Help!

Geplaatst door Miranda11 op 17/10/2013 - 22:04

Lid sinds 17 okt 2013

Hoi,

Ik ben Miranda en ik heb net weer een mislukte poging achter de rug. Ik kom niet door de eerste dagen heen, de drang naar nicotine zorgt ervoor dat mijn motivatie na een halve dag als sneeuw voor de zon verdwijnt en 'de knop weer omgaat'. Heeft iemand hier tips voor? Baal er zo ontzettend van dat ik rook..

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 17/10/2013 - 23:13

Lid sinds 29 feb 2008

Hoi Miranda,

veel. Afleiding zoeken en water drinken.

nog bij rokers weg blijven.

zonodig een hulpmiddel bv. Pleisters gebruiken.

bij mij is het ook vaak mislukt,maar geef de moed niet op,jij kan het ook!

de eerste dagen blijven het moeilijkste,maar dan is de kop eraf,sterkte meis je kan het

Geplaatst door Marietjestopt op 18/10/2013 - 09:08

Lid sinds 17 okt 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hoi Miranda,

 

Ik heb ook al meerdere mislukte pogingen achter de rug. Ik wil zo graag stoppen met roken, maar toch ook weer niet!? snap je ?

Maar het moet gewoon, dus gister naar de dokter geweest. Vanaf eind volgende week krijg ik champix en 1x per week telefonische begeleiding om te praten hoe het allemaal gaat. Hopelijk lukt het dit keer wel.

Net als jij ga ik maar veel op dit forum lezen en schrijven.

 

Succes !!

 

Geplaatst door Vincent op 18/10/2013 - 09:29

Lid sinds 30 sep 2013

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

@ miranda. Ik ben ook 1 keer eerder gestopt geweest althans een halve poging gedaan. Ik voelde me hier toen ook te onrustig bij dus zelfde avond weer naar de pomp.

Hetgeen wat je kan doen. zodra je de beslissing maakt om te stoppen gooi alles weg van aanstekers tot astbakken en zeker sigaretten die je eventueel nog over hebt. Daarbij gebruik ik nu pleisters, oke zit nog nicotine in die pleisters maar de rest van de schandelijke stoffen krijg je niet binnen. Ook merk je hierdoor dat je minder onrustig wordt. Deze kun je daarna lekker op eigen tempo afbouwen wanneer jij dit wilt. Verder idd afleiding zoeken koop lolly's drink water speel met een stress bal of een pen ofzo. Het is vooral het "tussen de oren" waar je doorheen moet.

 

Succes in iedergeval

 

Geplaatst door Yuri op 18/10/2013 - 13:44

Lid sinds 11 okt 2013

8 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Bij mij waren de eerste (drie) dagen ook het meest lastig. Twee avonden vroeg naar bed gegaan en gedurende de dag veel drop gegeten en water gedronken. Het is een paar dagen afzien maar des te langer je het volhoudt, des te meer het "zonde" wordt wanneer je het opgeeft. Dan weet je dat je later nóg eens zulke dagen moet meemaken. Die laatste gedachte heeft mij veel geholpen.

 

Maar goed, niet dat ik alles weet ofzo, het is nog maar 10 dagen geleden dat ik mijn laatste sigaret rookte.

afbeelding van Valkjuh

Geplaatst door Valkjuh op 18/10/2013 - 15:27

Lid sinds 13 okt 2013

Vandaag mijn 3de rookvrije dag! Natuurlijk denk ik nog  aan roken, hoewel het meer is,  van...iets missen.

Ik zet de gedachten aan roken dan ook meteen van me af. Ik wil niet meer, ik wil me weer goed voelen! Ik heb dan ook een stok achter de deur...want zowel de huisarts als de internist zeiden vorige week...Roken is zooooo slecht voor je darmen!! ( crohn)  Ik moet eerlijk bekennen dat ik me ook veel beter voelde toen ik NIET rookte en dat is zo'n anderhalf jaar geleden. Ik was er al ruim 2 en een half jaar vanaf!!!! Hoe dom kun je zijn om na zo'n lange tijd weer te beginnen angry

Maar goed, ik weet wat me nog te wachten staat en ben dus voorbereid.  Mijn huis ruikt in elk geval weer lekker fris, want ik heb de eerste dag meteen mijn vitrage gewassen en lekker door de wasverzachter gehaald.

Ook heb ik het tegen iedereen gezegd, dat ik stopte en ik kreeg veel positieve reacties. Tja je hebt altijd van die mensen die negatief reageren en zeggen... "Ik ben benieuwd voor hoe lang". Daar ga ik niet eens meer op in!!

Yuri, je zit al op dag 10 dus je bent al een heel eind op de goede weg. Men zegt dat na 5 dagen de nicotine al uit je lijf is. Wat nu het moeilijkst is dat is de gewenning en het gemis! Ook daar kom je overheen hoor, want ik ben een ervarings deskundige hahahaha.....misschien ga je in het begin ook meer hoesten, maar dan zijn je longen de rommel aan het opruimen! Je gaat het volhouden hè?  Net zoals al die anderen die ons zijn voorgegaan! Maar dat hoef ik jou niet te vertellen denk ik want ook jij hebt ervaring met stoppen hè?

 ik heb weer genoeg gel*lt voor vandaag! Fijne dag allemaal!!

Valkjuh smiley

 

 

 

Reactie toevoegen