Herkent iemand dit?

Geplaatst door Mangler op 22/09/2017 - 13:03

Lid sinds 22 sep 2017

ik Ik zit al een tijd (2 maanden ongeveer) met vervelende klachten.

Begin juli ben ik gestopt met roken dmv nicotine pleisters. In de 3e week werd ik zo wat draaierig, maar het is niet echt draaierig, het is eerder dat als ik in de verte kijk ik licht in m’n hoofd word, m’n ogen voelen heel raar dan. Ik wil ook heel de dag door m’n ogen dicht doen of m’n hoofd neerleggen.

ik dacht dat het door de nicotinepleisters kwam dus toen ben ik over gestapt op een e-sigaret (eerst 6mg, nu gezakt naar 3mg) Tevergeefs, de klachten bleven.

ik ben hier mee naar de dokter geweest, deze dacht aan een vastzittende nek of inderdaad mijn ogen. Kinesist & oogarts dan maar.

nadat m’n ogen gemeten waren bleek ik links +1 en rechts +0,5 nodig te hebben. Dus ging ik een bril dragen, de klachten lijken minder als ik mijn bril draag maar zijn zeker niet weg dan. Ook zijn ze gewoon weer terug als ik ‘m af zet.

bij de kinesist bleek ik wat blokkades in m’n nek te hebben, deze zijn nu vrij maar ook dit lost niks op..  Deze heeft ook nagekeken of het geen chronische hyperventilatie is maar dit lijkt ook niet zo te zijn. Ik heb van hem nog wel oefeningen gekregen voor oorkristallen maar hij zei ook dat hij niet verwacht dat het dit is aangezien ik dan anders op zijn testen zou moeten gereageerd hebben. (Mezelf snel laten vallen etc.)

Verder heb ik komende maandag nog een MRI scan voor mijn oor (Tinnitus) maar de dokters verwachten niet dat hier iets uit gaat komen..

Ik wil nog eens benadrukken dat het niet echt duizeligheid is, het is zowat hetzelfde gevoel als dat je na een paar dagen niet te roken terug een eerste sigaret opsteekt, of als je heel moe bent.

Tijdens het autorijden is het meer recht vooruit staren dan dat je echt een overzicht hebt, het is heel moeilijk te verwoorden.. het is ook niet dat je alles ziet draaien.. als ik nu tv kijk merk ik het ook niet meer.. zodra ik weer ga wandelen of naar buiten kijk weer wel.. als ik lang wandel word het veel erger..

ik hoop dat iemand dit herkent, dat het dan toch te linken valt aan het stoppen met roken want ik weet niet of het nu toeval is of niet..

Ik zit al een maand thuis omdat ik zo niet kan werken..

afbeelding van Evarookvrij

Geplaatst door Evarookvrij op 28/09/2017 - 20:34

Lid sinds 27 sep 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Mangler, ik herken de klachten die je beschrijft niet en heb ook nog niet eerder gehoord dat iemand last had van deze 'duizeligheid' bij het stoppen met roken. Inmiddels zul je de MRI gehad hebben en ik vroeg me af of het inmiddels al wat beter gaat? Het klikt namelijk als hele vervelende klachten, zeker ook omdat ze er voor zorgen dat je nu niet naar je werk kan. Ik hoop voor je dat je klachten snel verminderen zodat je de draad weer op kan pakken. Veel succes!

afbeelding van StefanH

Geplaatst door StefanH op 08/10/2017 - 12:34

Lid sinds 05 okt 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Het duizelige gevoel ken ik wel ja. Het kan er ook mee te maken hebben dat je lichaam alle vieze stoffen aan het opruimen is en daar alle energie in stopt?

Ik heb vooral last van duizeligheid en moeheid.

afbeelding van MarjoG

Geplaatst door MarjoG op 22/10/2017 - 12:51

Lid sinds 22 okt 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Het duizelige gevoel en het licht in het hoofd zijn / niet uit mijn ogen kunnen kijken herken ik zeker! Ik ben cold turkey gestopt toen ik een zware longontsteking had. Daarna aan veel medicijnen moeten zitten, ik dacht dat het daarvan kwam, maar ik weet nu dat het dus ook een ontwenningsverschijnsel van het stoppen kan zijn :-)

Reactie toevoegen