hallo allemaal

Geplaatst door rabbya op 06/04/2013 - 15:44

Lid sinds 06 apr 2013

Wilde mij graag effe voorstellen, ben een vrouw van 46 en rookte al vanaf mijn achtse jaar dus al heel lang al een verstokte rookster. Probeer nu al een paar jaar te stoppen en vaal steeds puur voor de angst dat als ik op visite ben bij mensen die roken dan krijg ik het heel moeilijk of als ik bezoek krijg dan krijg ik het heel moeilijk. Dat zijn mijn faal punten.en hoop dan ook nu wel vol te houden. Hebben jullie nog tips voor mij?

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 06/04/2013 - 16:12

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Rabbya,

 

Welkom op het forum !!

Als je al weet dat rokende visite - of het op bezoek gaan bij rokers - een mogelijke valkuil voor je is,zou ik dat de komende weken maar even vermijden als dat kan !

Ik zou sowieso tegen visite zeggen dat er in jouw huis niet meer wordt gerookt, dan gaan ze maar even naar buiten of zo.

De lichamelijke verslaving is al snel weg, maar de gewoonte-verslaving duurt veel langer om de kop in te drukken.

 

Kijk niet te ver vooruit, bekijk het per dag en neem je iedere ochtend voor : Vandaag rook ik niet.

's Avonds geef je jezelf een schouderklopje als dat weer gelukt is.

 

Zoek afleiding, vooral op de geijkte rookmomenten - drink veel water (des te eerder is de troep uit je lichaam) en doorbikkelen is de boodschap - het wordt vanzelf makkelijker !!

 

Heel veel succes yes

 

afbeelding van EdwardVII

Geplaatst door EdwardVII op 07/04/2013 - 00:26

Lid sinds 06 apr 2013

9 jaar 7 maanden geleden gestopt

Inderdaad, tegenwoordig is het heel normaal dat er binnen niet gerookt wordt.

Ik zou inderdaad even een paar weekjes niet bij mensen op bezoek gaan die wel thuis roken, om jezelf te beschermen en het jezelf niet nodeloos moeilijk te maken. Als je je sterker voelt zou je dit misschien langzaam op kunnen bouwen. Hoewel het voor heel veel mensen juist het moeilijkst schijnt als ze bij andere rokers zijn en het gezellig is, zeker met een koffie of drankje erbij. Ik zou dit zeker even proberen te vermijden.

afbeelding van Reina150313

Geplaatst door Reina150313 op 07/04/2013 - 19:53

Lid sinds 17 Mar 2013

Hoi Rabbya,

Eerst wil ik je heel veel succes wensen met deze stoppoging. IK weet hoe moeilijk het is op dit moment met rokers te zijn, Zelf heb ik er niet zo heel veel last van want buiten dat er colega's roken heb ik eigelijk maar 1 zwager die nog rookt, en daar ben ik en het begin van mijn stoppen niet echt geweest. En bij ons thuis werdt al lang niet meer in de kamer gerookt, we deden dat de laatste 4 jaar al in de keuken. Maar nadat we de keuken hebben opgeknapt zijn we gaan stoppen. Verder vermijd ik op dit moment het rookhok bij ons op het werk. Als ik moeilijke momenten heb ga ik op zoek naar dingen die ik kan gaan doen. En ik weet niet of er bij je thuis gerookt mocht worden maar als dat het geval is dan sta je dat nu niet meer toe, en ga je vertrekken waar je gerookt heb goed luchten zodat de lucht weg gaat want alleen de lucht kan en het begin al verlijdelijk zijn om het weer te gaan doen. En mensen die echt van je houden blijven ook wel komen al sta het roken in huis niet meer toe.

 

Reactie toevoegen