Hallo, even voorstellen

Geplaatst door christel1 op 05/01/2013 - 11:32

Lid sinds 05 jan 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben Christel en sinds 2 januari gestopt met roken.

Ik ben een roker sinds mijn 16e en ben alleen tijdens mijn zwangerschappen zo'n 10 maanden gestopt. Tijdens zwangerschappen stoppen, lukte altijd gemakkelijk. Ik weet waar ik het voor deed en was de eerste 4 maanden altijd zo erg misselijk dat ik nergens zin in had. Maar zomaar voor mezelf stoppen vind ik veel moeilijker. Ik heb wel eens een poging gedaan, maar word daar erg dik van.

Ik weet nog de laatste keer (jaren geleden) dat ik stopte, ik zat met een collega buiten te praten. Zij rookte, ik was er 4/5 maanden vanaf. Ik zei tegen haar 'als er nog 1 keer iemand aan mij vraagt of ik zwanger ben, begin ik direct weer'. Er kwam een collega bij ons zitten die, echt waar, na enkele minuten aan mij vroeg 'ben je soms....ehm..eh?' Mijn rokende collega keek mij aan, pakte stilzwijgend een sigaret uit haar pakje en gaf 'm aan mij. Ik stak 'm aan en heb daarna geen poging meer gedaan om te stoppen.

Voor mij is nu dus een dubbele uitdaging om 1. niet meer te roken en 2. daar niet teveel bij te gaan eten. Of in ieder geval ook direct meer te gaan bewegen. Want als ik weer veel te dik wordt, weet ik niet of ik het niet-roken vol blijf houden.

 

Geplaatst door lennart74 op 05/01/2013 - 13:58

Lid sinds 13 nov 2012

9 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Succes Christel je kunt het!
Vervelend dat sommige mensen het je zo lastig maken, maar daar sta je toch boven?
Een wandeling maken door de mooie natuur in de frisse lucht is ook erg fijn.
Ikzelf eet veel kauwgom, smaakt me ook een stuk beter dan toen ik nog rookte.
Dit weerhoudt me ook van het snacken en je hebt een lekker frisse smaak in je mond.
Hou het vol Christel!

Geplaatst door Ruut op 05/01/2013 - 15:39

Lid sinds 30 dec 2012

Hallo christel,

Wat een goed besluit zeg om te stoppen met roken, die ellendige verslaving die de schijn geeft dat het je van alles biedt, maar je uiteindelijk alleen maar ondermijnt.....Ban alle twijfel uit je gedachten: je hebt besloten om te stoppen en dat ga je dus ook doen! Kom in het begin dagelijks naar het forum, probeer anderen ook een hart onder de riem te steken waarnodig..en vooral: haal hier de steun die je nodig hebt! Mijn tip: mocht je trek krijgen in een sigaret? Poets dan je tanden: het smaakt fris, je bent er enige minuten mee kwijt en je hersenen gaan andere associaties maken. Echt, bij mij werkt het!

Veel succes!

Ruut

 

[url=http://www.ikstop.nl][img]http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/roken_geld/a-roken-1/aa-roken-4/2012-12-21/33382/4.37/NjUuNTUgRXVybyBiZXNwYWFyZCBkb29yIHRlIHN0b3BwZW4gbWV0IHJva2VuLg==/roken_geld.png[/img][/url]
 

Reactie toevoegen