Het is niet lekker.

Geplaatst door Henkdrum op 09/08/2021 - 08:54

Lid sinds 09 aug 2021

1 jaar 7 maanden geleden gestopt met Mentaal stoppen.

Mijn naam is Henk. Ik ben 58 en begonnen met roken toen ik een jaar of 17 was.
Eerst blowen en daarnaast shag gaan roken. Dit is mijn derde poging.
Met succes niet rook periodes van 4 en 6 jaar. Door privé omstandigheden en stress in maart weer gaan roken. Weer eerst blowen, dit zou mij behoeden om aan de drank te gaan, en toen door naar het roken van shag zonder toevoegingen. Ik ben afgelopen woensdag cold turkey gestopt.
Ik weet van de keer daarvoor dat ik toen nicotine kauwgum had gekocht maar daar zo misselijk van werd dat ik die meteen heb weggegeven aan een collega die ook wilde stoppen.

Gek genoeg wilde ik de 2e keer eigenlijk niet stoppen, hoewel ik wel wist dat het erg ongezond was, Ik rookte een pakje shag + per week en na het roken van de helft van een shagje was het klaar en maakte ik deze uit. Dus eigenlijk een half pakje per week. Dan valt het toch mee zeg je dan. In ieder geval zag ik om mij heen meerdere collega’s die verwoede pogingen deden te stoppen. Ik ben toen zonder het te veroordelen naar mijn rookgedrag gaan kijken en heel bewust gaan roken. Dus echt de tijd te nemen voor elke sigaret en dan ervaren hoe dat voelt. Gaande weg begon ik mij te realiseren dat ik het eigenlijk helemaal niet lekker vond en gaande weg zag ik mijn gehannes met vieze peukjes, bruine vingers enz.  Ook keek ik vaak naar anderen. Hoe die rookten. Ik kwam tot de conclusie dat niemand meer in stijl rookt, zoals acteurs in een film noir. het zag er niet uit.
Van de een op de andere dag gestopt. Wat ik wel deed was met collega’s mee naar buiten gaan en dan naast hun staan in hun moment van roken. Dan keek ik hoe zij rookten en genoot ik mee. De geur en rookwalmen inademend. Waarom sta je hier, je was bent toch gestopt? hoorde ik ze dan vragen. Na een paar weken nam ik afscheid van het rookritueel en begon ik het ook echt vies te vinden. Ik kwam tot de conclusie dat ik mijzelf al die tijd voor de gek had gehouden en roken lekker had gevonden. Tijdens het afkicken kon ik mij meer dan een maand niet goed focussen en concentreren. Een sigaret zou soelaas brengen. Dan zou ik weer normaal functioneren. Het is toch lekker. Je moet tegen jezelf gewoon blijven zeggen dat elke dag er eentje is waar de ontwenning verschijnselen minder worden. Elke dag een heel klein beetje ook al voelt dit niet zo.  

afbeelding van Menthe

Geplaatst door Menthe op 10/08/2021 - 16:57

Lid sinds 09 jan 2015

3 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedemiddag, hoop dat je nu volhoudt, kan heel lastig zijn.. Als je 200%gemotiveerd bent dan lukt het. Er moet echt een soort switch zijn. Het stoppen met die stomme en gore troep is dan minder moeilijk. Ben zelf wel 1000x gestopt en het allen, nu ruim 4 maanden rookvrij gaat nu vanzelf, geen drang of moeilijke momenten, hoop dat het voor jou ook zo gaat.

Succes

Reactie toevoegen