het juiste moment

Geplaatst door mef op 09/03/2013 - 02:03

Lid sinds 09 Mar 2013

Hallo allemaal,

 

Ik wil me even voorstellen! Ik ben MEF en wil stoppen met roken!

Deze bovenste zin klink gemakkelijker dan gedaan want wanneer is de juiste moment om te stoppen? Ik merk aan mezelf dat ik het al lang wil maar dat het er steeds niet van komt. Bang????? ja ik denk van wel. Waarom????weet ik eigenlijk niet. Misschien angst om in een gat te vallen. Je gewoonte kwijt te raken en dikker te worden. Allemaal smoesjes om mijn verslaving niet onder ogen te zien. En dan heb ik het nog niet eens over de angst over het sociale leven kwijt te raken, want wij rokers zeggen altijd dat de gezelligste mensen buiten zitten en niet binnen. Kent iemand deze opmerking? Het is die bekende ontkenningsfase waar ik zelf deel van uitmaak. Ook mijn kinderen willen dat ik stop want die zien aan mij dat ik geen conditie meer heb en heel vaak moe ben en nergens geen zin in heb (poetsen valt me al zwaar).

Het juiste moment?????? Daar wacht ik nu al jaren op maar die komt er dus niet!!!!!!

Ik moet het zelf gaan doen, maar vind het doodeng.

Nu heb ik de stap gezet en heb een E-sigaret besteld van het merk intelligin. De XL.

Ik ken namelijk iemand die dit gebruikt en al 3 maanden niet meer rookt. Het is een vervanging voor de slechte nicotine en deze persoon rookt nu ook al veel en veel minder met dit hulpmiddel.

A.s maandag of dinsdag komt het binnen en dan ga ik het proberen.

ps: Heeft iemand ervaring met deze sigaretten?

 

groetjes en tot snel,

afbeelding van Yvon67

Geplaatst door Yvon67 op 09/03/2013 - 07:18

Lid sinds 06 Mar 2013

Hoi, ik heb geen ervaring met de e- sigaret, maar herken de rest van je situatie wel. Ik vind het ook moeilijk om het moment te bepalen, volgens mij omdat 'het' moment het moment is waarop je niet terug kan. Ik tenminste niet, als ik stop, stop ik echt, anders voel ik me nog minder geloofwaardig dan dat ik me nu al voel. En een periode in gaan waarin je jezelf steeds wijsmaakt dat je gek bent om niet te roken ( want inderdaad rokers zijn leuker, je wordt er zo lekker ontspannen van, het is echt een moment voor jezelf  etc) is gewoon hartstikke zwaar. Maar natuurlijk zijn het allemaal smoezen. Ik word helemaal niet ontspannen, want ik denk steeds Aan het moment waarop ik ga stoppen. En diep in mijn hart weet ik ook wel dat ik geen leuker mens word van roken. Dus ik ga weer stoppen. Dit weekend lijkt me een mooi moment. Jij veel succes met het bepalen van het jouwe.

groet Yvon 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 09/03/2013 - 08:08

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Met en Yvon welkom op het forum, en zo herkenbaar ook ik had het helemaal gehad .Ben langzaam begonnen om steeds minderj te roken in de avond nog eentje op het laatst als ik uit mijn werk vandaan kwam .En toen hoppa stoppen met die troep en wat ben ik blij dat ik de juiste beslissing heb genomen na 34 jaar los van de verslaving  en natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk in het begin ,maar met een positieve benadering kom je een eind.Er is nog nooit iemand doodgegaan aan het stoppen met roken aan het blijven roken wel!!!

Reactie toevoegen