Herkent iemand zich in deze klachten?

Geplaatst door Unknown1 op 06/03/2013 - 17:16

Lid sinds 12 jan 2012

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste Forumleden,

Ik zit al een tijdje op dit forum omdat ik ooit een serieuse stoppoging heb gedaan. Niet dus. Na 1 week was het weer bal. Helaas klopt dat mooi grafiekje hier beneden dus niet.

Voor mezelf heb ik een grens getrokken en wilde drie weken van het roken afzijn om uberhaupt terug te komen op dit forum. Vandaag (1 jaar na inloggen op dit forum) ben ik 5 weken gestopt. Hele prestatie. 

Ik heb niet lang gerookt, slechts 2.5 jaar. Veel mensen zullen daar jaloers op zijn denk ik. Dit lijkt niet veel, maar het zijn wel 700 dagen x 10/15 sigaretten en dan is het opeens wel veel. Daarnaast ben ik nog jong (23).

Maar goed. 5 weken gestopt maar ik heb behoorlijk klachten. Ik hoop dat iemand zich erin herkent.
- Opgejaagd/zenuwachtig gevoel met veel druk op het middenrif. (week of 2 nu).
- Snel zenuwachtig/vlinders in de buik 
- Hart die snel op hol slaat 
- Duizelig

Iemand die zich hierin herkent? Ik ben een piekeraar en ik heb mezelf de eerste weken volgegoten met ziektes die je van roken kan krijgen (filmpjes/verhalen etc.) om er maar vanaf te blijven. Het heeft me zo dusdanig gemotiveerd dat ik roken achter mij laat, maar kan het zijn dat ik hier onbewust een lading stress mee heb gecreerd?

Iemand die zich erin herkent?

Geplaatst door [email protected] op 06/03/2013 - 17:42

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Unknown,

 

Welkom op het forum! En al vijf weken gestopt. SUPER!

Je zou wel gek zijn om die vijf weken overboord te gooien vanwege wat ontwenningsverschijnselen. Want dat zijn het.

Nu je gestopt bent met roken is je lichaam zich aan het resetten. Dat kan wel even duren. Maar, ik ben zeker geen huiarts. Dus mochten klachten langere tijd aanhouden of maak je je ongerust, ga dan gewoon bij je huisarts langs.

Ik ben nu ook vijf weken gestopt en ik herken de klachten die je noemt allemaal.

Nou, geen enge dingen meer opzoeken, daar schiet je niets mee op. Als je een moeilijk moment hebt, dan snel naar het fourm komen of iets anders doen ter afleiding (maakt niet uit was, als je er maar een paar minuten mee zoet bent).

Trouwens voor iedereen die verslaafd is aan nicotine is het stoppen moeilijk, maakt niet uit hoe lang je hebt gerookt. Maar iedereen kan het! Met of zonder hulp(middelen). Dus jouw stoppen is net zo waardevol als het stoppen van iemand anders. 

Ik zeg: stoppen met roken is niet het einde, maar een begin! Dus niet associeren met enge ziektes etc, maar met leuke dinger ter afleiding of beloningen bij mijlpalen. 

Succes en we houden vol!

Groetjes,

Lay

 

Geplaatst door Unknown1 op 06/03/2013 - 17:55

Lid sinds 12 jan 2012

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hi Layla,

Dankjewel voor je reactie. Ik ben ook zeker niet van plan om de weken te vergooien, maar de ontwenningsverschijnselen die ik op heb genoemd, zijn in alle hevigheid aanwezig. Ik weet ook, dat als ik nu weer begin en niet het besluit neem om te stoppen en nog 10 jaar rook, ik mezelf in de gevarenzone gooi en begin te spelen met m´n leven.

Ik ben heel blij dat jij de klachten ook ervaart (niet blij dat je ze hebt, wel dat je ze herkent ; - )). Vooral de druk op het middenrif baart me zorgen en het `persende` gevoel dat vanaf het hart naar boven lijkt te komen.

Zoals gezegd ben ik een piekeraar, en zoek elke klacht die ik heb op op google waarmee je nogmaals wordt geconfronteerd met iedere mogelijke vreselijke ziekte die er is. Misschien moet ik daar eens mee stoppen ; -)

Geplaatst door [email protected] op 06/03/2013 - 18:08

Lid sinds 16 feb 2013

Daar moet je zeker mee stoppen! De angst die je aan het ontwikkelen bent is niet reeel. Je rookt nog niet lang en je bent hartstikke jong. Je lijf kan echt wel tegen een stootje.

De druk op je middenrif kan komen doordat je spijsvertering ontregeld is. Verder krijg je veel meer zuurstof binnen en kan je inderdaad duizelig worden. 

Er zitten in sigaretten zo veel stoffen die prikkels en pijntjes onderdrukken. We hebben ons lijf goed in de maling genomen tijdens het roken.

Maar... dat zeg ik nog een keer. Bij aanhouden van de klachten of als je erg ongerust bent, gewoon even bellen naar of langs bij de huisarts.

Geplaatst door ingeborg op 06/03/2013 - 23:10

Lid sinds 03 Mar 2013

6 jaar 3 maanden geleden gestopt

Ik heb valdispert gebruikt de eerste weken, prima werkt dat! 3x daags 2tabletjes, succes

Geplaatst door Jinxie11 op 07/03/2013 - 07:54

Lid sinds 20 feb 2013

5 jaar 10 maanden geleden gestopt

[quote=ingeborg]Ik heb valdispert gebruikt de eerste weken, prima werkt dat! 3x daags 2tabletjes, succes[/quote]

 

Ik toevallig ook en ze werken voor mij ook rustgevend. Gebruik ze nu af en toe nog. [url=http://www.forumsmilies.nl][img]http://www.forumsmilies.nl/Handen/s65.gif[/img][/url]

Geplaatst door Unknown1 op 07/03/2013 - 09:16

Lid sinds 12 jan 2012

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor de tip. Welke gebruiken jullie precies? En in welke klachten merk je verbetering?

Geplaatst door [email protected] op 07/03/2013 - 09:26

Lid sinds 16 feb 2013

Mijn zus gebruikt Valdispert. Het zit in een klein flesje met 100 tabletjes. Ze moet drie keer per dag drie tabletjes innemen. 

Zij heeft ze bij AH gekocht voor € 9,75. Voor het slapen gaan drinkt ze slaap lekker thee van Pickwick. 

Dit helpt haar enorm zegt ze.

Geplaatst door Jinxie11 op 07/03/2013 - 17:31

Lid sinds 20 feb 2013

5 jaar 10 maanden geleden gestopt

Ik heb de 'stemming' valdispert. Ik merk dat mijn hart rustiger gaat kloppen en mijn maag rustiger wordt zodat ik ook rustiger adem. Bij mij helpt het in ieder geval. :)

Geplaatst door Unknown1 op 13/03/2013 - 21:40

Lid sinds 12 jan 2012

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Allen,

Vandaag ga ik officieel mijn zevende week in. Ik begin me een stuk beter te voelen, maar die duizeligheid blijft maar aanwezig zijn. Is dit normaal? Zijn er meer mensen die na 6 weken nog steeds duizelig zijn? Ik ervaar de duizeligheid niet zo zeer als een ronddraai effect, maar als een "grond onder de voeten vandaan" effect. Grotendeels ook alleen maar in absolute rust bijvoorbeeld achter de PC of op de bank.

Geplaatst door [email protected] op 14/03/2013 - 08:53

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Unknown,

 

Ik heb daar ook nog steeds last van. Schijn te te komen, omdat je meer zuurstof opneemt dan je was gewens.

Dan loop ik op straat te zwalken met mijn hond; mensen zullen wel denken dat ik teut ben of zo! LOL.

Ik ben nu ook veel eerder op, vroeger kon ik het wel twee uur 's nachts maken, gister gingen om tien uur de luikjes dicht.

Maar als je je ergens zorgen over maakt, gewoon even bij de HA langs. 

 

Groetjes,

Lay

 

 

Geplaatst door Unknown1 op 14/03/2013 - 09:55

Lid sinds 12 jan 2012

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt Layla,

Het is bij mij gelukkig niet zo erg dat ik zwalk ;- ) haha. Ik voel het voornamelijk "intern" ; -)

Hopelijk gaat het snel over, begin het nu wel weer een beetje zat te worden.

Geplaatst door annam op 22/08/2013 - 19:55

Lid sinds 21 aug 2013

Heb enorm last van een onrustig been kan niet echt ontspannen zitten zo ...ben ook wat onrustig hier door..

lastig lastig.

Geplaatst door Malika (niet gecontroleerd) op 25/08/2013 - 13:06

Lid sinds

[quote=annam]

Heb enorm last van een onrustig been kan niet echt ontspannen zitten zo ...ben ook wat onrustig hier door..

lastig lastig.

[/quote]

 

Dat gaat over hoor, bloed gaat beter stromen en met meer zuurstof en dat is de rden. Heb ik in het verleden ook vaak bij stoppogingen gehad. Mijn ervaring is dat het stopt als je helemaal stopt met het toedienen van nicotine, dan is het na 1 of 2 weken weg dat rare gedoe met die benen. Bij het sterk minderen van nicotine ga je het voelen en het stopt als de nicotine uit je bloed is en de zuurstof erin!!

Geplaatst door paris op 09/10/2013 - 20:30

Lid sinds 09 okt 2013

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi jonge stopper,

 

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat als je maar lang genoeg blijft roken, je al deze klachten (en nog boel extra) krijgt TERWIJL je nog rookt.. van roken krijg je nicotine veslaving en net zoals lke verslaving heb je steeds meer nodig om de afkick verschijnselen weg te houden,. ik rookte 30 jaar... en de laatste tijd krijg ik alle verschijnselen die jij noemt terwijl ik NIET gestopt was.. toen ik Alan Carr las, begreep ik dat ik gewoon afkickverschinselen had.. van de nicotine. dat zul jij ook wel hebben. niet leuk, rot zelfs, maar blijven roken helpt niet...

 

sterkte en groetjes van Paris

Geplaatst door DINOS op 20/10/2013 - 13:33

Lid sinds 20 okt 2013

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

en hoe gaat het nou , ben benieuwt unk

Reactie toevoegen