HELP: Raar gevoel in hoofd

afbeelding van meneertje

Geplaatst door meneertje op 26/09/2019 - 13:49

Lid sinds 21 mrt 2011

3 jaar 8 maanden geleden gestopt

Bedankt dat je de tijd neemt om mijn korte verhaal te lezen!

Een jaar geleden ben ik (na 30 jaar zwaar te hebben gerookt) overgegaan naar e-sigaret (3 mg). Deze gebruikte ik wel heel heel veel waarschijnlijk omdat het maar 3 mg nicotine bevatte. En nu sinds 10 dagen gestopt met e-sigaret.

De eerste week ging eigenlijk gemakkelijk. Het was op vakantie en ik vond dat ik mijn leven moest beteren en op vakantie daar mee moest beginnen. En dat ging prima.

Na een week was ik thuis en pas toen kreeg ik het moeilijk. Niet dat ik nu 1-2-3 weer wil roken maar mijn probleem is dat ik een raar gevoel in mijn hoofd / hersenen heb. Soms wat meer dan de andere keer. Het gevoel alsof je hersenen onder electriciteit staan. Vergelijk het een beetje met het gevoel als je met je tong op een batterij likt. (raar voorbeeld maar misschien begrijp je dan wat ik bedoel).

Weet iemand of anderen mensen dit ook hebben en of dit normaal is? Het gevoel brengt duizeligheid  met zich mee en niet/moeilijk kunnen concentreren. Maar het gevoel zelf is gewoon ook onprettig. Alsof er iemand met een magneet aan de ene kant van je hoofd (plus magneet) en de andere kant (min) doet en je hersenen daarvan een optater krijgen.

Nu ben ik 8 jaar geleden ook gestopt met roken. Toen had ik dat electriciteitsgevoel in mijn hersenen ook. Na 10 maanden ben ik toen naar de dokter gegaan en hij zei 'dat is raar nooit van gehoord, als jij denkt dat je je beter voelt als je je weer rookt dan moet je dat misschien maar doen'. Dus toen ben ik weer gaan roken.

Weet iemand wat dat gevoel is, en of dat lang duurt en ooit weggaat? De vorige keer had ik er dus na 10 maanden stoppen nog last van.

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 26/09/2019 - 23:55

Lid sinds 16 mrt 2008

4 maanden 1 week geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Wat apart meneertje, ik ken het gevoel wel als ik een nacht niet geslapen heb en toch doorga met mijn normale bezigheden. Maar door het stoppen met roken, nee, daar heb ik nog nooit van gehoord!! En de dokter weet het ook niet, ja, wat moet je er dan mee?

Geplaatst door nva010238 op 08/10/2019 - 22:17

Lid sinds 08 okt 2019

Had jij ook geen/weinig energie erbij? Ik herken dit namelijk ook. Vooral dat rare gevoel in de hoofd/hersenen. Alsof je jeuk heb in je hersenen. Waardoor concentreren moelijk was. Ook voelde ik me angstig/nerveus zonder een reden

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 09/10/2019 - 13:24

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Dat gevoel in je hersenen komt door het stoppen met roken en is na 10 maanden nog niet over? Dat is vreemd. Nog vreemder vind ik het eigenlijk dat een arts zou zeggen dat je dan maar weer moet gaan roken. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat dit letterlijk het advies was. En als dat het al is, hoe moet dat nu dan?

Dat niet kunnen concentreren is herkenbaar, moeilijker slapen, dat is allemaal ontwenning, en dat gaat over. 

 

Reactie toevoegen