Het valt niet mee

Geplaatst door Mari8 op 30/07/2013 - 08:25

Lid sinds 30 jul 2013

Ik heb op advies van de huisarts Champix gekregen. Eerdere (5) pogingen met laser, Zyban, spray enz enz hielpen niet. De eerste tablet heb ik 17 juli genomen, ik had het gevoel dat ik de eerste week meer wou roken dan normaal.  7 dagen na de eerste tablet ben ik gestopt ( moet eigenlijk minimaal 9 dagen zijn) maar ik wil gewoon van het roken af.

Er zijn momenten bij dat ik werkelijk zoiets heb, nu ga ik shag kopen, maar gelukkig kan ik het weerstaan. Had wel de verwachting dat het ietsje makkelijker zou gaan. ( kan het eigenlijk wel makkelijk na 36 jaar roken ??? ) 

Als bijwerkingen heb ik voornamelijk: heel veel plassen, ook in de nacht dus je nachtrust wordt minder. In begin droge mond, direct na innemen buikpijn. Eerste paar dagen draaierig in hoofd. Eerste week veel hoesten, met name in de nacht.

Heb nu wel veel minder stress, ook op het werk merk ik dat. Ben buschauffeur en toen ik rookte gaf ik maar ietsje meer gas zodat ik op de eindpunten vlug kon roken. Nu rijdt ik lekker op mijn gemak rond zodat ik geen tijd op de eindpunten heb en dus ook niet kan roken. Als ik pauze heb loop ik een stukje in plaats van staan te roken met collega's, maar dat is meer uit verveling. Je moet wennen dat je het ritueel van draaien en paffen moet doorbreken.

Ik hoop dat het me nu eens gaat lukken, stel je voor, 36 jaar gerookt met korte niet roken momenten, dan nu toch helemaal er vanaf. Dat zou mooi zijn. We gaan er in ieder geval wel ons best voor doen.

 

afbeelding van Debby

Geplaatst door Debby op 30/07/2013 - 12:36

Lid sinds 19 jul 2013

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Mari8

 

Ik ben ook gestopt met champix. Het is net wat je zegt, gewoon volhouden en je best doen. Dan gaat het zeker goed komen!

 

Ik heb in het begin helemaal geen bijwerkingen gehad maar begin nu wel last met mijn stoelgang te krijgen. Verder helemaal niks!

Geplaatst door Mari8 op 30/07/2013 - 16:55

Lid sinds 30 jul 2013

We doen ons best he.

Van stoelgang gelukkig geen last, zal wel over gaan toch. 

Geplaatst door Birdy op 01/08/2013 - 15:27

Lid sinds 09 mei 2013

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Zyban.

hoi mari lees net poging 5 bij jou. Vind het knap er nu gewoon voor gaan. ik ben na 38 jaar met behulp van zyban gestopt,soms wat last van bijwerkingen gehad slecht slapen duizelig last met stoelgang hoesten etc. Heb het voor lief genomen alles is minder erg dan door blijven roken toch en het gaat over. Nu bijna 3 maanden rookvrij, en ik kn je garanderen dat voelt zo goed. Heel veel succes en ook jij kunt het.

Reactie toevoegen