Hay Lin's dagboekje

afbeelding van Hay Lin

Geplaatst door Hay Lin op 13/08/2017 - 22:21

Lid sinds 28 apr 2017

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hai mensen :)
Voor mij is dit een stop achter de deur. Elke avond hier komen om te vertellen hoe het gaat. Ik rook nu 5 jaar, ben begonnen op mijn 22e, ben nu bijna 27. Ik was nooit geen roker, ik vond het ook smerig ruiken en heb natuurlijk wel eens een trekje gehad toen ik een jaar of 15 was en toen was ik direct genezen. Helaas ben ik toch begonnen op mijn 22e.

Ik heb nu vele stoppogingen gedaan en heb nu een coach ingeschakeld. Ik moet drie dagen aan de vitaminepillen voordat ik stop, daar ben ik gisteren mee begonnen. Ik ga morgen mijn coach bellen om te vertellen dat ik dan dus dinsdag mijn laatste sigaret ga roken. :)

Word vervolgd :)

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 14/08/2017 - 10:24

Lid sinds 27 dec 2015

4 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi hay-lin ,goed dat je gaat stoppen ,zeker met de hulp van een coach sta je sterker,ga ervoor !

afbeelding van Ellenrenee

Geplaatst door Ellenrenee op 14/08/2017 - 10:44

Lid sinds 09 aug 2017

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed van je een dagboek bij te houden. Ben ik ook mee begonnen, goed om steeds terug te kunnen lezen hoe je proces gaat en waarom je gestopt bent.

Alvast succes morgen, maar je bent zo goed voorbereid het gaat je lukken, cold turkeyyes

En we hebben onze augustus live line, altijd komen hè als je je minder voelt!

Fijne dag!

afbeelding van Hay Lin

Geplaatst door Hay Lin op 15/08/2017 - 20:18

Lid sinds 28 apr 2017

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Bedankt beide, voelt heel motiverend om te lezen jullie reacties. :)

Vanavond mijn laatste sigaret gerookt. De eerste avond zonder. Ik heb er niet eens van genoten, van die laatste. Ik ben erg benauwd van de bronchitis (heb er een kuur voor en pufjes). Ik hoop dat ik ook snel meer lucht krijg en ook weer wat beter ga slapen zonder het hoesten. Afwachten. We gaan ervoor. :)

afbeelding van Ellenrenee

Geplaatst door Ellenrenee op 16/08/2017 - 19:50

Lid sinds 09 aug 2017

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoe is het gegaan vandaag???????

afbeelding van Hay Lin

Geplaatst door Hay Lin op 17/08/2017 - 19:24

Lid sinds 28 apr 2017

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hier alles goed, maar wel een moeilijkere dag gehad dan gisteren. Nog steeds duizelig en licht in mijn hoofd, maar dat vind ik het ergste niet. Ik had een emotioneel moment vandaag, waarna ik boos werd en ik heb de yoghurt met stukjes aardbei erdoor weggesmeten. Resultaat; alles op de muren / plafond en dus flink moeten schrobben. Jammer. En daarna voel ik me dan echt zo rot, wilde dat echt niet doen maar dan lukt het gewoon even niet. En als ik dan weer bedaard ben dan krijg ik die gedachten van “ik kan beter weer roken, ik wil niet elke keer zo’n uitbarsting, dat is ook niet leuk voor mijn omgeving”. De vorige keren was dit mijn valkuil en ging ik daarna weer sigaretten halen. Maar nu niet gedaan, heb even lekker met mijn partner geknuffeld en die was heel bemoedigend dus dat was fijn. Daarna gewoon de dag weer opgepakt. Was echt moeilijk maar ben wel trots op mezelf dat ik dit moment overwonnen heb, waar ik vorige keer elke keer de mist in ging!!

Merk wel dat ik mijn hele ritme van de dag wat kwijt ben. Ik ben om 7 uur uit bed en voor 8 uur al klaar met de ochtendroutine van mijzelf en mijn dochter. Normaal gesproken duurde dat veel langer omdat ik tussendoor ging roken. En dan heb je dus tijd over, en dat dan de hele dag. Sommige momenten weet ik ook echt even niet wat ik kan doen. Dus heb maar een lijstje gemaakt met dingen die ik eventueel nog in huis kan doen. Het is nu ook weer niet zo mooi weer, hele dag regen, anders had ik kunnen fietsen / wandelen met dochterlief.

Qua lucht krijgen merk ik, dat ik wel meer lucht krijg. De bronchitis is bijna over. Ik kan 's nachts weer slapen en ik hoest echt 100 keer minder. Dus dat is allemaal positief. :)

Op naar dag 3, de volgende 24 uur gaan bij mij elke keer vanaf 7 uur in.

 

afbeelding van Hay Lin

Geplaatst door Hay Lin op 08/04/2018 - 17:35

Lid sinds 28 apr 2017

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Meer dan een half jaar geleden hier voor het laatst geweest... Het is toen niet gelukt. Na maanden wikken en wegen en proberen, ben ik dan toch tot de conclusie gekomen dat cold turkey afkicken er voor mij niet in zit. Ik word namelijk gek van het niet kunnen concentreren. Dat is een groot struikelblok voor mij. Klein beetje is niet erg maar het nam wat extreme vormen aan. Nu ben ik weer verkouden en ik heb dit jaar al 2 keer bronchitis gehad. Ik wil voorkomen dat ik het weer krijg. Ben wel klaar met het eeuwige gehoest en geblaf en slecht slapen.

Twee weken geleden ben ik begonnen met buiten te roken. Dat was voor mij een grote stap. De bijkeuken flink uitgesopt met groene zeep en ammonia. Wat kwam er een nicotineaanslag vanaf! Moet je nagaan hoe je longen er dan uitzien?!

Ik ben gestart met de pleisters vanmiddag. De laatste om 1 uur gerookt. Daarna even gaan slapen, ik wilde het moment van plakken uitstellen. Ik had namelijk gelezen dat het niet zo gezond is om te roken en te plakken tegelijk. Om half 4 een pleister geplakt. Heeft een half uurtje flink gejeukt. Nu gelukkig niet meer. Had bij het moment van plakken veel zin in een peuk, maar na een minuutje verdween dit als sneeuw voor de zon. Echt fantastisch. Ik ben wel wat misselijk, niet super veel hoor, maar beetje. Ik hoop dat dit wel weggaat het is wel wat vervelend.

Reactie toevoegen