zodra ik rook. Er vanaf blijven lukt me ook nog niet.. Mijn lichaam heeft hier nou zo'n sterke afkeer voor.. Maar psychisch... PFff. Nu ik dit typ begin ik ook al lichtelijk in paniek te raken.

Het goed in mijn vel blijven zitten, dat wil ik graag vasthouden. Ik wil het niet kwijtraken. Ik heb borderline en dat maakt het allemaal veel moeilijker om te stoppen met roken. Ik ben bang voor de buien die dit teweeg kunnen brengen. Ik ben bang voor de gevolgen die het stoppen met roken kunnen hebben. Ik heb nou al de neiging om te gillen, te schreeuwen en servies kapot te smijten..

Mijn motivatie om te gaan stoppen met roken en waarom ik er misselijk van wordt.. is dat er blijkbaar dierlijke producten in zitten. Ik kan het gewoon niet. De gedachte dat ik dat binnenkrijg.. ik vindt het verschrikkelijk. Het maakt me misselijk en ik voel me rot. Toch is het ook een psychische verslaving.. En alhoewel ik me niet beter voel dóór het roken, ga ik me psychisch wel slechter voelen als ik stop met roken.

Sorry voor het warrige verhaal enz.

Tips tricks..? Waar te beginnen? (Ga soieso huisarts bellen).

Geplaatst door Muppet909 op 15/05/2017 - 03:21

Lid sinds 15 mei 2017

Pfff... Vind het nou al stressvol dat ik op de een of andere manier ga stoppen met roken. Heb de neiging om nou weer te gaan roken en ook weer niet omdat het me misselijk maakt. Hopeloos dit.

Geplaatst door Mien op 15/05/2017 - 09:45

Lid sinds 02 sep 2016

7 jaar 2 weken geleden gestopt met Tabex.

Hallo Muppet,

Als ik jou zo hoor, zou ik toch een gesprek met de huisarts hebben. Hij/zij kan wellicht advies geven over hoe je het aan gaat pakken?

In ieder geval veel sterkte! En schrijf het vooral van je af hier!

 

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 15/05/2017 - 10:27

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hey muppet, dag per dag hoor! veel lezen erover zodat je ervanaf wil

het is echt heel vies en walgelijk en zodra je stopt begint je lichaam te herstellen

de psychische gevolgen kan je vermijden door goed voorbereid te stoppen en alle voordelen die het roken voor je heeft te kelderen want roken heeft namelijk geen enkel voordeel

alleen de verslaafde gelooft dat het voordelen heeft. Zolang je het als genotsmiddel ziet zie je het als iets dat je jezelf ontzegt als je stopt en dit veroorzaakt de depressieve gevoelens en gedachten en woede

als je op voorhand enkel positieve gedachten hebt over stoppen en het roken niet langer als genotsmiddel maar als straf ziet kan je veel positiever stoppen

succes! het is de moeilijkste verslaving die er is, dus geef niet op ook al lijkt het onhaalbaar, miljoenen mensen gingen je voor en zijn gelukkige niet rokers nu!

 

Geplaatst door Muppet909 op 15/05/2017 - 16:30

Lid sinds 15 mei 2017

Opzich, het gaat verbazingwekkend goed. Zowel met mezelf als met stoppen/minderen whatever. Ik kwam hier aanvankelijk vooral om te kijken hóe ik moest gaan stoppen. Ondertussen ben ik denk ik al praktisch gestopt. Ofja zo zou ik het nou ook weer niet definitief willen noemen. Maar afgelopen nacht voor het laatst gerookt, kreeg ook weer braakneigingen (van de dierlijke ingredienten) gevolgt door paniek/huilbui. Ik wist gewoon écht niet meer wat te doen. Was zo bang dat áls ik niet meer kon roken, wat dit psychisch met me zou gaan doen (vanwege de borderline). Ik heb namelijk altijd geroepen dat niet het roken mijn dood zou worden, maar juist het stoppen met roken. Tijdens de huilbui was het nog wel prettig om te roken, alleen walgde ik dan ook weer zoo hevig van de dierlijke ingredienten... dat ook dat niet meer prettig was.

De gevolgen van het blijven roken voelen voor mij lichamelijk zelfs soort van érger dan de afkickverschijnselen. Ik kon niet slapen vanacht en de paniek vloog me aan. Op een gegeven moment hoorde ik de wekker van mn vriend gaan en vloog jankend naar boven om te knuffelen. Was een beetje raar wakker worden voor hem, maar hij steunt me wel ongelovelijk veel. Hij beseft zich dat dit nou iets is waar ik niet onder uit kan komen nou. Dit gebeurt gewoon met me.

Vanmorgen had ik gelukkig ook helemaal geen behoefte om te roken, dat was normaal wel anders. Ondertussen doe ik mijn best om maar gewoon lekker te blijven eten en mijn smaakpupillen te verdoven met lekker pittig eten (thai curry soep), of turkse pizza met sambal <3 Of ik knabbel maar een beetje op een bieslook plantje. Vaak als die vieze smaak zo in mn mond komt, dat is vaak het moment dat ik onbewust een sigaret op stak. Verbazingwekkend genoeg ben ik opzich momenteel nog wel aardig te genieten. Ik wou hier eigenlijk nog afsluiten met dat ik geen idee had of ik nou aan het minderen of stoppen ben.. Mja denk dat ik het voor mn vriend wel een beetje verplicht ben om iig ff de eerste 3 dagen door te komen. We gaan zien hoe het gaat lopen. En veel currysoep <3

Geplaatst door Muppet909 op 16/05/2017 - 00:28

Lid sinds 15 mei 2017

Sow, volgens mij heb ik momenteel (ongeveer) 24 uur niet meer gerookt. De momenten van wakker worden zijn altijd lastig bij me. Ik heb in deze 24 uur toch na dit geforum ff kunnen slapen en vanavond ook even een dutje gedaan. Allebei de keren met wakker worden ging het me eigenlijk gewoon goed af om niet te roken. Bizar hoe goed het eigenlijk met me gaat zo.. Heb wel ff wat kramp gehad vanavond maar dat is ook weer helemaal weg. Ben benieuwd hoe het morgen gaat.

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 16/05/2017 - 09:53

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

gewoon uitzitten en het gaat heel goed als ik het zo lees, geniet van de vrijheid!

liefs

 

ally

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 16/05/2017 - 20:43

Lid sinds 02 mei 2015

Je hebt een bewogen bestaan zo te lezen. Maar ook dan, of juist dan, kan stoppen met roken enorm waardevol zijn! Misschien helpt het om het stoppen nu tot het allerbelangrijkste te maken, het kan ook fijn zijn om zo'n duidelijk doel te hebben!

En - nou ja - roken is gewoon (BIJNA ALLEEN) PUUR VERGIF: we zouden het allemaal niet meer moeten doen...

(Hoe t zit met pure onbewerkte tabak - die je tegenwoordig kunt kopen - weet ik niet precies, maar ook die kun je waarschijnlijk beter laten staan.)

Succes !!!

Reactie toevoegen