Het moet NU

afbeelding van Ellenrenee

Geplaatst door Ellenrenee op 09/08/2017 - 12:38

Lid sinds 09 aug 2017

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ook ik ben maandag zoals ik altijd doe, cold turkey gestopt.

Maandag had ik het heel zwaar, was zo moe. Niet alleen door het stoppen met roken maar ook door mijn MS. 

De warmte is funest voor mij, niets doen is dan enige optie.

Daarom is stoppen ook zo moeilijk, het is echt mijn maatje. Maar wat voor een maatje. Een vernietigende. Ik heb het gevoel dat ik mij alleen maar beter kan gaan voelen als ik stop met roken. Mijn weightwatchers weer oppak. Je kan beter bezig zijn met wat ga ik vandaag eten en punten tellen dan lusteloos roken en elke week het zelfde eten.

Dus cold turkey iT is. Probeer hier op deze plek mijn gedachten neer te zetten en om advies te vragen aan ervaren stoppers die de valkuilen niet ingevallen zijn.

Ik ga er lekker op uit met mijn hond op mijn scootmobiel, ben van plan veel naar buiten te gaan. Nu niet meer zo warm, dus heerlijk.

Jullie horen van mij! Goede berichten ga ik van uit,

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 09/08/2017 - 13:49

Lid sinds 02 mei 2015

Ha EllenRené,

Als aanvulling op je voorstelstukje: ik heb ook een hondjesmiley Ik denk dat die ook heel blij zal zijn dat je stopt !! Geen scootmobiel trouwens, ik kan gelukkig nog vrij goed fietsen. Kun jij geen driewieler krijgen, eventueel met elektrische ondersteuning? Dat fietsen is voor mij wel heel erg goed..  

afbeelding van Ellenrenee

Geplaatst door Ellenrenee op 09/08/2017 - 16:17

Lid sinds 09 aug 2017

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank voor het meedenken, maar nee een driewieler is niks voor mij. Ik rijd verder in een rolstoel. Daar zou ik een bike voor kunnen maken met elektrische ondersteuning. Maar dat kost veel geld, wat ik nu ga besparen natuurlijk. Maar het is bijna zeker dat het met ondersteuning te vermoeiend voor mij is. MS gaat op en neer. Ik zit helaas in de fase dat je niet echt meer hersteld, eerder achteruit gaat. Maar ik gebruik de energie die ik heb door trainen van mijn spieren, zodat ik binnenshuis nog alles  lopend kan. In zwembad doe ik loopoefeningen ook om mijn spieren zo optimaal mogelijk te houden.

Energie verdelen is heel belangrijk deel van mijn leven. Ook pas ik af en toe op mijn kleinzoon, dat vind ik heel waardevol, dus daar geef ik graag mijn energie aan.

En hoe belangrijk dat mijn kleinzoon een oma heeft die NIET rookt.

Reactie toevoegen