Here we go :)

Geplaatst door S2016 op 15/07/2016 - 00:46

Lid sinds 14 jul 2016

Had me al even voorgesteld maar het lijkt me leuk om een topic bij te gaan houden over het verloop :)

Net als velen heb ik van alles geprobeerd...

Nicotine pleisters, helaas bleek mijn huid daar te gevoelig voor vond het een hel om ze er af te halen en als ze er dan af waren werd de huid er onder een vierkante blaar.

Het boek van Alan Carr 'Stoppen met roken voor vrouwen', ik las zijn boek als waarheid, maar het zette mij niet langer dan 2 dagen aan te stoppen met roken.
Tot mijn eigen gedachten het weer over namen..

Cold Turkey, was ook niet geschikt voor een zenuwpees als mij.
Te veel stress zorgde er telkens weer voor dat ik het niet vol hield.

En ten slotte Champix, wat was ik daar blij mee!
Dat heeft mij geholpen bij mijn langste stoppoging van een maand.
Helaas kreeg ik na 2/3 weken bijwerkingen, een soort van waanbeelden (ik schrok bijvoorbeeld omdat ik dacht tegen een openstaande deur op te lopen terwijl ik er nog ruim vandaan was).
Ik heb dat tot 4 weken weten te rekken in de hoop dat dat zou minderen, maar dat deed het helaas niet en mijn werk ging er onder lijden.
Dus gestopt...

Nu haalde ik van de week een bus shag om zelf sigaretten mee te maken en zag ik de meest verschrikkelijke plaatjes er op.
En dat was eigenlijk de druppel, ik denk niet dat iemand die niet wil stoppen schrikt van die plaatjes...
Maar ik wil het al zo lang, ik vind het al heel lang niet lekker meer...ik vind het en mezelf stinken...en zelfs andere mensen vind ik er niet lekker uit zien met een sigaret..

Maar hoe ga ik er mee stoppen?!

Via google op deze pagina terecht gekomen en bij methodes kwam ik Tabex tegen...dat klonk als muziek in mijn oren :)
Een natuurlijkere optie dan Champix...

Ik heb ze besteld en lig nog net niet onder mijn brievenbus om ze op te wachten!

Ik heb er volste vertrouwen in, emotioneel sta ik veel sterker dan de vorige keren, kom maar op!
Dit keer zal ik de verslaving overwinnen.

afbeelding van Makko

Geplaatst door Makko op 15/07/2016 - 09:45

Lid sinds 26 jun 2016

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Super! Volgens mij begint het met je zelf voor te nemen: "roken is GEEN optie", hoe beroerd je je ook gaat voelen. Want dat beroerde gevoel gaat echt weg, bij de een misschien wat sneller dan bij de ander. Ik heb aardig wat positieve verhalen over Tabex gehoord. Maar uiteindelijk komt het toch op jezelf neer... zet 'm op!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 15/07/2016 - 11:33

Lid sinds 02 mei 2015

Succes!! Er zijn veel mensen die baat hebben bij Tabex, ikzelf ook. En het lijkt gelukkig (vrijwel) geen bijwerkingen te hebben. Mocht je geen Nederlandse bijsluiter bij je bestelling krijgen: die is te vinden op de website:   www.heelhollandstopt.nl

Die site verkoopt momenteel niet meer, omdat het van de overheid niet mag, maar voor de bijsluiter kun je wel nog linksonder aanklikken.

Geplaatst door S2016 op 15/07/2016 - 15:43

Lid sinds 14 jul 2016

Dank jullie wel!

Ik heb bij al mijn pogingen weinig afkickverschijnselen gehad het is over het algemeen dat stemmetje geweest 'het lukt toch niet' en die hunkering naar een sigaret..
Daarom hielp denk ik die Champix zo goed...ik had er gewoon geen zin in daardoor..
Nu op dit moment weet ik hoe ik dat stemmetje onder de duim krijg (want dat stemmetje was er niet alleen bij het stoppen met roken...)

Bedankt Rapunzel!
Hoe voel jij je er bij nu?
Ik heb de website hier op de site gebruikt om te bestellen en ook hier een bijsluiter gevonden :)

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 15/07/2016 - 23:12

Lid sinds 02 mei 2015

Het gaat wel goed hier, al iets minder moeilijke momenten, minder de aandrang 'iets' in mijn mond te steken: ikzalwel wat aankomen, maar 'gezond is het nieuwe slank' zeggen ze dan, en ik zal vast ook weer wat kunnen afvallen.

En oooh wat veel voordelen: fitter, minder spierpijn, lekker diep ademen, lachen zonder hoesten, geen schaamte meer maar trots - moet ik nog doorgaan..?

Op n andere plek schreef ik je dat 'tabexonline' misschien beter/ sneller werkt. Het is trouwens ook wel stimulerend om je bij een 'maandclub' op het forum aan te melden: voor jou de maand juli? Het is wel een beetje rustig daar tot nu toe (iedereen op vakantie?), je kunt natuurlijk ook meekletsen in alle andere clubs! Bv. juni is meestal veel drukker.

Reactie toevoegen