Helluup!!

Geplaatst door RobW op 11/09/2014 - 14:15

Lid sinds 10 sep 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

4 dagen niet gerookt. Na een aantal stressvolle momenten op kantoor een pakje sigaretten gekocht bij de benzinepomp. In 2 minuten heb ik er eentje opgeteugd. Werd er duizelig van. Heb meteen het pakje maar weer onder de kraan gehouden en weggegooid.

Motivatietips Welkom!!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 11/09/2014 - 16:24

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Rob, 

Welkom en goed van je om te stoppen, jammer van die ene, maar kom op je kan het!

Succes!

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 11/09/2014 - 16:28

Lid sinds 06 okt 2010

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Rob, Sluit je aan bij de septemberstoppers. Hier lees je van andere stoppers die ook pas geleden gestopt zijn. Het kan motiverend werken.

afbeelding van lala

Geplaatst door Claudia72 op 11/09/2014 - 16:48

Lid sinds 24 aug 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt

Het beviel je kennelijk ook niet om weer te roken, dus lekker verder gaan met waar je gebleven was, stoppen dus.

Heus, in je leven zul je nog veel stressmomenten tegenkomen, maar die los je niet op door te roken, je krijgt er dan alleen extra stress bij, door het steeds weer moeten van de volgende peuk enz.

Nu even doorzetten en die 'trekmomenten' zullen steeds minder vaak komen, kom op, wij zijn toch zeker sterker dan die peuk!

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 11/09/2014 - 17:54

Lid sinds 29 feb 2008

hoi rob,laat nico je niet de kop in drukken ,het is een eigenwijs ventje die van je probeerd te winnen,maar jij bent sterker laat het hem merken! neem in je auto altijd een fles water mee kauwgom zoethout worteltjes etc. wapen je ertegen,nog geen alcohol of ruimtes opzoeken waar gerookt wordt daar is nico gek op ,zoek afleiding ,sterkte je kan het!

Geplaatst door Pikachu op 11/09/2014 - 18:06

Lid sinds 04 aug 2014

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Werd het beter nadat je gerookt had?
Werd het toen makkelijker om met die stress gevoelens om te gaan?
Was daarna alles opgelost?
Voelde je toen goed, zowel lichamelijk als geestelijk?
Dacht je; Dit had ik eerder moeten doen?

Vast niet.
Die stomme verslaving laat je denken/voelen dat op zulke momenten het je kan 'helpen'
Roken is nergens goed voor. Maar het is een verslaving, en zo verdomd moeilijk om mee te stoppen.
Zelf ben ik ook zo gigantisch vaak op mijn bek gegaan, en dat is oké, zolang je maar weer opstaat.
Hartstikke knap dat je meteen de peuken hebt weg gegooid! Je had ook kunnen denken; Ja, nu heb ik er weer 1 gerookt, nu kan ik net zogoed het pakje op roken' Maar dat heb je niet gedaan, en daar is ook kracht voor nodig.

Ga voor jezelf na waarom je ook alweer bent gestopt.
Je kunt het!
 

afbeelding van Yvon67

Geplaatst door Yvon67 op 11/09/2014 - 22:44

Lid sinds 06 mrt 2013

Inderdaad goed dat je dat pakje meteen hebt weggegooid. 

Pikachu- je hebt natuurlijk gelijk dat roken niks oplost. Maar toen ik je stukje las dacht ik ook: ja, maar het verdooft wel. Ik ben 2 keer serieus gestopt met roken. De 1e keer hield ik het 10 jaar vol en toen ging het mis, met de 2e serieuze poging ben ik nu bezig, en ik hoop voor de rest van mijn leven. Beide keren heb ik vlak na het stoppen een enorme depri periode gehad. De eerste keer dacht ik dat dit kwam omdat ik niet meer mocht roken van mezelf. Nu denk ik dat de sigaretten letterlijk een rookgordijn rondom de werkelijke problemen hebben opgetrokken. Was er iets naars gebeurd? Dan stak ik een sigaret op en dat verdoofde de pijn. Zat ik in de stress? Een sigaret maakte me rustig. Zelfs als ik opgewonden of blij was, wisten de sigaretten de emotie te reguleren. Ik denk dus ook niet dat roken iets oplost, maar het deed wel iets met me. Iets dat werkt als ik mijn werkelijke gevoelens niet wil (onder)kennen. En dan kan het helpen. 

Nu heb ik besloten dat ik mijn kop niet meer in het zand wil steken. Ik ga dat wat het roken verdooft- aan. Dat is niet altijd fijn, of rustig of controleerbaar, maar ik denk dat het voor mij de enige manier is om die sigaret niet meer nodig te hebben. Misschien gaat dit verhaal alleen voor mij op Rob, en heb je er niks aan. Maar voor mij is het een eye-opener en daardoor heeft dit topic me toch weer een stukje verder geholpen. Dus dank daarvoor en succes met dag 5 morgen.

Geplaatst door Pikachu op 12/09/2014 - 00:22

Lid sinds 04 aug 2014

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Je hebt gelijk, Yvon. Heb zelf ook mee gemaakt, dat wanneer ik me rot voelde, of er iets leuks was gebeurd, ik een peuk opstak. Dat, wanneer er iets was gebeurd, ik dacht; maar kan zo wel roken.
We hebben onszelf aangeleerd om onze gevoelens weg te stoppen, en als 'oplossing' een peuk op te steken. Want eerlijk is eerlijk, op dat moment voelde het als een redding/oplossing/iets waardoor je je beter voelde.
En zonder die peuk, moeten we op zulke momenten iets anders doen waardoor we ons beter gaan voelen, iets wat beter is voor ons lichaam & geest, en dat is verdomd moeilijk als je al jarenlang je peuk daarvoor gebruikt. Onmogelijk is het niet, kijk maar naar onze tickers! laugh
We hebben roken een bepaalde waarde aan ons leven gegeven, en dat verdiend het niet eens, want uiteindelijk lost het niks op.

Rob, succes he!
Hopelijk gaat het nu goed met je yes

Geplaatst door RobW op 12/09/2014 - 09:58

Lid sinds 10 sep 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor de reacties dames!! fijn dat er mensen meelevenyes

Na het misstapje van gisteren gaat het weer goed. Voor mezelf een lijstje gemaakt waarom ik ook alweer gestopt ben, zodat ik mezelf er aan kan herinneren. 

Ik ben sinds ik gestopt ben meteen maar weer iets fanatieker gaan sporten. de ene dag hardlopen, en de andere dag gewoon wandelen. Dat zorgt in ieder geval voor de nodige afleiding. Vaak gaat 1 van de kinderen mee, dus nog gezellig ook!

 

 

Geplaatst door Pikachu op 14/09/2014 - 14:21

Lid sinds 04 aug 2014

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Klinkt goed, Rob! Fijn dat het weer beter gaat laugh

Reactie toevoegen